Konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch i Elkjøp Nordic under åpningen av Elkjøp Glasmagasinet den 14. september. Foto: Elkjøp Nordic

TIDENES BESTE HALVÅR FOR ELKJØP

Elkjøp Nordic økte mai til oktober omsetningen med åtte prosent, til 17,67 milliarder kroner. Resultatet ble 448 millioner kroner, opp 17 prosent.

Publisert

Det skriver selskapet i en pressemelding, og tallene for første halvår av det avvikende regnskapsåret 2017/18 (1. mai til 31. oktober) er sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det er svært god vekst i absolutt alle markeder, hvor Norge troner på toppen både hva gjelder veksten i prosent og kroner. Det er ingen tvil om at markedet har vekst, men vi slår markedet i tillegg, sier konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch i Elkjøp Nordic til fagbladet Elektronikkbransjen.

Den største veksten i omsetningen hadde konsernets norske kjeder, Elkjøp og Lefdal, med en økning på 13 prosent til 5,8 milliarder kroner.

Norge troner på toppen både hva gjelder veksten i prosent og kroner

Konsernsjef Semlitch og hans medarbeidere i Elkjøp Nordic har ifølge pressemeldingen levert det beste halvårsresultatet i selskapets historie, både når det gjelder omsetning og inntjening.

– Hva mer kan en konsernsjef ønske seg til jul, sier Semlitsch.

Veksten tilskrives nye investeringer, økende nettsalg, nye telefonlanseringer, samt sterk vekst innenfor gaming og TV.

I pressemeldingen fremheves det også at selskapets store investeringer i et splitter nytt helautomatisk lager ved konsernets sentrallager i Jönköping, og systemer for automatisk varepåfylling, er noe av bakgrunnen til de gode resultatene. 

– Disse investeringene har sikret en langt bedre tilgjengelighet av produkter i butikkene våre, og betyr at kundene våre i langt større grad kan få det de ønsker hos Elkjøp til lave priser, sier Semlitsch i pressmeldingen.

Sverige og Finland på delt andreplass

Alle konsernets 416 butikker i Norden skal ha bidratt til det rekordhøye resultatet. Mens omsetningen i Norge økte med 13 prosent, kommer Elgiganten AB i Sverige og Gigantti i Finland på en delt andreplass med ni prosent, til henholdsvis 5,3 og 2,6 milliarder norske kroner. Elgiganten AS i Danmark økte med sju prosent, til 3,6 milliarder sammenlignet med fjoråret.

I pressemeldingen understrekes det at tallene for første halvår ikke inkluderer Black Friday, hvor Elkjøp var den første innen varehandelen i Norden til å omsette varer for over én milliard norske kroner på én eneste dag, med 1,32 milliarder.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte regnskapsåret 2016/17 for 34,2 milliarder. Driftsresultatet var 1,006 milliarder.

Elkjøp Nordic har 416 butikker, 11.000 ansatte, og sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter. Konsernet er eid av britiske Dixons Carphone.

Les mer om Elkjøp Nordics halvårstall hos Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS