FLERE FORMER FRA LENOVO

PC-produsenten Lenovo lanserer hele 14 nye modeller under årets CES, fra gigantnettbrett til vrid- og brettbare maskiner.

Publisert Sist oppdatert

Lenovo lanserer 14 nye modeller, blant dem tre nye vri- og brettbare kombinerte PCer og nettbrett, og to giganettbrett. Alle maskiner har berøringsskjerm, er basert på Windows 8 og har opp til Intel i7-prosessorer.

– Dere viser fram maskiner med ulike formfaktorer, hvordan tenker Lenovo rundt de nye designene som vises fram her på CES?

–Windows 8 fører med seg sterk fokus på skjermer med berøringsfunksjonalitet. Lenovo har, i forretningssegmentet, besluttet å annonsere ulike konsepter der trykkfølsomme skjermer tas i bruk. En av disse er et vanlig nettbrett der man har en 10,1 tommer stor "brett"-løsning, en annen er ThinkPad Helix som er en 11,6 tommer Ultrabook med avtakbar skjerm. Helix vil på denne måten både fungere som en ordinær PC og som en Windows 8-basert nettbrett. Hvilke av disse konseptene som blir de mest populære vil vi se etterhvert som bruken av Windows 8 får satt seg, sier Øystein Nordstrøm, produktsjef i Lenovo Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Hvilke av konseptene som blir de mest populære vil vi se etterhvert som bruken av Windows 8 får satt seg

Nettbrett for familien

IdeaCentre Horizon er et nettbrett på hele 27 tommer. Selve skjermen har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, og kan oppfatte inntil ti berøringer samtidig – på samme måte som Sonys 20-tommers nettbrett som de viste fram på årets IFA-messe. Lenovo mener blant annet spill for flere i familien, underholdning og oppgaver der flere jobber sammen er typiske bruksområder for brettet.

På innsiden sitter en Intel Core i7-prosessor og en Nvidia GeForce GT 620M-prosessor, og du får brettet med opptil 8 GB RAM og 1 TB harddisk. Horizon har også innebygd støtte for blåtann og trådløst nett, naturlig nok.

Lenovo har også funnet plass til flere USB 3.0-porter, kortleser, HDMI-port og et 720p webkamera.

Brettet er nok ikke beregnet på å ta med seg ut av huset. Med en vekt på åtte kilo og batterilevetid på snaue to timer egner dette seg nok best til å flytte mellom stua, kjøkkenet og soverommet.

Prisen starter på rundt 10.000 norske kroner, og salgsstart forventes å være til sommeren.

Kodenavn Gamma

Om 27 tommer ikke er stort nok for deg , viste Lenovo også fram sin 39-tommers «bord-PC», med kodenavn Gamma. Dette er fortsatt en konseptmodell, men viser at selskapet tenker samhandling blir stort innen multimediadeling og spill.

Gamma kommer med et eget sett tilbehør, inkludert en «e-terning» og fire spillkontroller, samt innhold som preinstallerte spill og apper fra selskaper som Electronic Arts, FableVision og UbiSoft.

Bord-PCen kjører en Intel Core i7-prosessor, og kan ligge helt flatt eller vinkles opp til 90 grader. Ifølge Lenovo internasjonalt vil Gamma komme i salg til sommeren, med en pris på 1.700 amerikanske dollar – rundt 9.500 kroner, men om den kommer og hva en eventuell pris vil bli i Norge er ikke kjent.

Vridbar kraftplugg

En annen ny design er Lenovo ThinkPad Helix. Denne hybrid-PCen fungerer som har en skjerm som kan vendes 180 grader for å gjøre maskinen til et nettbrett, og som kan settes opp i stående posisjon eller telt.

Skjermen på 11,6 tommer kan koples fra som eget nettbrett med vekt på kun 865 gram – lettest i sin klasse, ifølge selskapet selv. Batteritiden er på ti aktive timer med skjermen tilkoblet, og fem som rent nettbrett.

Skjermen har en full HD 1080p-oppløsning, maskinen kjører en Core i7-prosessor, har 8GB minne og en 256 GB SSD.

Med NFC- og 4G-støtte er det ikke mangel på tilkoblethet, og maskinen har også en aktiv Wacom-penn til tastaturet. For denne type spesifikasjoner må du dog betale – 1.500 dollar, eller rundt 8 500 kroner. Men med norske skatter og avgifter må du nok opp over 10.000 kroner når maskinen når butikkene i februar.

Overhalt Yoga

Vi har tidligere sett Lenovos IdeaPad Yoga, og under CES har maskinen som er mykere enn de fleste fått en oppgradering. Yoga 11S kommer nå med samme design og pris (rundt 800 dollar) som originalen, men kjører Intel Core i3 (kan oppgraderes til i7) og full Windows 8 OS. For 800 dollar –rundt 4.500 kroner – får du også 4GB minne og 128 GB SSD.

Skjermen kan roteres 360 grader, og har en oppløsning på 1366 x 768 piksler. Denne versjonen har nok litt lavere batterikapasitet enn forgjengeren som kjørte på ARM-prosessor, men Lenovo lover rundt seks timer batterikapasitet.

Blant de andre lanseringene var ultrabooken IdeaPad U310 og U410, de bærbare IdeaPad Z400 og Z500, ThinkPadEdge E431 og E531, arbeidsstasjonen IdeaCentre A730, spillmaskinen Erazer X700 og den stasjonære Lenovo C 540.

Lenovo nest størst i EMEA

PC-leverandøren har hatt en god periode den siste tiden, og med en markedsandel på 11,1 prosent har Lenovo nå seilt opp som EMEAs (Europa, Midt-Østen og Afrika) nest største PC-leverandør, ifølge IDC-tall for fjerde kvartal i fjor. Selskapets vekst har vært spesielt sterkt i Russland, Tyskland, Danmark og Libanon.

Powered by Labrador CMS