Nikon 1 J3 og 1 S1

Pressemelding fra Nikon 8. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Setter verdensrekord med nye Nikon 1-kameraer

Nikon har i dag gleden av å lansere to kameraer med verdens minste kamerahus1, verdens korteste utløserforsinkelse2 og verdens raskeste serieopptak3. Nyhetene Nikon 1J3 og Nikon 1 S1 er begge basert på andregenerasjon Nikon 1-teknologi som ble lansert med Nikon 1 V2.

Nikon 1 J3 bygger på hastigheten og det kompakte designet som bidro til at Nikon 1 J1 ble det bestselgende kompaktkamerasystemet i Europa4. Nikon 1 S1 er det første kameraet i den nye S-serien. Kameraet er like enkelt å håndtere som et tradisjonelt kompaktkamera – men langt kraftigere og raskere.

Små og raske

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier Nikon 1 J3 er mindre og raskere enn noe annet kamera med utskiftbare objektiver.

– Nikon 1 J3 er klart til bruk på et øyeblikk for å ta høyoppløselige bilder eller film i full HD-kvalitet. Nikon 1 S1 er kamerat for alle som liker de tradisjonelle kompaktkameraene men som ønsker et raskere alternativ som tar bedre bilder og filmer. Begge kameraene er raske systemkameraer som gjør det enkelt å ta skarpe og detaljerte bilder og film, sier han.

Verdens raskeste serieopptak

Kameraene har Nikon EXPEED 3A dobbel bildeprosessoer som behandler bildene ekstremt raskt. Takket være verdens raskeste serieopptak på 15 bilder i sekundet med autofokus5, og opptil 60 bilder i sekunder6, tas det bilder i svært høy kvalitet av motiver i rask bevegelse. Et hybrid AF-system med rask fasesøkende AF for hurtige bevegelser og kontrastsøkende AF for å fange detaljer selv i dårlig lys setter motivene i fokus uten forsinkelser. Brikken bytter øyeblikkelig mellom de 73 fasesøkende og de 135 kontrastsøkende fokusområdene avhengig av motivet.

– Med et klikk på utløserknappen tar Smart bildevalg opptil 20 bilder i høy oppløsning (opptil 15 med Nikon 1 S1) for deretter å anbefale opptil de fem beste. Langsom bildevisning tar opptil 20 kontinuerlige bilder (opptil 15 for Nikon 1 S1) samtidig som de vises i sakte film på LCD-skjermen. Det for at du enkelt skal kunne velge akkurat det øyeblikket du ønsker å forevige. LCD-skjermen med høy oppløsning9 viser i sanntid hvordan de ulike bildene påvirkes de før de tas, sier Jon Aasen.

Balansert

Nikon 1 S1 har oppløsning på 10,1 megapiksler og ISO fra 100 til 6400, mens Nikon 1 J3 har 14,2 megapiksler og ISO fra 160 til 6400. CMOS-bildebrikken i CX-format gir god balanse mellom systemstørrelse, hastighet og bildekvalitet for fotografering og filmopptak uten å gå på bekostning av størrelsen. Med høye ISO-innstillinger fanges nok lys selv under fotografering i hastigheter på opptil 60 bilder i sekundet.

Full filmkontroll

Både Nikon 1 J3 og Nikon 1 S1 kan spille inn film i full HD med 60 bilder per sekund ”interlaced” og 30 bilder per sekund progressivt. I HD-oppløsning (720p) kan det tas opp film fra 30 til 60 bilder i sekundet.  Du kan til og med ta bilder i full oppløsning mens du filmer7. Filming i moduset Avansert filmopptak og bruk av PSAM-kontrollene gir full kontroll over lukkertid og blenderåpning med jevne autofokusoverganger og krystallklar lyd. Dramatiske effekter i svært sakte film sikres med opptakshastigheter på opptil 1200 bilder i sekundet.

Kreativt, enkelt og trådløst

Med funksjonen Kreativ kan filtre og effekter legges på stillbilder før de tas. Funksjonen Bevegelsebilde lar deg ta opp i sakte film der resultatet blir et bilde med bevegelse. Begge kameraene har enkel tilgang til eksponeringskontrollene P, S, A og M for god eksponeringskontroll. Modellene har innebygd blits som automatisk spretter opp ved behov. Med Nikons trådløse mobiladapter WU-1b kan det raskt sendes bilder fra kameraet direkte til et nettbrett eller en smarttelefon11. Adapteren kan også brukes for å fjernstyre kameraet via smartutstyr.

To nye objektiver

Nikon har også gleden av å lansere ultravidvinkelobjektivet 1 NIKKOR VR 6.7 – 13 mm og det kompakte 10 ganger zoomobjektivet 1 NIKKOR VR 10 – 100 mm. Begge objektivene har Nikons bildestabiliseringssystem som hindrer kamerarystelser for å sikre stødige og skarpe bilde- og filmresultater. Objektivene er meget kompakte der førstnevnte kun er 4,6 cm lang og sistnevnte kun 7 cm lang.

– Det kompakte 1 NIKKOR VR 6.7 – 13 mm (ca. 18-35 mm i 35 mm-format) er det første zoomobjektivet med ultravidvinkel i 1 NIKKOR-serien. Med 100 graders bildevinkel er det et smart objektivvalg for alle som ønsker å ta skarpe innendørsbilder eller som ønsker å fange hele familien i et bilde, sier Jon Aasen.

– 1 NIKKOR VR 10-100 mm som er verdens minste objektiv12 med 10 ganger zoom (ca. 27-270 mm i 35 mm-format) har en blenderåpning på f/4,0 – 5,6. Det er et kompakt allroundobjektiv som kan brukes til alt fra vidvinkel til telefoto, legger han til.

Begge objektivene har optimalisert optikk for Nikon 1, og leverer skarphet fra kant til kant med asfæriske linseelementer. De har også ED-linselementer for høy oppløsning og kontrast. Bildestabiliseringssystemet sørger for at stillbilder forblir skarpe og at filmer alltid er stødige – selv ved maksimal zoom. Kompakt størrelse og lav vekt påvirker ikke bildekvaliteten.

Nikon lanserer også grepet GR-N2100 som gir et fast og behagelig grep. Med det kompakte undervannshuset WP-N2 kan du ta bilder under vann.

Pris og tilgjengelighet

Nikon 1 J3 kommer i fargene hvit, sort, sølv, vinrød og beige med matchende ktiobjektiver. Med 1 Nikkor 10-30 mm VR har kameraet en veiledende pris på 5.190,-.

Nikon 1 S1 kommer i fargene hvit, sort, rosa, rød og olivengrønn med matchende kitobjektiver. Med 1 Nikkor 11-27.5 mm  har det en veiledende pris på 4.190,-. Kameraene er tilgjengelig fra 7. februar.

1 NIKKOR VR 6.7 – 13 mm er tilgjengelig i sølv eller svart, og har en tiltalende og kompakt utforming med metallfarge. Bajonettfatningen HB-N105 følger med. Objektiveter er tilgjengelig i butikk fra 7. mars, og har en veiledende pris på 4.190,-.

1 NIKKOR VR 10-100 mm er tilgjengelig i svart, sølv og hvit med en klassisk og kompakt utforming i metallfarge. Objektivet er tilgjengelig fra 28. mars, og har en veiledende pris på 4.390,-.

Powered by Labrador CMS