IQ700 ER SIEMENS’ STØRSTE LANSERING

Siemens slår på stortromma når de lanserer sin første ovn i full størrelse med damp- og mikrofunksjon, og inviterer 1.100 kunder til København.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er den største produktutviklingen i BSHs historie investeringsmessig; mer enn 140 ingeniører har arbeidet i tre år med dette og vi har utviklet et par hundre patenter. Arrangementet vi har her i København er dessuten den største lanseringen vi har hatt i Norden, sier Martin Knobloch.

Han er sjef for BSH Husholdningsapparater i region Nord-Europa, som omfatter Norden og Baltikum. Den første uken i februar har selskapet rigget seg til med en rekke kjøkken i et stort og nedlagt slakteri i København. Hit inviteres kunder, journalister og bloggere fra hele Norden for å få demonstrert selskapets produktnyheter. Størst oppmerksomhet vies innbyggingsproduktene fra Siemens i iQ700-serien. BSH har betalt reise og opphold for fagbladet Elektronikkbransjen.

– Ovnen er hjertet i kjøkkenet, og vi legger derfor mest vekt på lanseringen ovnene iiQ700-serien. Siden Siemens er et varemerke som har design i fokus står selvsagt alle de andre produktene i kjøkkenet i stil, alle er oppgradert når det gjelder funksjoner med en rekke nyheter, sier Knobloch.

Vi håper vi klarer overbevise om at de nye produktene våre virkelig vil være med å forbedre livet og kjøkkenopplevelsen til forbrukerne

– Har du noe budsjett for arrangementet du kan avsløre?

Knobloch ler.

Siemens er størst

– Det viktige er hva journalister, bloggere og kunder opplever, og vi håper vi klarer overbevise om at de nye produktene våre virkelig vil være med å forbedre livet og kjøkkenopplevelsen til forbrukerne, sier Knobloch.

– Hva betyr denne lanseringen for BSH?

– Vi er ledende med Siemens-varemerket; nummer én ifølge tall fra GFK, og vi er en klar nummer én på innbyggingsprodukter. For Siemens er dette en stor lansering, der ovnen står i sentrum. Vi har også en bred presentasjon av våre Bosch-produkter her i København, og ser et stort potensial i å utvikle også dette varemerket, sier Knobloch.

I en pressemelding fra BSH heter det at folk i dag vil ha «slow food», men de vil ha det kjapt.

– Siemens iQ700 med varioSpeed er selskapets raskeste ovn noensinne, og er den første ovnen som kombinerer mikrobølger med tradisjonelle ovnsfunksjoner. Dette skal redusere tilberedningstiden med opptil 50 prosent, og funksjonen varioSpeed skal ha lasagnen klar etter bare 20 minutter mens det tar 40 minutter i en vanlig ovn. Selvfølgelig uten at det går på bekostning av kvaliteten på maten. I tillegg sparer du plass på kjøkkenet ved at du får flere ovner i ett, står det i pressemeldingen.

Halvert steketid

Knobloch mener det handler om å levere det kundene virkelig ønsker.

– De nye ovnene gir kundene det de trenger. Hvordan vet vi det? Vi har spurt 7.000 forbrukere i hele Europa om deres kokkevaner, hva de liker å gjøre, hva som fungerer for dem og ikke. Men vi ønsket også å vite hva de trenger, som de kanskje ikke er klar over. Vi har derfor latt dem filme under matlagingen, og resultatet disse studiene viste har vi lagt inn i de nye produktene, sier Knobloch.

Han sier Siemens-kundene lever stadig travlere liv.

– Ofte kan det gå på bekostning av måltidene. Med mikrofunksjonen kan vi redusere steketiden med 50 prosent, men med samme perfekte resultat. Når kundene ser hvor raskt de kan tilberede nydelig mat, vil de bruke ovnen mer, spise bedre og leve sunnere liv, sier Knobloch.

– Produktene vi får se her viste dere også på IFA i september?

– Det stemmer. Det var den første gangen vi viste produktene, ettersom dette er den største messen globalt. Siden har vi lanseringer i de ulike markedene, sier Knobloch til fagbladet Elektronikkbransjen.

Frossenpizza på tolv minutter

– Hvordan har mottakelsen vært i andre land?

– Svært god. De første markedene var Tyskland og Østerrike, og tilbakemeldingene har vært kjempebra, som dere sier i Norge. Det samme håper vi vil skje her i Norden.

I det tidligere slakteriet har BSH satt opp en lang rekke kjøkken, der de som er innom i løpet av uken får prøve produktene.

– Vi ønsker å overføre fascinasjonen for produktene, sier Knobloch som har vært Norden-sjef i fire år.

Europeisk produkttrener, Nadine Otten, sier Siemens er merket for dem som elsker den nyeste teknologien, produkter av førsteklasses design, og ønsker å uttrykke seg selv gjennom dem.

– Vi tilbyr nå en ovn med 60 cm høyde med mikrobølgefunksjon. Ved å legge til dampfunksjonen har man en perfekt løsning for å varme opp mat, sier Otten.

Funksjonen coolStart er en annen måte å spare tid på. Den skal redusere tilberedningstiden på ferdigmatprodukter som frossenpizza, vårruller og pommes frites; der man tidligere trengte 20 minutter på å få pizzaen stekt skal det nå holde med tolv minutter. Rett fra fryseren og uten å måtte forvarme ovnen.

Trepunktssensor

Siemens regner selv iQ700 som en serie hvitevarer som holder et profesjonelt nivå. Blant funksjonene er også 4D hotAir; en ny teknologi i ovnens viftemotor skal gi jevn varme i hele ovnen. Uansett hvilket nivå i ovnen matretten plasseres, skal rettene tilberedes på best mulig måte.

I roastingSensor Plus bruker en smart sensor tre målingspunkter for å fastslå om kjøttet eller fisken er ferdigstekt. En ny bakesensor skal automatisere kakebakingen, slik at iQ700 selv vet når kaken er ferdig.

De nye ovnene kommer med skjermer i tre ulike størrelser, de to største med berøringspanel. Alle ovnene har et fremtredende kontrollhjul og opplyste knapper, og menysystemene med ekstrafunksjoner skal være enkle å lære seg.

Den nye iQ700 dampovnen er 60 cm bred, fullfunksjonell med 15 ulike steke- og oppvarmingsmåter. Dampen kan kombineres med tradisjonelle ovnsfunksjoner, og skal åpne for nye og mer profesjonelle måter å bruke ovnen på.

Siemens har eksistert i 165 år, og er i dag en del av foretaket BSH Home Appliances Group, med hovedkontor i München.

Powered by Labrador CMS