I H18/101 på IFA har LG Electronics bygd opp denne dalen av oled-skjermer. Foto: Marte Ottemo.

41 BILDER FRA IFA 2018

Her har vi samlet små glimt fra IFA-messen, som går av stabelen i Berlin fra 31. august til 5. september. Saken oppdateres, og det nyeste havner alltid øverst.

Publisert

BEYERDYNAMIC MED AKTIV STØYREDUKSJON

Ståle Andersen i Njål Hansson AS. Foto: Cathrine Pedersen.

Lagoon ANC fra beyerdynamic har som navnet tilsier aktiv støyreduksjon. Det tyske merket er i Norge representert av Njål Hansson AS, og vi møter daglig leder Ståle Andersen hos beyerdynamic i H1.2/213. Lagoon har blåtann, kommer i to fargekombinasjoner (sort/blå og grå/brun), og vil koste rundt 4.000 kroner.

Morten Kristiansen i BSH. Foto: Marte Ottemo.

 

Hans-Erik Standal i AEG Electrolux. Foto: Marte Ottemo.

AI-SKAP MED EN OPPGRADERING

Johan Niininen, nordisk produktsjef i Pioneer & Onkyo, ser fram til å bli en del av Aqipa-familien. Foto: Marte Ottemo.

Morten Kristiansen, nasjonal salgssjef for elektrohandelen i BSH, viser frem kameraet i Bosch' smarte kjøleskap. Dette har nå fått en oppgradering med kunstig intelligens (AI), og kjenner selv igjen ulike typer frukt og grønt. De som allerede har kjøpt et slikt smartkjøleskap vil også få funksjonen via en programvareoppdatering. Siemens stiller ut i H1.1/101, mens Bosch er i H3.1/101.

Stian Normann-Arvesen i Miele påpeker platen med oppvaskemiddel. Foto: Cathrine Pedersen.

 

Ragnar Eknes i Gram. Foto: Marte Ottemo.

AEG MERKER OVERKOKING

Jura ENA 8. Foto: Cathrine Pedersen.

Hans-Erik Standal i AEG Electrolux (H4.1/101) har flere nyheter å vise frem på årets IFA. En helt ny koketopp i tre ulike modeller har sensorer som merker overkoking, stiller nøyaktig temperatur på stekepannen etter hva du skal lage, mens toppmodellen har en ekstern sensor for helt nøyaktig sous-vide-muligheter.

Morten Hoff (t. v.) i Wilfa og Christopher Hamer i Temptech. Foto: Jan Røsholm.

PIONEER & ONKYO TIL AQIPA

Kevin Kelly med Nivona 779. Foto: Cathrine Pedersen.

Johan Niininen, nordisk produktsjef i Pioneer & Onkyo, ser fram til å bli en del av Aqipa-familien. Vi møter ham hos det østerrikske selskapet Aqipa GmbH i H7.2b/100. Overtakelsen skjer fra 1. oktober.

Finn Kristoffer Larsen (t. v.) og Alexander Birkeland i Kygo Life. Foto: Marte Ottemo.

 

Hans Christian Andersen i Sagaha AS utenfor hall 3. Foto: Cathrine Pedersen.

OPPVASK MED AUTODOSERING FRA MIELE

Samuel Bergman (t. v.) og Harald Kristiansen i henholdsvis TT Micro Sverige og TT Micro Norge. Foto: Cathrine Pedersen.

Hos Miele lanserer man også oppvaskmaskin med autodosering, noe den tyske fabrikanten har hatt i en årrekke i sine vaskemaskiner. I H2.1/101 vises de nye modellene i sjuende generasjon oppvaskmaskiner, som kommer i handelen neste år. I en «Powerdisk» med granulat er det samlet vaskemiddel som holder til én måned, eller 20 sykluser. Via en app på mobilen får man beskjed om når det er på tide å skifte plate.

Victor Eberle (t. v.) og Martin Vinje med De'Longhi Maestosa. Foto: Marte Ottemo.

 

Bård Nordhagen i Grundig med et Fresh Meter-skap. Foto: Marte Ottemo.

GRAM MED INNBYGGNYTT

Tero Metsala i Nedis med selskapets nye logo. Foto: Cathrine Pedersen.

Ragnar Eknes i danske Gram A/S viser tre nye innbyggingsprodukter på IFA, i utstillingen hos de polske eierne i Amica i H7.1b/101, blant annet en ovn som åpner døren selv ved et lett trykk på håndtaket, større ovnsrom på 77 liter og dampfunksjon. Selskapet jobber nå med et tysk institutt for å få ovnens bakefunksjoner sertifisert.

