Zeiss Batis

Pressemelding fra Focus Nordic 23. april 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nye fullformatobjektiver med autofokus fra Zeiss

Zeiss lanserer en helt ny serie, Batis, for Sony E-fatning. Et 25mm og et 85mm, begge med autofokus.

Zeiss har suksessmodellene i Loxia-serien for Sony fra før, men Loxia mangler autofokus.

Konstruksjon

Selv om objektivene har en rask og presis autofokus, støtter de også manuell fokusering, så brukeren enkelt kan velge modusen som passer best for det enkelte motivet. Det moderne designet ligner Otus-serien, og gir objektivene et eksklusivt preg. Objektivene er utstyrt med et OLED-display som viser avstanden til motivet (fra fokalplanet), og dybde-skarpheten med valgt blender.

Begge objektivene er værsikret.

Batis 25mm F/2,0

Vidvinkel med 10 linseelementer i 8 grupper. Fire av elementene er asfæriske på begge sider, og fem elementer er produsert av spesial-glass. Bildevinkelen på 82 grader og nærgrensen på bare 0,2 meter gjør dette objektivet perfekt til arkitektur- og landskapsfotografering. Med sin gode dybdeskarphet gir det en ny dimensjon til mange motiver.

Batis 85mm F/1,8

”Portrett-tele” med 11 linseelementer i 8 grupper. Elementene er laget av flere ulike typer av glass for å gi maksimal bildekvalitet. Den høye lysstyrken i kombinasjon med kvaliteten gjør dette til et meget anvendelig objektiv for portrett- og bryllupsfotografering. Dette objektivet har også innebygget bildestabilisering, som gjør det velegnet også i svakt lys.

Pris og levering

Batis leveres etter planen i juli 2015. Objektivene vil koste følgende:

    Zeiss Batis 25mm F/2.0, Ca.pris kr 12.199,- inkl. mva

    Zeiss Batis 85mm F/1.8, Ca.pris: kr 11.249,- inkl. mva

Powered by Labrador CMS