B&O BeoPlay A9

Pressemelding fra Bang & Olufsen 5. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Polert kraft pumper ut forbløffende musikkvalitet

B&O PLAY fra Bang & Olufsen lanserer sitt nyeste aktive høyttalersystem, BeoPlay A9, som knytter alle drivere til en dedikert klasse D-forsterker. Resultatet er et elegant eksempel på akustisk ytelse som mangler sidestykke. Med totalt 480 watt har trådløs streaming via AirPlay eller DLNA nå blitt til ren musikkglede– og stilig nok til å henge på veggen.

Merkevaren B&O PLAY utvider sin innovative samling av trådløse lydsystemer med sin kraftigste utgave hittil: BeoPlay A9. 2.1 bassreflekshøyttalersystemet integrerer en imponerende rekke dedikerte høyttalerenheter og forsterkere med tidløs design, og resultatet er en komplett lydløsning som er like lett å lytte til som den er å leve med.

Hvordan har Bang & Olufsens teknikere klart å få plass til lyd av dette kaliberet i en så enkel og kompakt form? Svaret er tredelt: Hver enkelt av de fem aktive høyttalerne drives av individuelle klasse D-forsterkere, en dedikert DSP-algoritme er fininnstilt for å skape liv i musikksamlingen din, og Adaptive Bass Linearisation sørger for å holde de forbløffende kraftfulle lave tonene under kontroll.

BeoPlay A9 er kraftfull nok til å oppfylle selv de mest kresne behov når det gjelder krystallklar musikk. En klasse D-forsterker med hele 160 watt driver den imponerende 8-tommers wooferen, som leverer nok dominerende ”oomph” til å få fram kraften i hvilket som helst spor på en veloppdragen måte gjennom bassreflekskontruksjonen bak enheten. To ¾-tommers diskanter og to 3-tommers mellomtoneenheter, som hver drives av separate 80-watts klasse D-forsterkere, leverer gnistrende høye toner og klart definerte mellomtonefrekvenser. Den elegante heldigitale signalbehandlingen samler alle trådene med kirurgisk presisjon, og sørger for å holde teknologien pent i bakgrunnen mens musikkgleden fyller rommet.

”Vi jobber etter en konsekvent digital strategi, og fokuserer på utviklingen av svært avansert digital signalbehandling for å oppnå lydløsninger som både er svært personlige tilpassede og praktiske for kundene våre”, forklarer Jens Rahbek, akustisk ingeniør hos Bang & Olufsen. Ta romtilpasning som eksempel. Tre forhåndsinnstilte lydmodi – for plassering på vegg, i hjørne eller frittstående – optimaliserer den akustiske ytelsen samme hvor i rommet du plasserer den runde lyden.

Det har aldri vært enklere å velge spor og kontrollere lyden. Hvis du er ved siden av BeoPlay A9, kan du kontrollere volumet ved å la en finger gli over den nye kapasitive sensoren som er innebygd på toppen, eller kutte lyden ved å legge hånden oppå den. Du kan selvfølgelig også lene deg tilbake i favorittgodstolen og velge spor og justere volumet trådløst med fjernkontrollen, smarttelefonen eller nettbrettet.

Det finnes mange enkle tilkoblingsmuligheter. Trådløst, via Apple- eller Android-enheter via gratis-appen BeoSetup, kablet via USB-kontakten, og Wireless Network Login Sharing (WNLS), en enkel ny teknologi som kobler enheten til BeoPlay A9 med et tastetrykk.

Tilkoblingspanelet under enheten inkluderer et uttak for strømledning, linje-inn og USB-kontakt som du kan bruke til soft-dock og lading av enheten.

BeoPlay A9 gjør seg like godt stående på trebein på gulvet som hengende fra den medfølgende veggbraketten.

Stoffdekslene fås i svart, hvitt, sølv, rødt, brunt og grønt. Bein i heltre fås i eik, bøk eller teak.

Prisene starter på NOK 14,999. Fås hos Bang & Olufsen-forhandlere, nettbutikken B&O PLAY (store.beoplay.com), Apple Online, og utvalgte designbutikker i enkelte markeder i sluttet av november 2012.

Powered by Labrador CMS