B&O BeoVision 11

Pressemelding fra Bang & Olufsen 19. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Rik lyd, perfekt design og fullstendig tilkobling – den nye BeoVision 11

Bang & Olufsens nyeste innovasjon, BeoVision 11, er selskapets mest helhetlige og ambisiøse TV noen sinne. Luksuriøs, diskret estetikk er det første denne Smart TV-en fra Bang & Olufsen signaliserer – men bak fasaden finner du også enestående lyd og førsteklasses video, samt praktisk tilgang til en rekke funksjoner på Internett. Sømløs kobling mellom innholdet og medlemmene av den digitale husstanden har aldri vært enklere – eller mer elegant utformet.

BeoVision 11 setter nye standarder for TV-en som underholdnings- og informasjonsknutepunkt. Selv om den nye flatskjermen utvilsomt tilbyr noe spesielt til alle medlemmene i den digitale husstanden, har ikke Bang & Olufsens designere gått på akkord med sin velkjente balanse mellom form, funksjon og teknologi.

Administrerende direktør Tue Mantoni forteller at BeoVision 11 ble utformet for å gi hele familien et omfattende utvalg av oppdatert digital underholdning av ypperste sort – uten å gå på akkord med Bang & Olufsens berømte tidløse estetikk, intuitive kontroller og kvalitetslyd. "Vi ønsket å gi kundene den samme førsteklasses opplevelsen, uansett om de ser TV, laster ned en film, bruker Internett eller tester det nyeste videospillet. BeoVision 11 er utformet for å holde tritt med alle i familien, og gi dem nærhet til innholdet. På denne måten får de en imponerende opplevelse – uansett hvilken retning teknologien utvikler seg i".

Magisk kraftfull lyd fra et lite kabinett

De fleste produsenter opplever at det er en motsetning mellom kraftfull kvalitetslyd og det begrensede fysiske volumet i flatskjermkabinettet der lyden skal produseres. Bang & Olufsen er unntaket.

BeoVision 11 har spesialtilpasset ¾” diskant, 2” mellomtone, og en heftig 4” bassdriver i hver av venstre- og høyrekanalshøyttalerne.

Hver enkelt av de seks høyttalerne drives av sin egen ICEpower-forsterker med 32 watt, og kabinettene har en støttende gummihylse som fjerner vibrasjoner fra resten av TV-en. En kraftfull ny digital algoritme for signalbehandling forener det hele, og bytter sømløst mellom separate lydmodi når den fanger opp musikk, sport, drama, filmer osv.

Resultatet er en responsiv lyd direkte fra kabinettet, som er så virkelighetstro at du knapt tror dine egne ører. Ved behov for enda litt mer har BeoVision 11 en heldigital surround-dekodermodul som leverer opptil 12 lydkanaler ved bruk av Bang & Olufsens TrueImage™-prosessor.

TrueImage™-teknologien håndterer opp- og nedmiksing av lydsignaler på en dynamisk måte, slik at antallet lydkanaler i det innkommende signalet samsvarer med tilgjengelige høyttalere. Dette gir en lydytelse som ingen andre TV-er når opp til.

Bildekvalitet som fester grepet – hver gang

Kjernen i BeoVision 11 er en helt ny videomotor som driver den 200 Hz LED-baserte LCD-skjermen, med glare-polarisator, i enten 2D eller 3D. LED-bakgrunnsbelysningen fra to sider har 1,5 D lokal dimming, noe som forbedrer kontrasten i 2D-visning betraktelig. Digital støy og bevegelsesvibrering reduseres kraftig, og resultatet er et imponerende naturlig bilde, selv under de mest krevende omstendigheter.

Bang & Olufsen introduserer en rekke andre spennende funksjoner for bildeforbedring med BeoVision 11: 360° Automatic Picture Control: Registrerer omgivelseslys ikke bare foran skjermen, med også bak og på sidene, slik at lysstyrken og kontrasten justeres kontinuerlig og gir optimal visningskomfort. Tilpasning av kontrast: Gir svært høy detaljrikhet i mørke scener, selv når kraftig sollys står på skjermen.

Egne bildemodi for film og spilling: I tillegg til standard adaptiv bildemodus gir disse nye modiene lynrask følsomhet for spillere, og hvitbalanse akkurat slik regissøren laget den, for filmelskere. Enkel tilgang til innhold og praktiske kontrollfunksjoner BeoVision 11 er den første TV-en med Bang & Olufsens Smart TV – en ny plattform som enkelt lar deg bytte mellom TV-kanaler og Internett. Eller hold et øye med begge deler ved hjelp av PAP-funksjonen (bilde og bilde).

Alt du trenger å gjøre er å koble til Internett, trådløst eller kablet, så har du nettinnholdet på storskjerm i løpet av få sekunder. Velg blant populære programmer som for eksempel YouTube, Facebook og Twitter, eller surf i vei dit du vil. Du kan også lagre bokmerker. Sidenavigering er enkelt med fjernkontrollen, men du kan ta det ett hakk videre ved å bruke BeoRemoteappen på iPad eller Android-nettbrettet og få tilgang til fullt QWERTYtastatur.

Praktisk kontroll er en viktig del av BeoVision 11-opplevelsen Du kan bruke begge Bang & Olufsen-fjernkontrollene, Beo4 og Beo6, til å styre TVfunksjonene på en enkel og intuitiv måte. Disse kan også brukes til å kontrollere andre tilkoblede enheter, eller automatiseringssystemet for de med et virkelig tilkoblet hjem.

BeoVision 11 er virkelig fremtidsrettet, som en av de første TV-ene som støtter HbbTV (hybrid broadcast broadband TV). Denne nye alleuropeiske standarden er inngangsporten til ny epoke når det gjelder interaktivitet, og legger til rette for catch-up TV, avstemning, spill og alle typer personlig tilpassede tjenester.

Et valgfri intern harddisk er tilgjengelig for innspilling av DVB-kanaler. BeoVision 11 er en DLNA TV, som gjør det enkelt å streame musikk fra en smarttelefon og se filmer lagret på en NAS-stasjon. TV-en er også tilkoblet slik at den kan håndtere det meste du ønsker tilgang til, via Wireless Network 2.4 eller 5 GHz. Andre tilkoblinger inkluderer en Ethernet-tilkobling for programvareoppdateringer, to USB-porter, tre kontrollutganger for opptil seks tilkoblede enheter, samt seks HDMI-kontakter. Appleentusiaster vil sette pris på ekstra plass i kabinettet for Apple TV.

BeoVision 11 kan plasseres på fire måter. I rom der en flyttbar skjerm fungerer best, er det ingenting som slår den praktiske motoriserte gulvsokkelen, eller den elegante motoriserte veggbraketten, som begge styres via fjernkontrollen. I tillegg er en veggbrakett og en staffelisokkel for tilbakelent visning tilgjengelig.

BeoVision 11 leveres i 40, 46 og 55 tommer, Du kan velge blant seks farger på frontstoffet, frontramme i sølv eller svart og bakkabinett i svart eller hvitt.

BeoVision 11 selges eksklusivt hos Bang & Olufsens forhandlere fra 11. oktober 2012.

Utsalgspriser fra:

BeoVision 11 i 40” 47.996 NOK

BeoVision 11 i 46” 61.995 NOK

BeoVision 11 i 55” 79.995 NOK