Sennheiser AVX-systemer

Pressemelding fra Sennheiser 14. april 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sennheiser lanserer AVX trådløse mikrofonsystemer for videokameraer

På NAB i Las Vegas introduserer lydspesialisten Sennheiser sine AVX trådløse mikrofonsystemer for videokameraer, som sørger for lydopptak helt uten stress. Den usedvanlig kompakte AVX-mottakeren plugges direkte inn i XLR-kontakten på kameraet. Her pares den automatisk med mikrofonen og slås på når kameraet slås på. Systemet justerer selv automatisk korrekte lydnivåer og sender ved å benytte en særskilt beskyttet link i det lisensfrie 1,9 GHz-båndet. Aldri før har det vært så enkelt å sette opp et system og gjøre opptak av høykvalitets lyd for video.

”Enten du jobber som journalist og setter sammen en rapport fra et show, eller er profesjonell videofotograf som filmer en dokumentar, eller du er in-house markedsføringsspesialist som lager produktvideoer – AVX sørger for at du kan konsentrere deg om ditt skapende arbeid”, forklarer Sven Boetcher, Portfolio Manager Broadcast & Media hos Sennheiser. ”Ingen lisensiering er nødvendig, systemet velger automatisk egnet sendefrekvens og foretar selv alle nødvendige innstillinger – dette er ekte brukervennlighet.”

AVX leveres som systemer klare til bruk. De inneholder alt som trengs for umiddelbart å kunne gå live. Alternativt kan man sette sammen et skreddersydd system fra et stort utvalg individuelle komponenter.

Brukervennlighet helt fra starten

Brukervennligheten starter med at man ikke trenger å registrere systemet eller betale for bruken av det: AVX opererer i det lisensfrie 1,9 GHz frekvensområdet, som kan brukes i mange land over hele verden. Det fortsetter med betjeningen: Mottakeren som plugges inn i kameraet, slås automatisk på med fantommatingen på kameraet, og pares automatisk med senderen. Systemet stiller umiddelbart inn korrekt lydnivå og tilpasser dette perfekt til inngangsfølsomheten på kameraet, velger en ledig frekvens – og er deretter klart for den aktuelle jobben. Dersom det oppstår interferens, vil AVX-systemet uten at det høres skifte til en annen frekvens.

Rekkevidde etter behov

AVX har funksjonen adaptiv sendereffekt. Dette betyr at systemet alltid kun benytter den effekt som er nødvendig for å opprettholde en pålitelig forbindelse mellom mikrofon og kameramottaker. Ikke bare gir dette stabil forbindelse, men det reduserer også strømforbruket fra batteriet. Det samme gjør den automatiske på/av-funksjonen.

Smart energihåndtering

AVX mottaker og sender drives av batterier av type litium-ion, som kan lades via USB. For å unngå ubehagelige overraskelser når du filmer over lang tid, viser senderne hvor mye batterilevetid som gjenstår.

Tilbehør til DSLR følger med:

Til bruk sammen med DSLR-kameraer med jack lydinngang omfatter AVX-systemene en XLR-3/mini-jack adapterkabel og nødvendig monteringsutstyr for å feste mottakeren til kameraets blitssko.

Sett som er klare til bruk eller separate komponenter

AVX leveres som tre ulike sett: med håndsender (evolution mikrofonkapsel), med lommesender og ME 2 myggmikrofon, og i en spesiell profesjonell versjon med lommesender og MKE 2 myggmikrofon, selve referansen innenfor film- og TV-produksjon.

For det amerikanske markedet leveres en spesiell kombipakke, med både lommesender og håndholdt sender. Mikrofonkapselen er en MMD 42, kapselen fra Sennheisers velkjente reportasjemikrofon MD 42.

Alle systemkomponenter pluss ekstra elementer som for eksempel håndholdt sender med av/på-bryter leveres separat slik at brukerne kan sette sammen sine egne skreddersydde AVX-systemer.

AVX systemer og komponenter kommer i salg fra juni 2015.

Powered by Labrador CMS