IFA-direktør Jens Heithecker flankert av Jan Røsholm (t. h.) og Klas Elm i den norske og svenske bransjeforeningen. Foto: Marte Ottemo.

 

Sennheiser Momentum True Wireless. Foto: Marte Ottemo.

JURA PÅ IFA MED ENA

Johan Huss (t. v.) og Marcus Hammächer med TCLs 8K-TV. Foto: Marte Ottemo.

Jura, som stiller ut i H2.1/202, viser på IFA en ny helautomatisk kaffemaskin som kommer i handelen på nyåret. Jura ENA 8 kommer i tre farger, med en ny og rund vanntank som et sentralt designelement. Melkekjøleren til venstre er tilleggsutstyr. Melkeslangen kan også settes direkte i en kartong.

Frank Bruun i Harman med JBL Everest 710GA. Foto: Jan Røsholm.

 

LG viser på IFA verdens første 88 tommer store oled-TV. Foto: Marte Ottemo.

WILFA OG TEMPTECH SAMMEN I HALL 7

Hvitkledte Google-assistenter svarer på spørsmål fra publikum og deler ut frukt. Foto: Marte Ottemo.

De norske selskapene Wilfa og Temptech stiller i år ut sammen i H7.1a/101. Temptech viser blant annet et nytt vinskap med uttrekkbare skuffer, og en kapasitet på 144 flasker. Skapet koster 29.000 kroner, er laget for restauranter, men 80 prosent av kundene er private. Fra Wilfa vises det produkter i mange nye farger, men matt sort er også en farge i tiden. Blant nyhetene fra Wilfa er en vannkoker med doble vegger, som gjør at den ikke blir varm, og en kaffekvern hvor lokket kan brukes som vekt, og støtter blåtann.

Netgear Orbi Outdoor Satellite RBS50Y. Foto: Jan Røsholm.

 

I H18/101 på IFA har LG Electronics bygd opp denne dalen av oled-skjermer. Foto: Marte Ottemo.

NYE KAFFEMASKINER FRA NIVONA

Segway-Ninebot Drift W1 koster 5.500 kroner. Foto: Cathrine Pedersen.

Nivona viser i H6.1/104 de nye søstermaskinene 779 og 789. Sistnevnte har varmeplate for kopper, ellers er de like, med ny overflate i karbonutførelse, ny drypplate og ny og mer stillegående kvern. Nivona, som i Norge representeres av Wilfa, lanser også kaffe. Nivona Apparate GmBH har hovedkontor i Nürnberg i Tyskland, men maskinene er produsert i Sveits og Portugal.

Jabra Elite 65t. Foto: Marte Ottemo.

 

KYGO MED GOOGLE ASSISTANT

Russell & Hobbs strykejern One Temperature. Foto: Jan Røsholm.

Salgsdirektør Finn Kristoffer Larsen (t. v.) og distriktssjef Alexander Birkeland i Kygo Life viser i H7.2b/106 fram smarthøyttaleren B9 med Google Assistant-støtte, og den nye toppmodellen innen hodetelefoner, A11, med aktiv støykansellering.

LG Cloi SuitBot. Foto: Marte Ottemo.

 

Europeisk markedssjef Benoit Raimbault i Fitbit viser frem nye Charge 3 på IFA. Foto: Marte Ottemo.

SØKER POP-SELGERE I EUROPA

Rikard Skogberg i Sony Mobile med Xperia XZ3. Foto: Marte Ottemo.

– Siden oppstarten i 2004 har motivasjonen for å reise stort sett alltid vært å finne nye leverandører, produkter og spennende nyheter fra elektronikkens verden. I år er det annerledes. I år er Sahaga på IFA for å møte alle de som er interessert i å representere POP i andre Europeiske land. Konkret er det distributører fra Nederland, Belgia, Italia, Frankrike, Sveits, Storbritannia, Danmark, Polen, Østerrike og Thailand som vi skal møte, skriver Hans Christian Andersen på nettsidene til Sahaga AS. Vi møtte ham på messeområdet, og fotograferte ham med den nye radioen Pop Tube, med kabinett i aluminium og FM, dab og blåtann. Pris: 900,-

Samsung Galaxy Watch i rose gold. Foto: Marte Ottemo.

 

Kygo Life A11/800. Foto: Jan Røsholm.

TT MICRO-DATTER I SVERIGE

NextBase 512GW koster 2.800 kroner. Det lille kameraet vendes bakover, og koster 900 kroner. Foto: Jan Røsholm.

Norske TT Micro har etablert et datterselskap i Sverige, TTM Försäljnings AB, for å ta seg av salget av Cellularline. Harald Kristiansen forteller TT Micro representerer det italienske selskapet i hele Skandinavia, og at de gjør det veldig bra. – Per i dag er vi sterkest i dagligvare, kiosker og bensinstasjoner, sier Kristiansen. Cellularline anvender seg av utdata fra 10.000 butikker, hvorav 1.700 via TT Micro i Skandinavia, og bruker også analyser og markedsundersøkelser for å følge med på trender og endringer i markedet. Cellularline har tradisjonelt solgt tilbehør, men er nå inne på blant annet høyttalersiden. Den største produktkategorien nå er ladere, gjerne tilpasset den enkelte mobilmodell. Litt motvillig poserer Bergman og Kristiansen hos Cellularline i H4.2/118 med mobildeksler, som ikke er en viktig kategori for dem.

Øyvind Birkenes og Pippa Boothman i Airthings fikk innovasjonsprisen for Wave Plus radonmåler. Foto: Jan Røsholm.

 

Nordisk produkttrener Patrik Robertsson i Sony med Sony WH-1000XM3. Foto: Marte Ottemo.

DE'LONGHI MAESTOSA

Meaco Dry kommer med sort topp, men mot et pristillegg på 200 kroner kan man ved bestilling velge en av disse fargene. Foto: Jan Røsholm.

Opplæringsansvarlig i De'Longhi-gruppen, Victor Eberle (t. v.) og De'Longhis representant i Norge, Martin Vinje, viser stolte frem selskapets siste nyvinning, den helautomatiske kaffemaskinen Maestosa, i H1.1/202.

Arne Finsnes er ansvarlig for eksport og markedsføring i Solis of Switzerland AG. Foto: Jan Røsholm.

 

Epson EcoTank ET-2710 kommer i butikkene i september. Foto: Epson.

MATMETER FRA GRUNDIG

Nighthawk Pro Gaming XR700 WiFi Router. Pris: 5.300,- Foto: Netgear.

Bård Nordhagen, nordisk markedsansvarlig i Grundig, sier selskapet jobber hardt mot matsvinn på kjøleskapssiden. I H23/101 viser han frem en prototype med teknologien Fresh Meter, som skal holde et øye med matvarene ved hjelp av sensorer. Nordhagen håper vi vil se produkter med teknologien på det norske markedet neste år.

Fredag kl. 10 åpnet Messe Berlin dørene for IFA-messen. Foto: Marte Ottemo.

NEDIS MED NY PROFIL

Knut-Eirik Rørnes med Samsung Q900R QLED 8K TV. Foto: Marte Ottemo.

Nederlandske Nedis - som stiller ut i H25/109 - har laget seg ny logo, som skal prege alle produktene deres heretter, i og med at de går fra 15 til ett varemerke. I løpet av seks til ni måneder skal 5.000 artikler få ny ham.

 

IFA-SJEF PÅ BRANSJE- OG PRESSEMIDDAGEN

IFA-direktør og visepresident i Messe Berlin, Jens Heithecker, kom innom bransje- og pressemiddagen i Berlin fredag kveld. I en kort tale ønsket han velkommen til Berlin, og fortalte om årets messe. Stiftelsen Elektronikkbransjen har i en årrekke arrangert en middag under IFA-messen i Berlin, der det også har vært deltakere fra resten av Norden. I fjor ble dette formalisert ved at også den svenske Elektronikbranchen er med på arrangementet. I år deltok rundt 80 personer på Restauration 1840 på Hackescher Markt.

 

HELT TRÅDLØSE MOMENTUM-PROPPER

Sennheiser viser på IFA i H1.2/216 nyheten Momentum True Wireless. Som navnet tyder på, er dette helt trådløse ørepropper, og det nyeste tilskuddet i Momentum-familien. De har 7 mm dynamiske drivere, blåtann-teknologi, AAC codec-støtte og Qualcomm aptX-kompabilitet. Funksjonen «Transparent hearing» skal gjøre det mulig å slippe inn noe lyd fra omgivelsene, slik at man får med seg hva som skjer rundt seg, for eksempel i trafikken. Man har også direkte tilgang til smartassistenter på den tilkoblede enheten, som Apples Siri og Google Assistant. Ørepluggene har fire timers batteritid og kan lades i oppbevaringsetuiet for mer enn tolv timers lyttetid.

