Global salgs- og markedssjef Christophe Cabasse, Monos salgs- og markedssjef Jarle Ruud og Simen Bjerkestrand, produktansvarlig i Mono med et utvalg av Cabasse-produkter. Foto: Marte Ottemo
Global salgs- og markedssjef Christophe Cabasse, Monos salgs- og markedssjef Jarle Ruud og Simen Bjerkestrand, produktansvarlig i Mono med et utvalg av Cabasse-produkter. Foto: Marte Ottemo

FRANSK LYD FRA CABASSE

Mono satser på kvalitetslyd fra Frankrike, og tar inn Cabasse i sitt sortiment. Dermed er det franske merke tilbake på det norske markedet etter et opphold.

Publisert

– Cabasse er et merke med lang fartstid innen hifi, og ble startet av Georges Cabasse på 50-tallet. De har en filosofi på lyd og høyttalere som de har klart å følge helt siden da, som har med hvordan de sprer lyd å gjøre. De er en veldig konsistent produsent, og driver også sin egen utvikling, sier Jarle Ruud, salgs- og markedssjef i Mono.

Familiebedrift med fartstid

Sammen med global salgs- og markedssjef Christophe Cabasse viser selskapet fram nye produkter hos hifi-butikken Kontrapunkt i Oslo.

Cabasse sier hans familie har drevet med lyd siden 1750-tallet, da naturlig nok ikke med hifi, men med produksjon av musikkinstrumenter. Dagens Cabasse ble startet av hans far på 50-tallet, og lager både hifi til forbrukeren og løsninger for bedriftsmarkedet.

De har samme senteraksen på alle høyttalerelementene og det sprer lyden på en måte som fungerer bra, uansett hvordan stuen din ser ut

– I tillegg har de de senere årene gått inn på strømming, og koblet sammen ekspertisen fra Awox, et firma som kan mye om hjemmenettverk, med sin egen hifi-ekspertise. I dag er det Awox som eier Cabasse, men det hele begynte som et samarbeid mellom de to selskapene, sier Ruud.

– Hvilke produkter kommer dere til å satse på i det norske markedet?

– Kjernen i produktene vi satser på nå er strømmeforsterkeren StreamAmp, i en veldig kompakt utførelse, og sammen med de kompakte Surf-høyttalerne. Vi har også en lydplanke og en soundbar med subwoofer, og en ren strømme-enhet uten forsterker for de som har et anlegg, men som vil integrere Cabasse i huset sitt, sier Ruud.

Mono har satt sammen en demovegg med Cabasse-produkter, for forhandlere som tar inn et bredt sortiment. Foto: Marte Ottemo.
Mono har satt sammen en demovegg med Cabasse-produkter, for forhandlere som tar inn et bredt sortiment. Foto: Marte Ottemo.

Strømmesystemet med StreamAmp og tilhørende høyttalere starter på 12.000 kroner.

– Det er i den litt øvre delen av markedet, men ikke helt sinnsykt. Strømme-enheten du bare hekter på anlegget ditt koster rundt 4.000 kroner, og gir veldig bra lyd og har en fin og brukervennlig app, sier han.

Sprer lyden fra senteraksen

Mono har også tatt inn selskapets særpregede runde høyttalere i ulike modeller.

– Det er ikke bare en design-gimmick, men en del av lydfilosofien til selskapet. Sentralt for de aller fleste høyttalerne fra Cabasse, er at de har en enkeltpunkts lydkilde. De har samme senteraksen på alle høyttalerelementene og det sprer lyden på en måte som fungerer bra, uansett hvordan stuen din ser ut. Det er en egenskap mange er ute etter, og så fungerer de bra både for de som bare vil ha god lyd på en enkel måte, men også de som er mer hifi- og kvalitetsorienterte, sier Ruud.

Han sier Mono i første omgang satser på å få merket inn i en 10-15 butikker.

– Vi skal selge dette hos butikker som kan vise fram Cabasse og systemet på en god måte. De som er med og satser i starten og tar inn et bra sortiment og tilhørende lager, får de med en egen demovegge så de kan vise fram produktene på en god måte, sier han.

 – Hvordan passer Cabasse inn i Monos sortiment?

– Det er naturlig å trekke linjene tilbake til Onkyo, som vi nå ikke lengre selger. Vi er realistiske og tror ikke at dette vil fylle hele det sortimentet med en gang, men vi tror at over tid vil Cabasse gjøre det veldig bra. Dette er elektronikk for den lydinteresserte, sier Ruud.

Powered by Labrador CMS