Kamera 422GW har berøringsskjerm og kommuniserer med mobiltelefon via blåtann 4.2. Foto: NextBase
Kamera 422GW har berøringsskjerm og kommuniserer med mobiltelefon via blåtann 4.2. Foto: NextBase

FÅ RADAR PÅ BILEN

Reodor Felgen hadde radar på Il Tempo Gigante i Flåklypa-filmen. Nå gir Nextbase oss andre muligheten til det samme.

Publisert

Reodor Felgens radar var til bruk mot tåke, men den nye løsningen til Nextbase er basert på at bilen står stille. I tillegg lanserer de en helt ny serie med dashbordkamera, og utbyggingsmuligheter til å overvåke både på siden og bak bilen. Mer om dette senere i artikkelen. 

En helt ny serie

Den nye serien med dashbordkamera til Nextbase har fått navnet Seires 2 Dash Cam. Serien består av totalt fem modeller som strekker seg prismessig fra 899 kroner og opp til toppmodellen 522GW som vil koste rundt 2.790 kroner. Vi treffer Nextbase og får se på nyhetene på teknologimessen CES i Las Vegas.

Flaggskipet 522GW har stemmestyring via Alexa. Foto: NexBase.
Flaggskipet 522GW har stemmestyring via Alexa. Foto: NexBase.

– I denne serien er det mye helt nytt, og spesielt toppmodellen 522GW har en rekke nye funksjoner, sier nordenssjef i Nextbase, Robert Ingebretsen.

Modellene 322GW, 422GW og 522GW har fått trykksensitiv skjerm, noe som i følge Nextbase øker brukervennligheten. Kommunikasjonen mellom kamera og smarttelefonen foregår med Blåtann 4.2 lavspenningsteknologi.

Sjåføren og passasjerene vil dermed få hjelp når de trenger det mest

– Nextbase er faktisk de første som bruker denne teknologien på dashbordkamera, sier han.

Den nye serien er også blitt mindre, rundt 35 prosent mindre i størrelse i forhold til Series 1, dette gjør kameraet mer diskret.

Nordensjef Robert Ingebretsen (t.v.) og Bryn Brooker, Head of Marketing i NextBase viser frem nye produkter på CES. Foto: Coxit.
Nordensjef Robert Ingebretsen (t.v.) og Bryn Brooker, Head of Marketing i NextBase viser frem nye produkter på CES. Foto: Coxit.

Kamera varsler ulykke

To av de funksjonene som nevnes er Nextbase Emergency SOS og Amazon Alexa. Nødfunksjonen fungerer slik at kamera vil sende blant annet GPS-posisjonen til bilen etter en ulykke, dersom det ikke responderes.

– Sjåføren og passasjerene vil dermed få hjelp når de trenger det mest, sier Ingebretsen.

Amazon Alexa er innlemmet i toppmodellen, noe som gjør at kameraet styres med stemmen.

– Du kan si «start opptak», eller «send film til min mobil», og det skjer automatisk. Sikkerhetsmessig er det bra, du har hendene på rattet, sier han.

Den digitale assistenten i kameraet kan også styre andre enheter man har i bilen, som for eksempel musikk eller telefonen.

Radarkontroll for sikkerhets skyld

I tillegg til selve dashbord kamera viser Nextbase frem mye tilleggsutstyr. Egne kamera som filmer på siden av bilen eller bakover er noe av dette.

– Et kamera som filmer bakover, kan være vel så viktig som et som filmer forover, sier han.

Nå kommer også radar tilkoblet kamera. Radaren fungerer som en bevegelsessensor rundt bilen, og når et objekt kommer innfor en gitt avstand, aktiveres kamera.

– Tenk at bilen din står parker ved en butikk. Plutselig kommer en handlevogn trillende, eller en annen bil dulter borti deg, da kan det være greit å ha det på film, sier Ingebretsen.

Radarmodulen lanseres i april og vil koste rundt 600 kroner.

Powered by Labrador CMS