NÅ KAN DU BRUKE AIRFRYEREN TIL ALT

Roger Wollan i Modino med Cosori Iconic. Foto: Stian Sønsteng

– DC-motorer kombinert med ny vifteteknologi og nye varmeelementer åpner for et vell av nye bruksområder for airfryeren, sier Roger Wollan.

Publisert

– Det handler om å utvide mulighetene til noe annet enn bare pommes frites og kylling. Nå kan du bruke airfryeren til alt mulig. Du kan heve gjærbakst, bake, tine, langtidssteke og tørke frukt, bær, sopp og så videre. Med tidsstyring opp til 48 timer gir det enda flere muligheter. Når temperaturen går opp til 240 grader, får du perfekt biff hver gang du griller, sier Roger Wollan til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han representerer Modino AS, som selger merket Cosori i Norden, og vi møter ham på Elkjøps opplæringsmesse Campus i juni, der Elkjøp Nordic samler 6.000 medarbeidere i messehallen The Qube.

Cosori Dual Blaze Twinfry. Pris: 3.000,- Foto: Cosori

Wollan trekker frem hastighet som en viktig egenskap ved de nye modellene.

– De nye modellene er 46 prosent raskere enn vår tidligere premium-modell, takket være nye varmeelement, ny vifte og ny motor. I tillegg er de ekstremt stillegående sammenlignet med tidligere modeller. Vifta har fått DC-motor, som har høyere effekt ut enn inn. Sammen med den nye vifteteknologien og varmeelementene kan man jobbe over lang tid med temperaturer fra 30 til 240 grader, uten overoppheting.

 

Dual Blaze og Turbo Tower

Cosori lanserer tre modeller med den nye teknologien:

– Vi har Cosori Dual Blaze Twinfry, som har en kapasitet på 10 liter i én hovedkurv, eller to ganger fem liter hvis du deler kurven. Da er det fire varmeelementer som går samtidig, eller to per sone når kurven er delt. Du har god plass til storstek, lammelår, fisk, kalkun – alt. Du kan også tørke, bake store brød og heve gjærbakst, sier Wollan.

De nye modellene er 46 prosent raskere enn vår tidligere premium-modell

Prisen for denne er 3.000 kroner.

Cosori Turbo Tower Pro Smart AirFryer er en tårnmodell til 3.800 kroner.

– Også denne har DC-motor og nye vifter, som gir høy hastighet og mange muligheter. Nederste skuff har to varmeelementer og kan deles horisontalt. Øverste skuff har varmeelement både over og under, og vifte over kurven – noe som gir optimal varmefordeling og effekt.

 

Cosori Turbo Tower Pro Smart (3.800,-) og Cosori TurboBlaze (2.000,-). Foto: Stian Sønsteng

Cosori TurboBlaze

Den siste modellen er Cosori TurboBlaze, til 2.000 kroner.

– Dette er en storselger, med 6 liter kapasitet. Også den har DC-motor og ny vifte. Den er ment for mindre husholdninger og små kjøkken, men gir topp ytelse. Den har temperaturer fra 30 til 240 grader, tidsstyring opp til 24 timer, og er stillegående.

På Elkjøps opplæringsmesse i juni viser Modinos mann også en airfryer, som ikke kommer på markedet før førstekvartal 2026.

– Den heter Iconic, og fokus her er helse og velvære. I tillegg til ny teknologi – DC-motor, ny vifte og varmeelementer – er det en ren metallmodell. Alle komponenter er laget av metall, ikke plast. Ingenting av plast kommer i kontakt med maten. Det gir ingen svidd lukt og ingen mikroplastfare. Kurven er av keramikk, ikke teflon. Man lager mat på en sunnere måte enn før, og også designet handler om livsstil.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2025, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS