333 ÅR MED GAGGENAU

Med egen tysk mestersmed og en helt ny versjon av selskapets klassiske 90 cm ovn, feiret tyskerne sitt jubileum på Eurocucina.

Publisert Sist oppdatert

Gaggenau brukte årets Eurocucina-messe til å feire sitt 333 års jubileum, og bygde en stand som både lot besøkerne utforske selskapets historie, og vise fram de helt nyeste produktene.

– Selskapet ble grunnlagt i 1683, i byen Gaggenau i de dype, svarte skogene, Schwarzwald, i Tyskland. Det hele startet med en gnist, Gaggenau startet med å bearbeide jern og andre metaller. Vi har til og med en tysk mestersmed på messen, sier Magnus Falk, produkt- og markedssjef for Gaggenau i Nord-Europa, til fagbladet Elektronikkbransjen.

På messestanden finner besøkerne en gammeldags smie, og en røslig kar i lærforkle hamrer ut tykke spiker foran skuelystne.

Gaggenau startet med å bearbeide jern og andre metaller. Vi har til og med en tysk mestersmed på messen

Ny jubileumsovn

I en glasskube kan man se de viktigste milepælene i Gaggenaus historie, og høydepunktet er presentasjonen av Gaggenaus nyeste 90 cm ovn, EB 333.

– På 80-tallet kom vi med vår første 90 cm ovn, noe man ikke hadde sett i Europa før. Denne er blitt et ikon, og er et nesten helt håndbygget apparat. I dag viser vi altså fram jubileumsutgaven, EB 333. Designmessig ser man ikke den store forskjellen fra den opprinnelige versjonen, dette er en evolusjon, ingen revolusjon, sier Falk.

Nye EB 333 har myk åpning og lukking av døren, som er skåret i ett stykke tykt rustfritt stål.

– Du kan virkelig se hvilken presisjon den er laget med. EB 333 vil være et mesterstykke i den kjøkken som tar seg råd til det, for dette vil bli blant de dyreste produktene våre, sier han.

Andre nyheter i ovnen er den bearbeidede designen til ovnsrommet, som gir alle fordelene Gaggenaus andre stekeovner i serien 400 og 200 kan tilby, blant annet en uttrekkshylle. Stekeovnens funksjoner kan nå styres enten via et TFT-berøringsdisplay, eller solide brytere.

– EB 333 har tøtsj, men folk forventer «the Gaggenau feeling», og det inkluderer solide knapper også, sier Falk.

Vakuum og damp

Gaggenau holder også tak i sous vide-trenden, og lanserte sin nye vakuumskuffe i serie 400, og er beregnet til bruk sammen med selskapets kombidampovner i 400-serien.

Den nye håndtaksløse skuffen styres i tre trinn via touch-betjening. Dermed kan man innstille utsugingen av surstoff, varighet og temperatur, alt etter hvilken vakuumpose det er snakk om.

– Vi var først ute med kombidamp i 1999, men disse ovnene er de første som bruker vann til selvrengjøring, som motsats til pyrolyse, sier Falk.

Gaggenaus kombidampovner egner seg til damping, baking, steking og grilling, og er utstyrte med en spesiell funksjon for nøyaktig sous-vide-tilberedning mellom 50 og 95 grader. I tillegg har alle kombidampovnene i 400-serien som verdens første et helautomatisk rensesystem. Med en rensepatron som monteres i taket på ovnen rengjøres stekerommet over fire timer.

Lys i oppvasken

På Eurocucina presenteres de nye induksjonstoppene i 400-serien for første gang.  Ambisiøse hobbykokker kan velge mellom den klassiske induksjonskoketoppen i ulike varianter, og spesielt utstyr som Teppan Yaki for steking i japansk tradisjon.

Alle apparatene kan kombineres med andre apparater i Vario 400-serien. Platetoppene har fått fleksible soner, slik at du fritt kan plassere kokekar over hele kokesonen. I tillegg kan to kokesoner sammenkobles ved behov. De nye versjonene har en 3 mm tykk edelstålramme og betjeningsbrytere av massivt edelstål.

Vario induksjonstoppene i 400-serien finnes i ulike bredder fra 38 cm til 90 cm, og kommer i butikk i oktober.

Serie 400 får også en ny oppvaskmaskin, som lyser opp innvendig.

– Den forrige versjonen hadde en lysgardin med to lys i front, men nå har vi lyst opp hele bakveggen i maskinen, sier Falk.

For den nye designen ble det plassert seks ekstra LED-paneler på bakveggen. De kobles til samtidig med de to LED-armaturene på den øvre forsiden av apparatet og lyser altså opp hele maskinen.

Designen og alle funksjoner til forgjengermodellen finnes fremdeles, inkludert den håndtakløse møbelfronten med en push-to-open-funksjon for åpning av døren. I tillegg er 400-serien utstyrt med Zeolith-teknologi, som både skal gi bedre rengjøring og tørking, og arbeider energieffektivt.

Powered by Labrador CMS