Salgsdirektør Torfinn Halvorsrud i Elkjøp flankert av Lars Magnus Lillebekk (t. v.) og Richard Bjerkøe i Bose, med Bose noise-masking sleepbuds. Foto: Stian Sønsteng

BOSE-PLUGGER FOR EN GOD NATTS SØVN

– Bose noise-masking sleepbuds er ørsmå plugger med ulike lyder som hjelper deg til å få en god natts søvn, sier Richard Bjerkøe i Bose.

Publisert

Vi møter ham på Elbit, som er en del av Elkjøp Nordics Campus-arrangement på Gardermoen de to første ukene i juni.

– Disse ørepluggene hjelper deg til å fokusere på andre ting enn støyen du har i rommet, som trikkestøy, snorking, naboer som bråker og lignende. Vi legger til en ekstra lyd, for å flytte fokuset over på noe positivt. Pluggene fjerner også støy mekanisk, ved at de tetter øregangene. De er veldig små og lette, og du kan fint ligge på siden med dem i ørene, sier Bjerkøe til fagbladet Elektronikkbransjen.

Bose noise-masking sleepbuds. Foto: Bose.

Han er nordisk salgssjef i Bose Corporation, som lanserer Bose noise-masking sleepbuds den 20. juni. Til Norge kommer de den 20. september, til en pris på mellom 2.500 og 3.000 kroner.

Disse ørepluggene hjelper deg til å fokusere på andre ting enn støyen du har i rommet

Pluggene er helt trådløse, og batteriet holder til to netter. De kommer i et ladeetui som gir ytterligere to netters batteritid.

Kun til søvnhjelp

– Siden mange kun trenger maskeringslyden ved innsovning, kan man i appen stille det inn at de skal slås av etter for eksempel to timer, og da vil batteriet holde til flere netter, sier Lars Magnus Lillebekk, som er opplæringsansvarlig i Bose.

Bose noise-masking sleepbuds. Foto: Bose.

Produkt er kun er ment å brukes til søvnhjelp, og kan ikke brukes til å lytte til musikk. Lydene lagres i et internminne i pluggene.

– De bruker blåtann med ultralavt strømforbruk, for enkel kommunikasjon med appen, der man kan bytte lyd, justere volumet og stille inn hvor lenge de skal spille. Man kan også sette en alarm i pluggene, slik at man kan vekkes uten å forstyrre partneren, sier Bjerkøe.

Opptil ti lyder lagres i pluggene, slik at man kan skru av mobilen mens de fortsatt brukes. Lillebekk sier Bose har en rekke lyder man kan velge blant:

Bose noise-masking sleepbuds. Foto: Bose.

Spa og bølgeskvulp

– Dette er varme og statiske lyder, som mange allerede spiller av på YouTube, med åtte timers spilletid for bruk gjennom natten. Blant disse er trafikkstøy, som er en lav og dus lyd mange finner avslappende. Lyden av regn, som er tatt opp med et filter som fjerner de øverste og nederste frekvensene, og maskerer andre lyder man hører i soverommet. Ett lydspor simulerer det du hører i et spa, med musikk og lyder fra spaet. Bølgeskvulp er selvsagt med, samt brun og hvit støy – med alle filtre som gjør lyden til en distraksjon fra det som er irriterende, sier Lillebekk.

Han sier Bose vil supplere med nye lyder. Kommunikasjonen mellom pluggene er Bluetooth Klasse III LE, som skal gi så lite radiostøy som mulig. Man kan ikke styre pluggene ved for eksempel å tappe på dem, men når setter dem tilbake i etuiet skrus de automatisk av og ladingen starter.

– Når man styrer pluggene via appen, får man også et varsel hvis man stiller lyden høyt – slik at man for eksempel risikerer å ikke høre en alarm eller andre varsler, sier Lillebekk.

Bose noise-masking sleepbuds. Foto: Bose.

Bose noise-masking sleepbuds kommer med tre ulike plugger til ørene, men selskapet vil trolig komme med flere størrelser.

Powered by Labrador CMS