PULSMÅLER RETT I ØRET

– Det store salgsargumentet er at all teknologi ligger i ørepluggene, man trenger ingen andre pulsmålere festet til kroppen.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Peter Hartman i Jabra. På IFA presenterer det danske selskapet sitt første treningsprodukt, Jabra Sport Pulse Wireless. I tillegg til å overføre musikk via blåtann, har ørepluggene en innebygd pulsmåler som kommuniserer med en applikasjon man kan laste ned til smarttelefonen eller nettbrettet.

Pulsmåleren er testet av Campbells-universitet i USA, og sammenlignet med et profesjonelt EKG-apparat har Jabra Pulse en nøyaktighet på 99,2 prosent. Underveis i treningen kan en stemme gi beskjed om man bør intensivere eller roe tempoet, alt etter hvilket resultat man på forhånd har stilt inn at man vil oppnå.

– Utviklingen av Jabra Sport Pulse Wireless har tatt litt over to år. Det startet med at vi fikk tilgang til en ny sensorteknologi vi syntes var enormt interessant. Jabra Pulse er utviklet av våre ingeniører i Danmark, men vi har samarbeidet med folk både i USA og Kina siden produktet er så komplekst og innovativt, sier Hartman til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi har utviklet et produkt som både gir en fantastisk og komfortabel musikkopplevelse, som samtidig henter ut data om brukeren via den innebygde pulsmåleren

Den første av flere

Han sier Jabra er et selskap som virkelig forstår øret, og det man kan gjøre i et øre.

– Vi har utviklet et produkt som både gir en fantastisk og komfortabel musikkopplevelse, som samtidig henter ut data om brukeren via den innebygde pulsmåleren. Det er her innovasjonen ligger. Vi er dyktige når det gjelder liten og kompakt elektronikk, sier Hartman.

– Er dette det første produktet av flere?

– Vi vil helt klart fokusere på å utvikle produkter som gir brukeren mulighet til å måle forskjellige ting. Vi vil også videreutvikle applikasjonen til produktet, Jabra Sport Life App. Dessuten er Jabra Pulse kompatibel med de fleste andre treningsapplikasjoner på markedet, sier Hartman.

Jabra Pulse kommer i danske og svenske butikker i oktober, til Norge senere i fjerde kvartal. Prisen er 1.800 kroner.

Nye for telefoni

Jabra Stealth og Jabra Storm er to nye blåtannhodesett for telefoni.

– Dette er produkter man bruker til å kommunisere med gjennom sin telefon, men også til å kommunisere med telefonen eller nettbrettet. De er svært små og lette, og igjen, innovative produkter, takket være at Jabra vet enormt mye om øret, sier Hartman.

– Kommer det pulsmåler i produkter som Stealth og Storm?

– Det er en interessant tanke. Det å måle pulsen brukes ikke bare i forbindelse med trening, men kanskje også for å måle stressnivået for å sjekke hvordan man har det. Det er ikke umulig at vi vil levere pulsmålere i våre kommunikasjonssett, sier Hartman.

Det siste produktet Jabra viser på IFA er hodetelefonen Jabra Move, til 900 kroner.

– Dette er en helt enkel hodetelefon med blåtann, men kvaliteten er likevel svært god. Vi vet at de fleste allerede har hodetelefoner, og kommer derfor med en rimelig modell som gjør at flere kanskje vil prøve trådløsteknologien. Batteritiden er over ti timer, sier Hartman.

Mer stemmestyring

– Hvordan er situasjonen for Jabra i Norge?

– Den er god. Vi samarbeider godt med de fleste detaljhandlerne, og er markedsledere innen mono hodesett, sier Steven Doan Schmidt.

– Hvilken retning går markedet i produktkategoriene deres?

– Sport Pulse representerer en ny kategori for oss, og denne er sterkt voksende i totalmarkedet. Når de gjelder de tradisjonelle kommunikasjonssettene er markedet for øyeblikket flatt, men vi tror dette vil endre seg i positiv retning siden vi i stadig større grad bruker stemmen til å betjene våre elektroniske produkter, sier Hartman.

Jabra er eid av GN Netcom, et datterselskap til GN Store Nord A/S. Jabra har 925 ansatte, og omsatte i 2013 for 2.612 millioner danske kroner. Selskapet utvikler, produserer og markedsfører audioprodukter og -løsninger som hodesett for telefoni, trådløse høyttalere og hodetelefoner.

Powered by Labrador CMS