1,6 millioner nordmenn hører daglig på dab, ifølge Digitalradioundersøkelsen. Foto: Tore Guriby/DRN
1,6 millioner nordmenn hører daglig på dab, ifølge Digitalradioundersøkelsen. Foto: Tore Guriby/DRN

FLEST LYTTER DIGITALT

Digital radio har overtatt en større del av nordmenns radiolytting. To millioner nordmenn hører radio på digitale plattformer hver dag.

Publisert

Det skriver Digitalradio Norge i en pressemelding, og det utgjør to tredeler av all radiolytting. I følge Digitalradioundersøkelsen hører 1,6 millioner nordmenn daglig på dab. 

– Norge er på vei inn i en ny radiotid fordi det mangler plass på FM. Kanalveksten har vært stor i nyere tid, og digitale lyttertall viser at tilbudet treffer lytternes behov, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.

Det er ikke lansert riksdekkende radiokanaler på FM siden 2004. Siden 1995 er det derimot lansert 25 riksdekkende kanaler på dab i Norge. Det totale dab-tilbudet er nå 30 riksdekkende kanaler.

Ifølge undersøkelsen bruker norske radiolyttere i dag en blanding av digitale og analoge plattformer. FM-plattformen for riksdekkende kanaler fases ut i løpet av året.

Vi ser at de fleste digitale lyttere hører radio på dab. Det gjelder hele landet, også i områdene der FM er slukket

– Hele samfunnet er i en digital omstilling, der også radio tilpasser seg digitale brukervaner. Ola Nordmann hører i dag radio via apper, PCer, multiromsannlegg, dab eller andre plattformer, sier Torvmark og understreker at den største lyttingen finner sted på dab-plattformen.

– Vi ser at de fleste digitale lyttere hører radio på dab. Det gjelder hele landet, også i områdene der FM er slukket. Trolig handler det om at nordmenn er konservative når det gjelder radio, de liker å høre via et radioapparat, sier Torvmark.

Powered by Labrador CMS