HP SATSER PÅ BEATS

PC-leverandøren HP viste på CES-messen i Las Vegas verdens første skjerm med integrerte Beats Audio høyttalere.

Publisert Sist oppdatert

Lyd i alle former og formater stilles ut under årets CES-messe, og HP har kastet seg på trenden. De lanserer nå sin 27-tommer IPS-skjerm HP Envy x2712, som skal være den første frittstående skjermen med integrerte Beats Audio høyttalere.

Den er utviklet for å integreres med Beats by Dr. Dre, hodetelefonene som startet trenden med moteriktig lydtilbehør. De innebygde høyttalerne er vinklet oppover for å gi et bra mellomregister og høye frekvenser, men fortsatt opprettholde fyldig bass.

– Den høye lydkvaliteten til HP Envy 27-tommer skjermen gjør at brukeren kan høre på musikken slik artisten har tenkt seg den skal låte, sier Steffan Sjöberg, produktsjef konsument i HP Norden, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Stilbevisste databrukere ser nok denne helhetlig som en attraktiv bilde-/lydløsning for hjemmemiljøet

Det 27 tommer store IPS-panelet har glass fra kant til kant, et slankt design og en smal aluminiumsbase, som skal gi bedre plass på skrivebordet. Skjermen er tilgjengelig i februar.

– Hvem er målgruppen for Beats-skjermen?

– Det er egentlig flere ulike kategorier. Først og fremst alle som er ute etter en stor skjerm med bra bildekvalitet, gjennom IPS-panelet, de kan være kreative på. Dessuten de som vil ha en stor og stilig skjerm med veldig bra innebygget lyd og ønsker et skrivebord uten løse høyttalere og flokete ledninger. Stilbevisste databrukere ser nok denne helhetlig som en attraktiv bilde-/lydløsning for hjemmemiljøet, sier Sjöberg.

Nye PCer

HP lanserte også to nye bærbare, Pavilion TouchSmart Sleekbook og Pavilion Sleekbook. Begge kjører Windows 8, men bare Pavilion-en har trykkfølsom skjerm.

Maskinene kjører en AMD-prosessor (derav Sleekbook-navnet og ikke Ultrabook), TouchSmart har en AMD A8 med 6GB RAM, mens den enklere modellen kommer med en A6-prosessor og 4GB RAM.

Maskinene har en 15,6 tommers HD-skjerm (ikke Full HD) og opp til 1 TB lagringsplass.

HP Sleekbooks har også egne løsninger, for eksempel HP CoolSense,  der brukeren stiller inn individuelle kjølningsnivåer på PC-en. De har også HP ProtectSmart, som hindrer at du miste alle filene dine om du ødelegger eller mister datamaskinen.

– HP Pavilion Touchsmart 15 Sleekbook kommer til å koste fra virka 4.500 norske kroner og beregnes å komme inn i slutten av februar. Sleekbook 15 uten touchfunksjonalitet kommer til å koste fra cirka 3.500 kroner fra midten av februar, sier Sjöberg.

Spillelisten i lomma

PC-produsenten viste også fram lagringsenheten Pocket Playlist, som skal la deg strømme musikk, film og filer til alle dingsene dine, det være seg mobilen, nettbrettet eller PCen.

Den bærbare lagringsenheten har 32 GB minne – nok til 16 filmer, 7.600 sanger eller 10.000 foto, ifølge HP – og lar deg strømme trådløst til opp til fem enheter på én gang.

– Maskinen skal komme til Norge, foreløpig i mars, men prisen er enda ikke klar, forteller produktsjefen.

Har planene klare

– HP har gjenerobret tronen som verdens største PC-produsent, hvordan ser situasjonen ut i Norge? Og hva kan vi vente oss av HP Norge framover?

– I Norge har HP alltid hatt en sterk posisjon med solid markedsledelse. I 2012 gikk PC-markedet i Norge ned med rundt 100.000 enheter, fra 1,4 millioner maskiner til 1,3 millioner. HPs markedsandel er 25,1 prosent i 4. kvartal og 24,3 prosent for hele 2012. Nærmeste konkurrent er Acer med 15,1 prosent i Q4. Lenovo, som har utfordret HP på verdensbasis, er nummer seks i Norge med 8,7 prosent markedsandel i 2012.  I bedriftsmarkedet og offentlig sektor har HP 35,6 prosent andel og er betydelig større enn de nærmeste konkurrentene som er Dell og Lenovo på henholdsvis 21,9 prosent og 12,1 prosent andel i Q4 i dette segmentet, sier Verner Hølleland, sjef for HP Norge.

Og Hølleland har tenkt å kjempe for å beholde selskapets posisjon.

– Fremover vil HP ytterligere styrke posisjonen innen forbrukermarkedet og bedriftsmarkedet med nye spennende produkter med fokus på mobilitet, teknologi og design. Windows 8 og trykkfølsomme skjermer gir helt nye muligheter fremover, som for eksempel HPs Envy X2 som fungerer både som nettbrett og fullverdig PC i ett, sier han.

Powered by Labrador CMS