 

OGSÅ 8K FRA TCL

Også TCL viser fram en 8K-TV på IFA, på H21/102, men foreløpig kommer den kun for salg i Kina. Johan Huss, TCLs salgssjef for Norden, Storbritannia og Baltikum, og detaljhandelspesialist Marcus Hammächer håper å kunne tilby TVen til norske kunder i 2019.

 

JBL-LUR MED GOOGLE ASSISTANT

JBL Everest 710GA er Harmans første hodetelefon med Google Assistant. Den støtter blåtann, men har ikke støyreduksjon. Snart i butikkene, til 3.000 kroner. På IFA-messen finner du Harman lett, rett under tårnet.

 

8K-OLED FRA LG TILBAKE PÅ VEGGEN

LG Electronics' 88 tommer store 8K oled-TV er tilbake i H18/101 på messen lørdag, etter å ha blitt fjernet av ukjent grunn dagen før. Produktspesialist Erik Svalberg i LG sier TVen er produksjonsklar, men at de i motsetning til Samsung ikke vil annonsere noen slippdato ut i butikk før det er mer innhold tilgjengelig.

GOOGLE ASSISTANT FLERE STEDER

Stemmestyringsfunksjonen Google Assistant er å finne i produkter fra mange produsenter på årets IFA, men Google har også egen stand utendørs for å promovere sin løsning. Hvitkledte assistenter svarer på spørsmål fra publikum.

 

MASKENETT (MESH) UTENDØRS MED ORBI

På IFA i H3.2/203 viser Netgear sin nye Orbi-satellitt, med navn Outdoor Satellite RBS50Y. Denne kan brukes sammen med et eksisterende Orbi maskenettverk, for wifi-dekning utendørs. I handelen i september. Pris: 2.800,-

BLI MED LG INN I OLED-DALEN

LG Electronics har tradisjon for å vise sine oled-skjermer i store installasjoner på messene. I år har de bygd opp en dal på messeområdet sitt, i H18/101.

 

E-SKØYTER FRA SEGWAY-NINEBOT

Segway-Ninebot Drift W1 er et par selvbalanserende skøyter man står på, uten å feste dem til skoene. Witt A/S viser dem frem i H26/225 på IFA, og salgsdirektør Henrik Buur forteller at de koster 5.500 kroner paret. Toppfarten er 12 km/t, og Drift W1 er det første produktet i det Segway-Ninebot karakteriserer som en ny produktkategori; e-skøyter. Drift W1 har Segways selvbalanserende teknologi, som er basert på mer enn 800 patentrettigheter. Hjulene er designet for å gi stabilitet og styreegenskaper, toppen man står på skal være sklisikret, og hver enhet veier 3,5 kilo.

 

JABRA MED ALEXA PÅ ØRET

Jabra oppgraderer sine trådløse propper Elite 65t til også å støtte stemmestyring via Amazon Alexa. På IFA-messen vises proppene i den nye fargen kobbersort. Med Elite 65t får man med seg Alexa på farten, og tilgang til Amazon Digital Music, Audible og Prime Video med ett trykk. Alexa-on-the-go skal gi en rekke stemmestyrte muligheter, som strømming av musikk, faktasjekking og online-shopping. Dette er tredje generasjons ørepropper fra Jabra med stemmeintegrasjon, og Elite 65t har 4-mikrofonteknologi.

 

GARMIN VIVOSMART 4

Aktivitetsarmbåndet Garmin vívosmart 4 har energimonitor og pulsoksygenmåling. Energimonitoren Body Battery skal beregne kroppens energireserver, gi informasjon om stress, pulsvariasjon (HRV), søvn og aktivitetsnivå. For den som er opptatt av å se søvnkvalitet måler armbåndet søvnstadiene gjennom natten og viser lett, dyp og REM-søvn. I tillegg måles bevegelse i kombinasjon med den nye pulsoksymetrisensoren og estimerer oksygenmetningen i blodet, noe som også skal indikere generell helse og form. Vívosmart 4 er tilgjengelig i ulike farger med metalldetaljer i sølv, gull og rosegull. Enheten er vanntett med en batteritid på 7 dager. Garmin stiller ut på IFA i H4.2/227.

