Mobilemessen Mobile World Congress samler hver februar over 100.000 telekom-folk i Barcelona, men i år er messen avlyst på grunn av frykt for det nye koronaviruset 2019-nCoV. Foto: Marte Ottemo

MWC AVLYST, ISE ARRANGERES

Mobilmessen MWC i Barcelona er avlyst på grunn av virusfrykt, mens integreringsmessen ISE fortsatt arrangeres i Amsterdam denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Mobile World Congress (MWC) skulle gått av stabelen i slutten av februar i Barcelona, men er avlyst på grunn av virusfrykt. Mobilmessen samler vanligvis over 100.000 deltakere fra telekomsektoren over hele verden. Nå er messen avlyst på grunn av frykt for spredning av koronaviruset som har fått navnet 2019-nCoV. 

ISE som planlagt

Tirsdag til fredag denne uken holder derimot Integrated Systems Europe (ISE) åpent i Amsterdam. Siden 30. januar har de oppdatert situasjonen når det gjelder koronaviruset på denne siden, blant annet med råd fra Verdens helseorganisasjon (WHO). Her heter det at messen setter pris på å se at de besøkende hilser hverandre med albuene.

Blant de norske bransjefolkene på messen er fem ansatte i Benum. Vi får tak i produktsjef Arild Høyem på telefon, og han opplever det som udramatisk å være messedeltaker på ISE.

– Stemningen er omtrent som i fjor, men dette blir selvfølgelig snakket om. Desinfeksjonsmidler til hendene ligger over alt, også hos mange utstillere, men disse bruker man jo uansett når man er på messer, sier Høyem til fagbladet Elektronikkbransjen.

Stemningen er omtrent som i fjor, men dette blir selvfølgelig snakket om

Han har hørt om enkelte utstillere som har valgt å ikke komme, men sier alle Benums kunder og leverandører er på plass.

– Den første dagen synes vi det var litt færre mennesker her, men fra dag to har vi opplevd at det er like mange her som i fjor, sier Høyem.

GSMA avlyser MWC

Når det gjelder MWC, startet større selskap tidligere denne uken å meddele at de av sikkerhetsgrunner ikke kom til å delta på messen. Både Ericsson, Nokia, LG, Sony og NTT Docomo var blant dem som tidlig annonserte at de kom til å avlyse sin deltakelse på messen, og onsdag kom meldingen fra arrangøren GSMA, den internasjonale bransjeorganisasjonen for telekom-sektoren, at de avlyser hele messen.

– Med hensyn til det trygge og friske miljøet i Barcelona og vertslandet i dag, har GSMA kansellert MWC Barcelona 2020 (Mobile World Congress) på grunn av de globale bekymringene rundt utbruddet av koronavirus, reisebekymringer og andre omstendigheter, som gjør det umulig for GSMA og avholde arrangementet, heter det i en pressemelding fra GSMA.

Arild Høyem i Benum fotografert på NAMM i California i januar i fjor, med Shure MV88+ Video Kit, der det følger med et Manfrottostativ. Foto: Stian Sønsteng.

Ifølge ISEs nettsider har Amsterdam-messen gullsponsorer som Bose, Dell, Lenovo, NEC, Shure og Sonos. På deltakerlista ellers finner vi selskap som Adamson, Alcons, Allen & Heath, Audio Pro, Audio-Technica, Bang & Olufsen, beyerdynamic, Dali, Dynaudio, Elan, Focal, Genelec, Harman, JVC, McIntosh, NAD, Naim, Parasound, Revox, Sennheiser, Sonus faber, Tascam og Yamaha.

Powered by Labrador CMS