Gøsta Morin og Tom Vedvik i TT Micro ser mot Europa med sine nye dab-adaptere. Foto: Marte Ottemo
Gøsta Morin og Tom Vedvik i TT Micro ser mot Europa med sine nye dab-adaptere. Foto: Marte Ottemo

DAB-ADAPTER TIL EUROPA

Norske TT Micro viser fram sine nye biladaptere på egen stand under IFA. Nå ser selskapet bak Tiny-produktene til Europa.

Publisert

– Vi står her på IFA fordi radioen skal digitaliseres i andre land, etter at Norge nå snart er ferdige med slukkingen. Vi skal ut i Tyskland, Østerrike og Sveits, og bruker messen for å promotere produktene våre, og finne forhandlere og partnere, sier Tom Vedvik, daglig leder i TT Micro, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Tre nye modeller

Dab-spesialisten lanserer tre nye modeller på messen, men viser også fram noen av de tidligere modellene som har solgt bra i Norge.

– Vi lanserer nye Tiny C7, som er første nye produkt som kommer i salg. Dette er en enkel dab-adapter alle kan plugge rett i sigarett-uttaket for strøm, og så må du hekte på en antenne i vinduet. Den er enkel og funksjonell, har mulighet for forhåndsinnstilte kanaler, og prisen ligger på rundt 1.090 kroner, sier Vedvik.

C7 har også en egen inngang slik at du kan bruke en jack-kabel til å overføre musikk, og et eget USB-uttak så du kan lade mobilen samtidig som du hører radio. C7 har også støtte for service following.

For en mer diskret løsning kommer TT Micro med CSmart, hvor du bruker mobilen for å styre radioen.

– Du kan skjule hele adapteren hvor i bilen den ikke synes, det eneste den trenger er strøm og en antenne. Du bruker en app på mobilen til å styre innstillingene, sier han.

Du kan også bruke CSmart som en håndsfri løsning, den har service following og en USB-inngang som lar deg koble til en ekstern lagringsenhet med for eksempel musikk.  Tiny Audio CSmart kommer i butikkhyllene på slutten av året, og vil koste like under to tusen kroner.

Vi skal ut i Tyskland, Østerrike og Sveits, og bruker messen for å promotere produktene våre og finne forhandlere og partnere

For de som ønsker seg en større skjerm for å styre radioen sin, kommer TT Micro også med Tiny Audio C8. Dette er en litt mer avansert adapter enn C7, hvor du blant annet kan forhåndslagre 15 kanaler. Den har også blåtann for håndsfristøtte, og en egen USB-utgang som lar deg lade mobilen mens du bruker adapteret til å hente inn radio. Prisen vil ligge rundt 1.700 kroner.

Europeiske muligheter

– Hvordan har markedet for adaptere uviklet seg i Norge, så som FM-slukkingen nærmer seg fullføring på de kanalene som skal slukkes?

– Bilforhandlerne har vært veldig sent ute. Vi besøkte 35 byer og holdt innlegg rundt dab og installasjon, i september og oktober i fjor, først da begynte det å skje noe og forhandlerne begynte å bestille produkter, sier Vedvik.

Han forteller at salget har gått veldig bra i årets første og andre kvartal, med en liten dipp i sommerferietiden.

– Vi tror ikke mer enn 30 prosent av den norske bilparken er dekket med dab, så det er fortsatt mange som gjenstår. Siden vi startet i 2013 har vi solgt rundt 300.000 adaptere, det er et bra antall. Nå har vi en hel line-up og føler det er riktig å gå ut i Europa. Vi har en partner i Danmark, han sier det virkelig begynner å skje mye der nå. Vi var i Sveits for to uker siden, og der er de også i full gang, sier han.

– Hvordan har dere rigget organisasjonen for å ekspandere?

– Vi tar det litt forsiktig, men vi har bygd opp support-organisasjonen vår i Norge så vi har to personer på for å hjelpe sluttbrukerne med installasjon og sånn. Vi har også en dansk partner i full gang, vi tar det litt etter litt, sier Vedvik.

– Hvilket markedspotensial snakker vi om?

– Vi ser at i Norge er markedet på rundt to millioner enheter. Bare i England er det snakk om 20 millioner, og i Europa som helhet på 250 millioner. Så det er store muligheter her. Vi har gode produkter, liten feilfrekvens, så vi tror vi har store muligheter ut med riktig partner, sier han.

Powered by Labrador CMS