Toppsjef Georg Walkenbach i Beurer. Foto: Stian Sønsteng.

STABILT INNEN HELSE OG VELVÆRE

– Beurer har vært her i 100 år! Vi var i Norge for 20 år siden, og vil være i Norge om 20 år. Stabilitet er også en god egenskap, sier Georg Walkenbach.

Publisert

Han er toppsjef i det tyske selskapet Beurer, og fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på IFA-messens globale pressemøte i Roma.

– Hjemme i Tyskland er vi markedsleder i de fleste kategorier vi er i, innen helse og velvære, sier Walkenbach.

– Det er mange aktører her?

– Ja. Det er mange som dukker opp og forsvinner igjen, sier Walkenbach, og kommer med uttalelsen vi har brukt innledningsvis, om at stabilitet også er en god egenskap.

– Hva betyr Norge for dere?

– Vi gjør det godt i Norge, og Elkjøp og Power er blant våre beste kunder, sier Walkenbach.

I Norge representeres Beurer av Mercante, og Walkenbach anslår at rundt 400 av Beurers sortiment på 500 produkter er tilgjengelig. Han trekker frem fleksibel varme som et eksempel på en produktgruppe som gjør det godt i Norge. 

1000 ansatte

– Dette til tross for at dere har nydelige og godt isolerte boliger, sier Walkenbach til fagbladet Elektronikkbransjen.

Beurer er et nesten 100 år gammelt familieselskap, som drives av fjerde generasjon.

– Vi er flere enn 1000 ansatte, med 11 salgskontorer og 100 samarbeidspartnere. Det startet med varme, og i dag er Beurer spesialist innen digital helse, sier Walkenbach.

Vi gjør det godt i Norge, og Elkjøp og Power er blant våre beste kunder

Han mener vi er i episenteret for den digitale revolusjon.

– I dag er helse er det viktigste for oss alle, der det tidligere var rikdom. Det er blitt slik at vi googler først, og så går til legen for å få bekreftet det vi allerede har funnet ut. Her kan vi bistå på en rekke områder. Når du måler blodtrykket med ett av våre produkter, lagres dataene i appen, slik at legen kan vite når blodtrykket ble målt, sier Walkenbach.

Beurer har en rekke helse- og livsstilsprodukter, med totalt 12 ulike apper. Walkenbach sier til fagbladet Elektronikkbransjen at hver app har sine dedikerte oppgaver.

Ekteskapsredder

– HealtManager-appen gjør det mulig å måle vekt, aktivitet, blodtrykk, søvn, glukose og luftinntak. Dette gir et komplett bilde, og du kan sende dataene til legen. Dette er den riktige måten å starte, når det gjelder å dele dine personlige data med legen, sier Walkenbach.

Toppsjef Georg Walkenbach i Beurer blir intervjuet på IFA-messens globale pressemøte i Roma i april. Foto: Stian Sønsteng.

Han sier enkelte kan våkne med en rar følelse i kroppen om morgenen, som går over i løpet av en time eller to.

– Med vår ME 90 gjør det mulig å måle hjerterytmen når som helst i løpet av dagen eller natten, slik at det blir lettere for legen å stille en diagnose, sier Walkenbach.

SleepExpert er et produkt du legger du under madrassen, som måler søvnen i løpet av natten.

– Appen SleepQuiet kaller vi ekteskapsredderen. I 80 prosent av tilfellene slutter du å snorke når du snur deg over på siden, sier Walkenbach.

– Hva er den viktigste veien for Beurer å gå i årene som kommer?

– Overgangen til apper, med komplette løsninger, der vi går fra å være et selskap som leverer produkter til å levere løsninger. Digitaliseringen var et stort steg for oss, og denne prosessen startet vi allerede for ni år siden, sier Walkenbach.

På IFA-messen i september viser Beurer 40 innovasjoner i fem kategorier.

Powered by Labrador CMS