 

STRYKEJERN MED ÉN TEMPERATUR

Russell & Hobbs strykejern One Temperature har - som navnet sier - én temperatur. Denne skal ifølge fabrikanten være optimal til alle strykbare klær, og underlaget skal være 60 prosent glattere enn standardkeramikk. 2600W, 350 ml vanntank og 50g kontinuerlig damp. Bevegelsesssoren slår strykejernet av hvis det bikker. Strømledningen er på 3 meter. Vises i H4.1/202. Pris: 800,-

LG CLOI SUITBOT

CLOi SuitBot er navnet på LGs første robot man kan ta på seg, for industri og helsevesen. Roboten er som et skjelett utenpå kroppen, som gir deg ekstra krefter. På IFA vises CLOi SuitBot i H18/101.

FITBIT CHARGE 3

Charge 3 har fått premium design og man kan svømme med den. Armbåndet har berøringsskjerm, 15 målbaserte treningsmoduser og syv dagers batteritid. I tillegg skal den ha Fitbits mest avanserte sensor- og algoritmeteknologi i én enhet. Charge 3 skal også være det første armbåndet med induktiv knapp som skal gi økt plass i enheten for å legge til flere sensorer. Den interaktive programvaren har blitt redesignet for å økt engasjement og motivering. Den høyoppløste berøringsskjermen skal vise grafikk og animasjoner som inspirerer slik at man skal nå sine mål. Fitbits 24/7 PurePulse puls-teknologi skal også ha blitt forbedret. I tillegg har den fått en relativ SpO2-sensor for å estimere relative oksygenivåer i blodet og bidra til å spore nye helsefaktorer. Pris: 1.500,-

 

SONY-MOBIL MED OLED

Sony Xperia XZ3 er den første Sony-mobilen med oled-skjerm. Den nye flaggskipmodellen har buet 3D-glass, og rulles ut i flere land fra og med slutten av september. Skjermen er på seks tommer og HDR-kompatibel (QHD+ 2880x1440) i 18:9-format, med Sonys Bravia oled TV-teknologi. Et nytt brukergrensesnitt (UI), kalt Side sense, bruker kunstig intelligens (AI) for å gjøre det enkelt å håndtere den store skjermen med kun én hånd. Ved å dobbelttrykke hvor som helst på en av sidene på skjermen, vil app-menyen dukke opp, og foreslå apper eller hurtiginnstillinger basert på tid på døgnet, lokasjon og tidligere bruksmønster. Kommer med nye Android 9 Pie, samt Qualcomm Snapdragon 845 Mobile. Vann- og støvbestandig, med trådløs Qi-lading. Sony stiller ut i H20/101.

NY SAMSUNG-KLOKKE

Nye Samsung Galaxy Watch kommer i tre ulike modeller, og er i butikkene 14. september. Versjonen i rose gold (bildet) retter seg ifølge Samsung mot kvinner, og produktspesialist Øyvind Åsen sier de kommer til å kjøre en del markedsføring på denne. Sony stiller ut i City Cube, ved inngang sør.

 

NY HODETELEFON FRA KYGO

Det norske selskapet Kygo Life viser i H7.2b/106 den nye hodetelefonen A11/800, med aktiv støyreduksjon. Den kommer i handelen i november. Pris: 3000,-

 

BILKAMERA FREMOVER OG BAKOVER

Hos Nextbase Dash Cams i H7.2b/105 viser man et dashbord-kamera som kan koples til et ekstra kamera som filmer bakover. Nordensjef Robert Ingebretsen forteller at man har valgt å bruke en tynn kabel mellom kameraene, som legges langs listene i bilen, for å sikre en stabil overføring av bildet. Hovedkameraet heter NextBase 512GW, og koster 2.800 kroner. I tillegg kan man snart kjøpe det bakovervendte kameraet for 900 kroner.

PRIS TIL AIRTHINGS

I H6.2/124 kan Øyvind Birkenes og Pippa Boothman i det norske selskapet Airthings vise frem en innovasjonspris de fikk kvelden før under arrangementet Showstoppers, som er en slags messe i messen. Prisen er i kategorien smarthjem, og de har fått den for sin Wave Plus radonmåler. I juryen satt representanter for konsulentselskapet IHS Markit.

