Mikael Muskantor i Polysonic Scandinavia AB med det nye og slanke el-pianoet Casio Privia PX-S1000. Pris: 6.500,- Foto: Stian Sønsteng

SLANKE PIANO-NYHETER FRA CASIO

– PX-S1000 og PX-S3000 er to svært viktige nyheter fra Casio. De er med sitt fantastiske og slanke design noe helt nytt innen el-piano.

Publisert

Det sier Mikael Muskantor i Polysonic Scandinavia AB, som har hovedkontor i Mölndal i Sverige og datterselskap i Norge og Danmark. Vi møter ham på The NAMM Show i Anaheim i California den siste uken i januar.

– Dette er nærmest en revolusjon i markedet, med fullverdige og balanserte tangenter i tre, i et svært kompakt og elegant format, sier Muskantor til fagbladet Elektronikkbransjen.

PX-S1000 og PX-S3000 i Privia-serien er ifølge Casio verdens minste el-piano med 88 tangenter i full størrelse og innebygde høyttalere.

– Det unike er at instrumentene, bortsett fra selve klaviaturet, er mye mindre, slik at du lett kan ta de med deg – og de tar ikke så mye plass i hjemmet. Designet er helt nytt, rent og fint, og minner kanskje mer om smarttelefoner enn et piano. Berøringspanelet blir helt sort når du slår av pianoet, slik at det ser svært elegant ut når du ikke bruker det, sier Muskantor.

Ekstra lyder og rytmer

Stefan Palka (t. v.) og Mikael Muskantor i Polysonic Scandinavia AB på besøk hos Casio under The NAMM Show 2019. Foto: Stian Sønsteng.

PX-S3000 har de samme funksjonen som PX-S1000, men har i tillegg muligheten til spille inn audio på USB, samt 700 ekstra lyder og 200 ekstra rytmer. S3000 veier 11,4 kilo og koster 9.000 kroner, mens S1000 veier 11,2 kilo og koster 6.500 kroner.

De nye el-pianoene har blåtann, slik at man kan spille sammen med musikk fra mobiltelefonen eller nettbrettet, eller styre pianoet fra en app og lagre innstillingene.

Designet er helt nytt, rent og fint, og minner kanskje mer om smarttelefoner enn et piano

– Dette forventer forbrukerne at man skal kunne gjøre fra et moderne elektronikkprodukt i 2019, sier Muskantor.

– Vi ser en sterk økning i instrumenter med vektede og balanserte pianotangenter, der man får en riktig pianofølelse. For å få plass til dette i et så lite format, har Casio utviklet en ny mekanikk der hammeren er konstruert på en helt ny måte.

Muskantor sier at de har fått svært gode tilbakemeldinger på designet.

– Dette ser mer moderne ut enn alle andre el-pianoer.

– Hvem vil kjøpe disse?

Også på spillejobb

Innstegsmodellen Casio CDP-S100 har også 88 vektede tangenter. Pris: 4.800,-.

– Det finnes mange der ute som har lyst til å spille piano, men også erfarne musikere som vil ha et nytt og slankt piano hjemme. Mange vil også bruke det ute; enten på besøk hos venner og familie, eller på en spillejobb. Det kan drives på batteri, slik at man kan spille hvor som helst. Pedalene er tilbehør, men i instrumentbaggen som også er ekstrautstyr er det plass til disse. Det er også uvanlig at Casio her tilbyr tre pedaler i et så lite format.

CDP-S100 er en enklere variant, og koster 4.800 kroner. Muskantor karakteriserer dette som et innstegsprodukt.

– Her kan man fortsatt kople pianoet til en mobiltelefon eller et nettbrett, og det har 88 veide og balanserte tangenter. Vekten er bare 10 kilo, det tar liten plass hjemme, og du kan selvsagt også ta med deg dette – og det kan drives på batteri.

– Hva betyr Casio for Polysonic?

– Det er et fantastisk varemerke, som vi er veldig stolte av å representere. Vi har vokst sammen med dem, og de seneste årene har dette akselerert. Casio er kommet med stadig flere produkter for folk flest, sier Muskantor.

– Hvordan går det med Polysonic i Norge?

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2019, som ble distribuert 13. februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet.

– Vi har lenge hatt den samme positive utviklingen her som Sverige, men det seneste året har det virkelig eksplodert i Norge, sier Stefan Palka som sammen med Muskantor eier og driver Polysonic Scandinavia AB.

Powered by Labrador CMS