AVVIKLER JABRA ELITE OG TALK

Nye Elite 8 Active og Elite 10 (bildet) kan via USB-C og 3,5mm tilkoplet ladeetuiet overføre lyd fra for eksempel flyenes underholdningssystem. Foto: Jabra

Danske GN Store Nord avvikler produksjonen av Jabra Elite og Jabra Talk, men satser videre på høreapparat, B2B og spill.

Publisert

Dette kommer frem i en pressemelding sendt ut den 11. juni, samme dag som selskapet lanserer andre generasjon av øreproppene Elite 8 Active og Elite 10.

– Det er vår vurdering at vi her ikke kan generere en rettferdig avkastning på investeringen sammenlignet med de mange andre mulighetene vi har innenfor våre høreapparat-, bedrifts- og spillvirksomheter, sier administrerende direktør Peter Karlstromer i GN Store Nord i pressemeldingen.

Øreproppene Jabra Elite 10 ble i november 2023 kåret til Årets julegave av fagbladet Elektronikkbransjen, og de ble sammen med JBL Tour Pro 2 samtidig kåret til Årets hodetelefon 2023/2024. Samme dag som GN Store Nord offentliggjorde at de avvikler sine Elite- og Talk-produkter, lanserte selskapet andre generasjon av Elite 8 Active og Elite 10. Den største nyheten er at disse via USB-C og 3,5mm kan kople ladeetuiet til lydoverføring, for eksempel fra flyenes underholdningssystem og treningsapparater.

 

Administrerende direktør Peter Karlstromer. Foto: GN Store Nord

For høy risiko

– Vi har vist at vi kan konkurrere i selv de mest utfordrende kategoriene, og har med vår Elite-serie levert flere innovasjoner som har gitt oss globale markedsandeler. Markedene har imidlertid endret seg over tid, sier Karlstromer i pressemeldingen.

Vi vil fortsette lanseringen av våre siste Elite-produkter, som er de beste øreproppene vi noensinne har laget

Han uttrykker takknemlighet overfor detaljhandelspartnere og forbrukere, og sier selskapet forplikter seg til at avviklingen blir vellykket. GN vil redusere lageret av de berørte produktene innen utgangen av 2024, men vil ifølge pressemeldingen fortsette å betjene og støtte kundene i flere år.

– Vi vil fortsette lanseringen av våre siste Elite-produkter, som er de beste øreproppene vi noensinne har laget, sier Karlstromer i pressemeldigen.

Her heter det at omprofileringen av Elite-linjen mot premiumsegmentet, som ble initiert i 2023, har gitt et sterkere lønnsomhetsnivå. Imidlertid anses investeringene som kreves for fremtidig innovasjon og vekst i dette svært konkurransekrevende segmentet som for høye, sett i lys av risikoen. Det samme gjelder Talk-produktene, i det synkende mono blåtann-markedet.

 

18,1 mrd. DKK

GN Store Nord omsatte i 2023 for 18,1 milliarder danske kroner. Av dette sto forbrukervirksomheten for 1,253 milliarder, der varemerkene Elite, Talk og BlueParrot sto for henholdsvis 70, 20 og 10 prosent. BlueParrott (DKK 269 millioner i 2023) flyttes fra 2025 til Enterprise-divisjonen, som en del av satsingen på kommunikasjonshodesett til næringslivet.

I pressemeldingen heter det at den gradvise avviklingen av Elite- og Talk-produktlinjene i 2024 vil redusere inntektene i spill- og forbrukerdivisjonen med DKK 450 sammenlignet med 2023, inkludert ekstraordinære salgsfremmende aktiviteter for å redusere varelageret.

I spillsegmentet er GN Store Nord representert med merket SteelSeries.

Powered by Labrador CMS