WITT MED ROTERENDE PIZZASTEN

Både Fermo (bildet) og Rotante har en U-formet brenner. Foto: Witt

– Witt Etna Rotante har roterende pizzasten, en U-formet brenner, samt en ekstra brenner under stenen som holder den varm, pizza etter pizza.

Publisert

Det sier Jonas Nielsen-Grøn i Witt, når vi i juni møter ham på Elkjøps opplæringsmesse Campus Home.

– Dette er en kjempesatsing for oss. Alle elsker pizza! Vi har selv utviklet de to Witt Etna-modellene, helt fra den første skissen hjemme i Danmark, og tilbakemeldingene fra markedet, med en rekke priser både i Europa og USA, viser at vi virkelig har truffet, sier Nielsen-Grøn til fagbladet Elektronikkbransjen.

På Campus viser han Witt Etna Rotante og Witt Etna Fermo, som koster henholdsvis 8.500 og 7.000 kroner.

U-brenner

– Dette er blant de absolutt beste pizzaovnene på markedet. Det er mange som arbeider med ulike type brennere, men våre to modeller har begge en U-formet brenner som gjør at man får en jevnere varmefordeling og ikke behøver å snu så mye på pizzaen. På Fermo holder det nesten å snu pizzaen kun én gang, takket være U-brenneren, mens Rotante med den roterende stenen gjør jobben selv, sier Nielsen-Grøn.

Jonas Nielsen-Grøn med Witt Etna Rotante. Foto: Stian Sønsteng

– Alle som har stekt en pizza i en vanlig pizzaovn, vet hvor fort det er gjort at pizzaen brenner seg. I Witt Etna kan temperaturen justeres opp til 500 grader, og da er pizzaen stekt på ett minutt. Med den roterende stenen blir pizzaen perfekt stekt, hele veien rundt, sier Nielsen-Grøn.

Mens Fermo går fra null til 500 grader på 18 minutter, tar det 15 minutter med Rotante. Begge har pizzasten i Cordiertitt, med plass til en pizza opp til 40,5 centimeter.

Med den roterende stenen blir pizzaen perfekt stekt

Ekstra brenner i bunnen

– I en vanlig pizzaovn går temperaturen ned, når man steker flere pizzaer etter hverandre, og da risikerer man å få en bløt bunn. Det skjer aldri med Rotante, siden denne ovnen har en ekstra brenner under den roterende stenen. Dette er et kjempeargument, og undersøkelsene vi foretok i utviklingsarbeidet viste at nettopp dette var noe forbrukerne virkelig etterspurte, sier Nielsen-Grøn.

Witt Etna Rotante har en ekstra brenner under den roterende stenen. Foto: Witt

Han sier Witt Etna er selskapets første varemerke som de har globalt.

– Hvor har utviklingen skjedd?

– Den har vi selv stått for. Målet var et maskulint design, og dette er det første Witt-produktet der vi tydelig bruker vår egen logo, sier Nielsen-Grøn.

Bena i aluminium kan foldes inn ved lagring. Foto: Witt
Blant tilbehøret som selges er tralle, trekk og ulike pizzaspader. Foto: Witt

– Har det vært utfordrende å få til en roterende sten, med så høye temperaturer i ovnen?

– Absolutt. Hadde det vært enkelt, ville alle gjort det samme. Det har vært mange runder for å få til dette, sier Nielsen-Grøn.

Begge ovnene har en størrelse på 63x45x75 cm (BxHxD) med de foldbare bena i aluminium utslått, mens vekten på Rotante og Etna er henholdsvis 29,8 og 26,8 kilo. Blant tilbehøret som selges, er en tralle som skal gjøre det lett å flytte pizzaovnen rundt.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS