Richard Bjerkøe i Ecovacs viser hvor enkelt gressklippingen kan gjøres. Foto: Jan Røsholm

LAR GEITA KLIPPE PLENEN

– Ecovacs Goat G1 robotgressklipper er utrolig enkel å sette opp. Den bruker radiosignaler, kamera og GPS for å definere klippeområdet.

Publisert

Det sier Richard Bjerkøe, som er salgssjef for Nord-Europa i Ecovacs.

– I tillegg til robotgressklipperen kommer vi med en ny robotstøvsuger. Det unike med den er at den bruker varmt vann til å vaske moppene, sier Bjerkøe til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham i juni på Elkjøps nordiske opplæringsmesse Campus Home.

600 kvm. daglig

T20 Omni varmer opp vannet i tømmestasjonen til 55 grader, og vasker moppene bedre enn noen gang

– Vi bruker blant annet radiodekning for å definere klippeområdet. Du setter radioantenner i ytterkantene av plenen, og tegner opp linjer mellom disse ved hjelp av appen på mobiltelefonen din, sier Bjerkøe.

De fleste vil dekke hagen med to til fire radioantenner. Hver antenne er litt under én meter høy, og drives av tre D-batterier. Robotklipperen har et 360-graders kamera på toppen.

– Dette brukes til å skanne området. Brukeren kan via appen også følge robotklipperen på sin tur rundt i hagen, sier Bjerkøe.

Når robotklipperen kjører inn i ladestasjonen, blir kameraet renset før neste tur. Goat G1 er også utstyrt med et kamera i fronten.

Selve robotgressklipperen har beskyttelsesgrad IPX6 og ladeenhet IPX4, egnet for norske forhold. Foto: Jan Røsholm

– Frontkameraet ser hindringer foran, og vil oppdage hageslanger, pinnsvin og kjæledyr, slik at disse ikke overkjøres, sier Bjerkøe.

Ecovacs Goat G1 kan klippe opptil 600 kvadratmeter plen daglig, og vedlikeholde 1.600 kvadratmeter i uken. Prisen er 18.000 kroner.

Ecovacs Goat 1 bruker kommuniserer med radioantenner for å definere klippeområdet. Foto: Jan Røsholm

Varmt vann

– Den nye roboten T20 Omni varmer opp vannet i tømmestasjonen til 55 grader, og vasker moppene bedre enn noen gang. Dette løser opp fett, siden varmt vann vasker bedre enn kaldt, sier Bjerkøe.

I basen er det to separate vanntanker, for rent vann og spillvann. Roboten er utstyrt med et kamera foran.

Basen til robotstøvsugeren Ecovacs T20 Omni varmer opp vannet til 55 grader for å vaske moppene. Foto: Jan Røsholm

– Når den oppdager et teppe, heves vaskemoppen 9 millimeter, sugeeffekten økes, og teppet støvsuges, sier Bjerkøe.

Ecovacs T20 Omni koster 13.000 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS