Sony Experience Balanced Armature

Pressemelding fra Sony 22. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Experience Balanced Armature: bli ett med musikken

Øreplugger fra Sony med fremragende lydkvalitet, følsomhet, støydemping og passform

• Ny ørepluggkolleksjon med Sonys nye superlette og kompakte driverteknologi Balanced Armature (BA)

• Fire spesialavstemte hodetelefoner for god musikkgjengivelse (XBA-1, XBA-2, XBA-3 og XBA-4)

• Verdens første digitale støydempende hodetelefoner uten batteriboks (XBA-NC85D)

• Trådløse hodetelefoner med Bluetooth-streaming (XBA-BT75)

• Vaskbare hodetelefoner som sitter som de skal når du trener (XBA-S65)

Med Sonys nyeste kolleksjon av hodetelefoner får selv kresne musikkelskere en svært tilfredsstillende lytteopplevelse.

De nye hodetelefonene er de første som tar i bruk Sonys innovative BA-teknologi, som reduserer størrelsen på driverne dramatisk. Denne avanserte nye konstruksjonen gir svært god lydkvalitet, høy følsomhet og bedre støydemping, og gjør det for første gang mulig å sette flere drivere inn i én enkelt hodetelefon, slik at du får svært klar og detaljert lyd.

XBA-serien inneholder syv modeller som dekker de aller fleste behov.

Balanced Armature: Sonys nye driverteknologi Kjernen i den nye hodetelefonserien er den innovative BA-driverenheten som er spesialutviklet av Sony.

Balanced Armature-driveren er over fire ganger mindre enn en vanlig dynamisk driverenhet på 13,5 mm, og er en lukket, superlett driver som gir deg svært detaljert lyd med høy følsomhet.

I motsetning til vanlige dynamiske full-range-drivere kan BA-enheter ”avstemmes” slik at de hver for seg sørger for en optimal gjengivelse av bass-, mellom- og diskanttoner. I tillegg betyr BA-drivernes kompakte størrelse at flere enheter kan settes inn i én enkelt hodetelefon – akkurat som en hi-fi-høyttaler har separate bass-, mellomtone- og diskantenheter.

I tillegg til at de små BA-driverne bidrar til at ørepluggene blir svært komfortable å bruke, forbedrer drivernes Noise Blocking Structure lydisolasjonen – både når det gjelder lyd inn i og ut av hodetelefonene. Lyd utenfra blir dempet bedre enn den blir ved bruk av hodetelefoner med dynamiske drivere, slik at du får en mer altoppslukende lytteopplevelse med mindre forstyrrelser. Hodetelefonene slipper også ut mindre lyd, slik at lytteopplevelsen din ikke forstyrrer andre.

Modellene XBA-1/2/3/4 har en vibrasjonsdempende tolagskonstruksjon som kapsler inn driverenhetene, og dette reduserer uønsket resonans, slik at du får en svært god diskant- og mellomtonegjengivelse.

Ørepluggene XBA-1, XBA-2, XBA-3 og XBA-4 Uansett om du foretrekker jazz, klassisk eller hip-hop kommer du til å finne et par øreplugger i den nye kolleksjonen som passer perfekt til din musikksmak.

XBA-1 har én full-range-BA-driver, og gir en flott gjengivelse av hvilken som helst musikkilde – særlig vokalen står krystallklart frem.

I XBA-2 finnes det en ekstra bassdriverenhet, og det gjør disse hodetelefonene til et perfekt valg for deg som elsker å danse til dunkende bassrytmer.

I XBA-3 får du en tredje diskantdriver, som gir høye toner en superdetaljert finish.

Og for de aller mest audiofile finnes til slutt XBA-4, som har hele fire driverenheter: full-range, bass, diskant og en ekstra superbassenhet.

XBA-NC85D: øreplugger med digital støydemping Med XBA-NC85D, som er verdens minste og letteste øreplugger med digital støydemping (DNC), kan du nyte favorittmusikken din i lykksalig stillhet. Den bittelille BA-driveren gjør at ørepluggene også har plass til en integrert strømbesparende DNC-prosessor, en mikrofon og et oppladbart batteri. Denne plassbesparende konstruksjonen gjør XBA-NC85D til verdens første øreplugger med digital støydemping som ikke krever noen batteriboks.

Støydempende teknologi med kunstig intelligens analyserer automatisk bakgrunnsstøyen og reduserer den med 97,5 prosent. Batterilevetiden er på hele 20 timer, og ørepluggene kan enkelt lades opp igjen via USB fra hvilken som helst PC – du trenger bare å sette lydpluggen inn i den medfølgende USB-AC-ladeadapteren.

XBA-BT75: trådløse Bluetooth-øreplugger Med XBA-BT75 får du erfare hvor praktisk det er å kunne lytte til musikk som blir streamet trådløst fra smarttelefonen din eller en annen Bluetooth-enhet. Ørepluggene er stilige å se på og behagelige å ha i øret, og rommer både bittesmå BA-drivere, en Bluetooth-mottaker og en antenne – i tillegg til et oppladbart batteri som gir nok strøm til 3,5 timer med trådløs musikk.

I likhet med XBA-NC85D trenger du heller ikke her noen ekstra kontrollboks for å huse strømkilden og annen elektronikk. I stedet fungerer det medfølgende etuiet som en praktisk og svært bærbar ladestasjon. Etuiet har sitt eget batteri, og gir strøm til opptil 2,5 oppladinger av ørepluggene – hvilket er mer enn nok til å gi deg strøm til hele bussturen hjem fra jobb.

XBA-S65: sportsøreplugger XBA-S65 er laget for å passe perfekt inn i (og ikke falle ut av) øret ditt, og gir deg bedre og mer detaljert lyd når du trener. Ørepluggene er vaskbare og vanntette, og passer derfor perfekt til regnvåte treningsøkter eller til og med i dusjen etter trening, og en justerbar løkkemekanisme gjør at ørepluggene sitter som de skal og er behagelige å bruke – uten at noe av dette går på bekostning av lyden.

Sonys nye øreplugger med Balanced Armature-teknologi blir tilgjengelige i april.

Veiledende utsalgspriser:

• XBA-1: 620 kroner

• XBA-2: 1640 kroner

• XBA-3: 2260 kroner

• XBA-4: 2750 kroner

• XBA-NC85D: 4100 kroner

• XBA-BT75: 2290 kroner

• XBA-S65: 700 kroner