NYE HODETELEFONER I 1000X-SERIEN

Sony WH-1000XM3 er siste modell i 1000X-serien med trådløse og støyreduserende hodetelefoner. Disse blir vist i H20/101, og de skal være kraftig oppgradert med den nye HD Noise Cancelling-prosessoren QN1 som skal gi rundt fire ganger så god ytelse. I tillegg til å dempe lavspekterlyd, som bakgrunnsstøy i et fly, skal den nye komponenten også fjerne høyspekterlyd som gatestøy og samtaler. Sony WH-1000XM3 er ti prosent lettere enn forgjengeren. Nytt er også at Sony har gått for en analog forsterker.

STILLEGÅENDE AVFUKTER MED KOMPRESSOR

Meacos nye avfukter Dry er drevet med en kompressor, men er ifølge Jarle Karlsrud i Bedre Inneklima AS så stillegående at den kan konkurrere med en tørkerotor-maskin. I H8.1/221 vises de nye avfukterne, som har vært til salgs i Norge i en måneds tid. De kommer både i 10 og 12 liters versjoner, men det er kun den minste som kommer til Norge. 10 liter betyr at den fjerner 10 liter vann ved 30 grader og 80 prosent luftfuktighet. Meaco Dry koster 2.500 kroner, og mot et tillegg på 200 kroner ved bestilling kan man velge en av fire andre farger.

FINSNES EKSPORTSJEF I SOLIS

Arne Finsnes har siden mars vært ansvarlig for eksport og markedsføring i Solis of Switzerland AG, med hovedkontor i Zurich. På IFA fokuserer selskapet i H9/209 på sosiale og morsomme måltider, «social fun dining», med blant annet dette produktet som har raclette under og små stekepanner over. Tre moduler kan settes sammen om du har langbord, slik at man kan lage maten sammen rundt bordet.

FEM NYE PÅ BLEKK FRA EPSON

I H21/103 viser Epson fem nye blekkskrivere. Expression XP-6100, XP-6105 og XP-7100 skal ifølge det japanske selskapet være gode alternativer for husholdninger som ønsker en stilig og svært funksjonell skriver. Dette er alt-i-ett-enheter for både foto og dokumenter, med tosidig utskrift, separate blekkpatroner, og trådløs utskrift og skanning via wifi og Wi-Fi Direct. EcoTank ET-2710 (bildet) og ET-2711 er Epsons nyeste uten blekkpatroner, med en ny utforming med forovervendte blekktanker. Dette skal gi mer kompakte og brukervennlig skrivere. Også disse modellene har de trådløse mulighetene. Epson EcoTank ET-2710 kommer i butikkene i september. Foto: Epson

DEN RASKESTE SPILLRUTEREN?

Netgear viser i H3.2/203 det nyeste rutermedlemmet i Nighthawk Pro Gaming-familien: Nighthawk Pro Gaming XR700 WiFi. Dette skal være markedets raskeste ruter for gaming. Med AD7200 Quad Stream Wave 2 WiFi og DumaOS integrert, skal NPG XR700 ifølge Netgear sprenge grenser og gi spillere full kontroll og muligheten til å dominere flerspiller-spill på nett. – Du kan være sikker på at faktorer som ping og latency ikke lenger er flaskehalsen, sier Nordensjef Pål Vatneberg. NPG XR700 har syv gigabit-porter, 10G-port, 1,7 GHz firekjerneprosessor og integrert Plex Media Server. I butikkene i september. Pris: 5.300,-

NÅ BEGYNNER DET!

Fredag kl. 10 åpnet Messe Berlin hallene for de besøkende under IFA-messen. Fjoråret var et rekordår for IFA, med 252.000 besøkende, inkludert 145.000 bransjefolk fra 121 land. Over 1.800 varemerker ble vist på 240.000 kvadratmeter, og 5.700 journalister fra 160 land dekket messen. IFA er ifølge arrangøren verdens største messe for forbrukerelektronikk, og det gjør det desto viktigere å ha en plan når man kommer til årets messe. Vi har derfor laget en oversikt over medlemsbedrifter i Stiftelsen Elektronikkbransjen som stiller ut på IFA. Last ned oversikten som PDF.

SAMSUNG QLED 8K

Samsungs store stjerne på IFA-messen er deres nye Q900R QLED 8K TV, som har 8K AI-oppskalering, der AI står for kunstig intelligens (Artificial Intelligence. Samsung QLED 8K TV kommer i skjermstørrelsene 65, 75 og 85 tommer, og flere funksjoner skal være klare for HDR 8K, takket være den 8K-klare Quantum-prosessoren. I butikkene allerede i begynnelsen av oktober.

Powered by Labrador CMS