Miriam Neff i BSH med en ovn fra Neff med funksjonen Slide&Hide, der døren glir inn i ovnen når man åpner den. Foto: Ola Larsson

SLIDE&HIDE-DØR HOS NEFF

– Med Slide&Hide glir ovnsdøren inn i ovnen, slik at den ikke er i veien og man reduserer risikoen for å brenne seg, sier Miriam Neff i BSH.

Publisert

På EuroCucina fokuserte BSH på funksjon og design. De viste flere oppkoplede hvitevarer og innbyggingsprodukter, samt kjøleskap og frysere med utbyttbare fronter.

Åpne kjøkkenløsninger, der alle kan samles, prate og lage mat, har vært populært i Norden siden begynnelsen av 2000-tallet, og kjøkkenet er fortsatt et av de mest benyttede rommene for sosialt samvær. Her treffes vi for hyggelige stunder – og ikke minst god mat. I denne anledning vil mange i dag innrede kjøkkenet på en hyggelig måte, der de store hvitevarene gjemmes unna eller integreres som en naturlig del av kjøkkenet, sier BSH, og forteller at de fokuserer på å utvikle produkter som passer kundens ønsker og behov, som skal skape forutsetninger for nye og kreative kjøkkenløsninger.

Koketoppen med innebygde kjøkkenvifte, InductionAir, er et eksempel på dette. I tillegg til at den gir mulighet for en personlig innredning av kjøkkenet, har den nye induksjonstoppen med innebygd vifte et lavere energiforbruk, og en innebygd sensor som automatisk tilpasser vifteeffekten etter mengden damp og matos.

Joerg Voelkel i BSH med induksonstoppen og viften fra Siemens som er integrert i smarthjem-systemet Home Connect. Foto: Ola Larsson

– Hos Siemens vil jeg trekke frem to ting. Det ene er et av de mest fasinerende produktene på messen; vår induksjonstopp med innebygd vifte. Dette er et to-i-ett-produkt som er enkelt å installere. Det andre er at vi integrerer flere produkter i Home Connect, som utvides med blant annet koketopp og kjøkkenvifter som kan snakke med hverandre, sier Joerg Voelkel i BSH.

Vil styre på avstand

En undersøkelse Siemens gjennomførte i fjor, viser at det er stor interesse for å fjernstyre husholdningsapparatene fra smarttelefon eller nettbrett, uansett hvor man befinner seg. Dette er mulig med Siemens nye husholdningsapparater, som er kompatible med Home Connect. Gjennom Home Connect koples husholdningsapparatene opp mot en app som skal gjøre det mulig å bruke smarttelefonen som en fjernkontroll for å styre vaskemaskin, tørketrommel, kjøleskap, oppvaskmaskin, ovn og espressomaskin – og nå også koketopper og kjøkkenvifter.

Vil ha en personlig stil

Jhonny Bergman i BSH med Bosch VarioStyle som skal være det første kjøl- og fryseskapet med utbyttbar front. Denne klipses på, og man kan velge mellom 19 farger. Foto: Ola Larsson.

Personlig preg på hjemmet er et sentralt begrep, spesielt når det handler om nordiske hjem og hvordan vi velger å innrede, sier Bosch og forteller at personlighet og stil ikke bare uttrykkes gjennom møblering og farge på veggen, men også funksjonelle husholdningsapparater som for eksempel kjøleskapet. I år ble Bosch VarioStyle lansert, det første kjøle- og fryseskapet med utbyttbare fronter som kan klipses på, og det finnes 19 farger å velge mellom.

Der er, ifølge Bosch, tilsynelatende grønn som er fargen i tiden, både innen mote og innredning, og Pantone Color-instituttet utpekte «Greenery» til Årets farge 2017.

Et av de mest fasinerende produktene på messen; vår induksjonstopp med innebygd vifte

Med et festesystem som består av skjulte hengsler og magneter, skal kjøleskapsfronten på Bosch VarioStyle enkelt kunne byttes ut uten verktøy, og dermed endres utseendet på kjøkkeninnredningen i løpet av få minutter.

Utseendet endrer seg, men egenskapene til Bosch VarioStyle-kjøleskapet holder seg stabilt, melder selskapet, og forklarer at maten takket være Vita Fresh-systemet med to ulike temperatursoner skal holde seg lenger. Med en konstant lav temperatur på rundt 0°C og lav luftfuktighet, skal den øverste delen av VitaFresh-sonen gi optimale muligheter for hygienisk oppbevaring av kjøtt og fisk uten å risiko for ubehagelig lukt. I den nederste delen av VitaFresh-sonen kan man ha ulike innstillinger for optimal luftfuktighet, for oppbevaring av frukt og grønnsaker.

– Bosch VarioStyle består av to kjøl- og fryseskap med 186 og 203 cm høyde, hvor man kan bytte ut frontene i 19 ulike farger. Skapene har energiklasse A+++ med NoFrost-funksjon, slik at man ikke trenger å avise skapene manuelt, sier Jhonny Bergmann i BSH.

Vil ha smarte finesser

Når det gjelder Neff viste de på EuroCucina-messen tre smarte finesser på ovn, kjøkkenvifte og koketopp.

– Neff har ovner med funksjonen Slide&Hide, der ovnsdøren glir inn i ovnen når man åpner den, slik at den ikke er i veien, og man reduserer risikoen for å brenne seg. En annen favoritt fra Neff er kjøkkenviften Creative Hood, som har fått navnet fordi man kan skrive på den og plassere en kokebok der. En annen ting som gjør at Neff skiller seg ut er TwistPad; en rund kontrollenhet som kan roteres for å styre koketoppen, og den triller ikke av da den holdes på plass med en magnet. Én fordel med en løs kontrollbryter er at den forenkler rengjøringen av koketoppen, en annen er at man kan sette TwistPaden på for eksempel viftedekselet, for å unngå at barna skrur på koketoppen, sier produktsjef Miriam Neff i BSH.

Powered by Labrador CMS