Bespoke Jet kommer i tre modeller; Complete (hvit), Complete Extra (blå) og Pro Extra (blå). og koster fra 10.500 til 12.000 kroner. Foto: Samsung

LADER OG TØMMER STAVSUGEREN

– Samsung Bespoke Jet lader støvsugeren samtidig som støvet tømmes, uten at støvet kommer ut i rommet sier Christoffer Corneliussen.

Han er nordisk nøkkelkundesjef i Samsung, og demonstrerer den nye stavsugeren når vi møter ham på Elkjøps opplæringsmesse Campus i mai.

Christoffer Corneliussen med Bespoke Jet Complete. Pris: 10.500,- Foto: Stian Sønsteng

– Bespoke Jet kommer i tre modeller, og koster fra 10.500 til 12.000 kroner. Den hvite heter Complete, den grønne heter Complete Extra og har det samme utstyret med et ekstra batteri, mens den blå heter Pro Extra og har i tillegg det vi kaller Spray Spinning Sweeper, som brukes til å vaske gulvet. Bespoke Jet er en del av en serie produkter på tvers av hvitevarekategoriene, hvor vi tilbyr inspirerende design og intelligente funksjoner, sier Corneliussen.

Stativet som følger med lader og tømmer Bespoke Jet-maskinene.

En egen beholder har plass til tilbehøret. Til venstre spesialhodet for å fjerne dyrehår. Foto: Samsung

– Med ett trykk tømmes støvet fra beholderen til støvsugerposen i stativet. Fordelen med dette, er at man ikke slipper støv ut i rommet, noe som skjer når man tømmer innholdet i søppelbøtta. Ved hjelp av Air Pulse-teknologien fanges 99,999 prosent av det fine støvet i en antibakteriell støvpose, som hemmer 99,9 prosent av bakterieveksten, sier Corneliussen.

Roterende gulvvask

Støvbeholderen på Bespoke Jet, inkludert multisyklonsystemet, kan i tillegg vaskes under springen.

Med ett trykk tømmes støvet fra beholderen til støvsugerposen

I bruk fanger et hovedsyklon- og metallnettfilter opp store støvpartikler, mens Jetsyklon- og mikrofilteret deretter fanger opp fint støv, før et fint støvfilter skal fange opp mikrostøv.

– Vi har utviklet en ny børste for Bespoke Jet. Tidligere har vi hatt en turbobørste som er fin for hardt gulv og tepper, samt en egen børste som er bedre til å ta opp fint støv. På den nye Jet Dual Brush har vi kombinert de to munnstykkene, hvor vi har et turbomunnstykke med høy sugekraft, samtidig som vi har en myk børste i front som tar opp de fineste partiklene. Denne følger med i esken på alle tre modeller, sier Corneliussen.

Med Pro Extra følger vaskemunnstykket Spray Spinning Sweeper.

– Dette har en liten beholder som kan tas av for å fylle på vann. Man vasker da gulvet med to mikrofiber-puter eller våte engangskluter, som roterer 260 ganger i minuttet. Underveis kan man spraye vann ved et enkelt trykk på knappen ved displayet, sier Corneliussen.

Kraftig og lett motor

Bespoke Jet har en digital invertermotor og et Jet Cyclone-system.

Spray Spinning Sweeper har doble puter som roterer 260 ganger i minuttet, og man kan underveis spraye på vann. Foto: Samsung
Jet Dual Brush kan brukes på alle typer gulv, og har både en myk rull samt nylon- og gummibørster som roterer 4.000 ganger i minuttet. Foto: Samsung

– Motoren er kraftig, og sugekraften god. Likevel er veier den håndholdte hoveddelen bare 1,44 kilo, noe som gir god brukervennlighet og reduserer belastningen på håndleddet, sier Corneliussen.

Ifølge Samsung har Bespoke Jet et aerodynamisk design fra børste til filter, som optimerer luftstrømmen.

– Multisyklondesignet gir renere luft og ekstremt kraftfull sugeevne i lengre tid. De 27 luftventilene i Jet Cyclone minimerer dessuten tapet av sugeevne, sier Corneliussen.

Batteriet på 2.500 mAh gir opptil én times driftstid, og det skal være enkelt å bytte batteri hvis dette ikke er nok.

En LCD-skjerm viser menyen, som kommer på 28 språk.

– Denne viser for eksempel sugekraft og gjenværende batteritid, varsler om problemer og tilbyr løsninger, og viser ladestatus, sier Corneliussen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2022, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS