KAFFEMASKIN MED BLÅTANN

Prodigio er den første Nespresso-maskinen med blåtann, som gjør det mulig å fjernstyre den fra en smarttelefon eller et nettbrett.

Publisert Sist oppdatert

– Er dette en funksjon folk flest har bruk for?

– Dette gir nye muligheter, ikke minst når det gjelder tidsinnstilt brygging. Det kan være fint å våkne opp til en ferdigbrygget kaffe, kaffen kan stå klar når du kommer hjem fra arbeid eller ut fra dusjen. Men, man skal ikke glemme at maskinen også har de kjente og gode Nespresso-egenskapene, sier Petter Hagberg.

Han er maskin- og kaffeekspert i Nespresso, og vi møter ham i selskapets profilbutikk på Egertorget i Oslo.

Mest sannsynlig er dette den første kaffemaskinen på det norske markedet som gir en form for fjernstyring

– Er dette noe markedet har etterspurt?

– Stadig flere produkter blir oppkoplet, og de snakker sammen. Det finnes enkelte fjernstyrte kaffesystemer, men etter det jeg vet er ikke disse til salgs i Norge. Mest sannsynlig er dette den første kaffemaskinen på det norske markedet som gir en form for fjernstyring, sier Hagberg.

Som vekkeklokke

Maskinen kommer i to varianter, der Prodigio&Milk er utstyrt med melkeskummeren Aeroccino3. Denne er koplet til maskinen, slik at man slipper en ekstra ledning, men kan ikke fjernstyres via Nespresso-appen.

– Har man allerede en melkeskummer kan man selvsagt bruke denne sammen med en vanlig Prodigio. Begge variantene kommer i fargene sølv og titan, sier Hagberg.

– Hvilke forventninger har dere til oppmerksomheten maskinen får i markedet?

– Nespresso var pioneren innen kapselbasert kaffe, og har arbeidet mye med utviklingen av maskiner, funksjonalitet og design. Det var kanskje på tide at vi gikk et skritt videre, etter som stadig flere produkter på kjøkkenet er oppkoplet, slik at vi kan tilby et produkt til dem som synes dette er spennende. Vi har stor tro på maskinen, sier Hagberg.

– Du har selv maskinen stående på nattbordet og bruker den som vekkeklokke?

– Det stemmer. Den står ved siden av demringslampen og gir en god start på dagen, gjerne med vår morgenkaffe Linizio Lungo brygget to minutter etter at lampen tennes.

God rekkevidde

– Tror du folk vil ha kaffemaskinen stående på nattbordet eller kjøkkenet?

– Jeg ville personlig kjøpt maskinen for å ha den på nattbordet, men regner med at de fleste vil ha den på kjøkkenet. Det fine er at man kan ha flere maskiner rundt om i huset. Det er en god rekkevidde på blåtannen, og er man flere i husstanden kan flere styre flere maskiner. Det er slik at den som først er koplet til en maskin styrer den, sier Hagberg.

Den eksisterende Nespresso-appen er kommet i oppdatert versjon for blåtannstyring av Prodigio. Denne kan også holde styr på hvor mange kapsler man bruker, og gir beskjed når det er på tide å kjøpe flere kapsler.

– Hvis man bare skyller maskinen og ikke bruker en kapsel, telles ikke dette. Telleverket fungerer både når man bruker appen, eller når man brygger en kopp kaffe direkte på maskinen, sier Hagberg.

Avkalking

– Kan appen programmeres slik at det automatisk bestilles nye kapsler?

– Man får et varsel, før man selv plasserer en ny ordre. Det er gjort enkelt, og man risikerer ikke at det kommer nye kapsler på døra uten at man selv har gjennomført bestillingen, sier Hagberg.

– Hva vil maskinen kreve ekstra av butikkselgerne?

– Vi har hatt et lanseringsarrangement for våre samarbeidspartnere, gjennomfører salgstrening i våre egne butikker, og ønsker at butikkselgerne skal snakke litt om appen og hvilke muligheter den gir. En av fordelene for våre eksisterende kunder er at de nye funksjonene er integrert i en app man allerede er vant til å bruke, sier Hagberg.

Ved første gangs bruk kan man teste vannkvaliteten, og resultatet legges inn i appen. Appen gir siden beskjed om når maskinen treger avkalking.

– Vi anbefaler generelt at man avkalker maskinen et par ganger i året, sier Hagberg.

Powered by Labrador CMS