DESIGN OG FLEKSIBLE KOKELØSNINGER

Beko har hyrt inn den kjente designeren Patricia Urquiola for sine nye hvitevarer, og viser fram fleksible kokeløsninger.

Publisert Sist oppdatert

Det er første gang Beko stiller ut en eksklusiv produktlinje på FTK-avdelingen (Technology for the Kitchen) på EuroCucina-messen i Milano. De viser fram både hvitevarer og innbyggingsløsninger, og flere spennende prototyper.

Vinner designpriser

Vi er nå i 120 land i verden, og ønsker med våre nye designmodeller å vise at vi også kan posisjonere oss i høyendemarkedet

For å samle både effektiv teknologi og design i én linje, har Beko hyret inn en av Europas mest kjente møbeldesignere, Patricia Urquiola, og selskapet har allerede vunnet bransjepriser som IF Design Award og Red Dot Award for Cast-modellene fra designeren.

– Vi ønsket å engasjere en designer for å lage en egen, høyende rekke med produkter og posisjonere oss også der, sier Çiğdem Ortaç, markedssjef hos Beko-eier Arcelik, til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Kommer Cast-linjen deres til alle markeder?

– Det kommer an på. Vi ønsker å posisjonere disse produktene i høyendedelen av markedet, så det kommer an på hvilke kanaler vi får avtaler i de ulike landene, og kjøkkensegmentet er da viktig for oss. Vi forhandler med spesialistene en etter en, for å sikre oss at utstillinger og mer blir som vi ønsker, sier hun.

Beko sier selv de er den tredje største merkevaren i hvitevarebransjen i Europa, og har vært det raskest voksende merket i Europa i perioden fra 2007 til 2013.

– Vi er nå i 120 land i verden, og ønsker med våre nye designmodeller å vise at vi også kan posisjonere oss i høyendemarkedet, sier Ortaç.

Futuristiske funksjoner

En stor del av designuttrykket i Cast-modellene går på gass-koketoppene, noe vi har lite av i Norge. Den fleksible induksjonstoppen IndyFlex+ passer nok bedre i norske hjem.

Med kjøleskapet HomeCream har Beko bygd inn iskremmaskin i frysedelen av skapet, mens NeoFrost-skapet skal sørge for 20 prosent lengre levetid på ferskvarer med fuktighetskontroll.

På den mer futuristiske siden viste Beko fram InnoWise, et konsept som lar deg styre både vifte, oppvaskmaskin og koketopp via en virtuell konsoll. Flere kamera i viften registrerer håndbevegelsene dine, og kontrollene projiseres ned på en hvilken som helst overflate i nærheten.

Også Ortaç ser damp som en klar trend under årets EuroCucina.

– Damp er overalt, og er noe vi har i alle våre ovnsprodukter.

Modellen CookMaster har en kapasitet på hele 75 liter, og kommer med en rekke preprogrammerte kokeprogram, avhengig av hva man skal lage. InnovaChef-modellen har en stort innebygd skjerm hvor man kan følge oppskrifter med både tekst og bilder.

Powered by Labrador CMS