LIBRATONE PÅ OG INNE I ØRET

Først utvidet Libratone fra wifi- til blåtannhøyttalere, nå går de inn i et nytt segment med hodetelefoner og ørepropper – med justerbar støyreduksjon.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kaller serien Q Adapt, og i første omgang slipper vi et par hodetelefoner og et sett ørepropper. Begge er avanserte modeller med aktiv støyreduksjon, og i begge har vi en justerbar støyreduksjonsteknologi vi har kalt CityMix, sier Niels D. Lorentzen, ansvarlig for det nordiske markedet i Libratone, når vi møter ham på IFA-messen.

Han karakteriserer markedet for hodetelefoner som overbefolket, med flere hundre merker tilgjengelig bare i Norden.

– Vi forsto at hvis vi skulle inn på dette markedet, måtte vi gjøre det annerledes. Vi tilbyr derfor ikke bare aktiv støyreduksjon, men gir med Q Adapt-produktene muligheten til å tilpasse denne etter omgivelsene, sier Lorentzen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi forsto at hvis vi skulle inn på dette markedet, måtte vi gjøre det annerledes

Han sier at teknologien som til nå har vært tilgjengelig i markedet kun har gitt muligheten til å slå av eller på støyreduksjonen.

– Det er farlig å bevege seg i trafikken med aktiv støyreduksjon. Vi har derfor med CityMix gjort det mulig å velge mellom fire nivå, fra nivå én som slipper gjennom lyden fra byen til nivå fire som er full aktiv støyreduksjon, sier Lorentzen.

Batteritid på 20 timer

En femte mulighet kaller Libratone Hush. Denne kan brukes hvis man skal høre en kort beskjed, for eksempel fra flykapteinen.

– Da holder man hånden opp til hodetelefonen eller øreproppen. Musikken dempes og man slipper stemmer gjennom, sier Lorentzen.

Klokkene på hodetelefonene kan også brukes til å styre spiller og hodetelefoner på andre måter, der for eksempel bytter to fingre på klokka spor og volumet justeres med en sirkelbevegelse. Batteritiden er 20 timer med full støyreduksjon og musikk.

– Vi regner med at de fleste vil bruke hodetelefonene med blåtann, men det følger også med en ledning som gjør det mulig å bruke dem uten batteri. Man kan også kople samme to hodetelefoner via Bluetooth +1, og lytte til den samme musikken. Alt styres fra den samme appen som de øvrige Libratone-produktene, sier Lorentzen.

– I det store markedet for hodetelefoner, hvilke kunder vil velge disse?

– Vi vil nå ganske bredt, siden vi står sterkt både design- og teknologimessig.

Strøm fra lightning-kontakten

Q Adapt kommer også som ørepropper, med de samme funksjonene som hodetelefonene.

– Som man kan se har øreproppene ingen batteripakke festet til ledningen. Dette er mulig fordi vi trekker strøm fra iOS-enheten via lightning-kontakten, i prinsippet en iPhone 5, iPad 2 eller nyere. Det følger med tre plugger for tilpasning til ulike ørestørrelser, sier Lorentzen.

– Hva vil du si gir den beste støyreduksjonsopplevelsen av hodetelefonene og øreproppene?

– Det handler om smak og behag. Øreproppene har en fordel, siden proppene også fysisk blokkerer støyen.

– Hvilken modell har dere størst forventninger til salgsmessig?

– For to måneder ville jeg svart øreproppene, men tilbakemeldingene vi har fått fra kundene den siste tiden tyder på at de vil selge omtrent like mye, selv om det er en liten prisforskjell.

Powered by Labrador CMS