Rickard Sohlin i Wood's med luftrenserne AL310 og GRAN900. Foto: Stian Sønsteng

REN LUFT PÅ SVENSK

– Våre svenskproduserte luftrensere bruker nesten ikke strøm, og fanger opp nesten alle partikler ved første forsøk, sier Rickard Sohlin i Wood's.

Publisert

Vi møter ham i juni på Elkjøps opplæringsmesse Campus Home, der han viser luftrenserne AL310 og GRAN900.

– Disse er produsert ved vår fabrikk i Mariestad, og er derfor merket med det svenske flagget, sier Sohlin.

– Hva er dine beste argumenter for disse?

Det aktive og ioniserende HEPA-filteret byttes hvert halvår. Foto: Wood's.

– Vårt unike filtersystem, og løsningen der vi ioniserer all luft som kommer inn i maskinen. Dermed får de en svak positiv elektrisk lading, slik at de fester seg til hverandre og gjør det lettere å fange dem. Disse tiltrekkes filteret, som er negativt ladet. Filteret er veldig åpent, det er nesten så du ser gjennom det, og dette medfører det et veldig lite trykkfall i luftstrømmen. Dette gjør at våre luftrensere trekker ekstremt lite strøm, sammenlignet med andre modeller. Faktisk er vi helt nede på fire watt i AL310, og 24 watt på GRAN900, sier Sohlin.

Luftrenseren GRAN900 er beregnet på rom på 100-120 kvadratmeter. Foto: Wood's

900 m3/h

De to modellene har en kapasitet på 20-30 og 100-120 kvadratmeter, og koster 4.900 og 9.000 kroner.

– Når luften passerer det aktive HEPA-filteret, fungerer dette som en magnet på alle partiklene, og de setter seg fast til filteret. De to modellene har en kapasitet på henholdsvis 300 og 900 kubikkmeter luft i timen. AL310 anbefaler vi til hverdagsrom og større soverom, mens GRAN900 er et godt valg for større boliger og bedrifter, sier Sohlin.

Han sier Wood's har en veldig høy rengjøringsgrad ved første gangs luftgjennomstrømming.

Hos oss stoppes nesten alt av filteret ved første forsøk

Luftrenseren AL310 er beregnet på rom på 20-30 kvadratmeter. Foto: Wood's

– I et vanlig soverom har du mellom 20.000 og 30.000 partikler per liter luft, og i konkurrerende modeller vi har testet kommer 90 prosent av dem ut i luften igjen. Hos oss stoppes nesten alt av filteret ved første forsøk, så luften blir på kort tid svært ren, sier Sohlin.

Forebyggende

Wood's anbefaler at filteret skiftes hvert halvår. Disse koster mellom 500 og 1.000 kroner, og Wood's tilbyr også kullfilter som fjerner lukter.

– Tidligere ble luftrensere brukt til å løse et problem, men nå ser stadig flere verdien av å forebygge allergi, astma og andre luftveisplager. Folk er opptatt av hva de spiser og drikker, og at man holder seg i form, og nå er dette begynt å komme også når det gjelder luften vi puster inn, sier Sohlin.

Han sier maskinene er stillegående, med en trinnløs justering av viftehastigheten.

– På maks styrke er lydnivået nesten som på en kjøkkenvifte, men dette bruker man bare når man raskt ønsker å rense luften. I daglig bruk, på et lavere nivå, hører man ikke luftrenseren, sier Sohlin.

Luftrenserne har ingen smartfunksjoner eller appstyring.

– Tankegangen er at man bare slår dem på, og siden ordner de alt selv. At vi i tillegg gir ti års garanti, sikrer en problemfri rensing av luften, sier Sohlin.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS