SAMSUNG GÅR FOR HVITT

På kamerasiden blir hvitt den nye hovedfargen til Samsung. Med ett unntak får alle kamera wifi, og på NX300 lanseres fase- og kontrastbasert autofokus.

Publisert Sist oppdatert

Samsung NX300, som ble lansert på CES i januar, er en videreutvikling av NX210.

– Kameraet har fått en ny sensor, fortsatt med samme APC-standard tilsvarende det man finner i speilreflekskamera. Bildeprosesseringen er ny og fører blant annet til at autofokus er kjappere. Seriefotograferingen er nå oppe i ni bilder per sekund med 20 megapikslers oppløsning. Bildene har mindre støy og bedre fargegjengivelse. Amoled-skjermen er større, på 3,3 tommer, og den er vippbar. Man kan nå betjene kameraet både på skjermen og knappene på siden, sier Aasen til fagbladet Elektronikkbransjen.

– På autofokussiden lanserer vi nå hybrid autofokus. Det betyr at vi både bruker fase- og kontrastbasert autofokus. I praksis får man en vesentlig kjappere autofokus. Fase kjenner vi fra speilreflekser, her begynner det også å komme kontrast. For speilløse kamera, også kalt hybrid eller kompakt system, er det kontrastbasert autofokus som er brukt. Vi setter inn begge, og oppnår en kjappere autofokus, sier Aasen.

Vi mener de kompakte systemkameraene er fremtiden

Bygger varemerket

NX300 kommer i butikkene i april til 6.600 kroner, i sort og hvitt.

– NX-serien er viktig for å bygge Samsung som merkevare på fotosiden. Vi lanserte tre nye modeller i fjor sommer, som solgte svært bra. Vi er fortsatt markedsleder, og hadde veldig store andeler i november og desember. Vi mener de kompakte systemkameraene er fremtiden, og vi ser stadig flere slike modeller i markedet. Jo mindre kameraet er, dess mer blir det brukt så lenge størrelsen ikke går ut over bildekvaliteten. Det er derfor vi bruker den store APC-sensoren, sier Aasen.

– Endrer dere målgruppen med oppgraderingen til NX300?

– Designet er annerledes, litt mer retro og kanskje for en mer voksen målgruppe fra 25 år og oppover, mens NX1000 appellerer mer til de yngre, sier Aasen.

Ny hovedfarge

Han forteller at hvitt er den nye hovedfargen til Samsung.

– Tidligere har det alltid vært sort, men vi ser at hvite kamera selger stadig mer. Det samme ser vi i våre andre produktgrupper, som mobil og TV. Designmessig kommer det samme designet som på Galaxy Camera, slik at linjen blir lik. Vi kommer med kompaktmodeller med mer vidvinkel, stor zoom, flere modeller med større skjermer, berøringsskjermer, og vi har wifi på alle modeller unntatt den helt rimeligste. Når det gjelder deling av bilder har man med wifi mange muligheter. Vi har blant annet fått en ny applikasjonspakke for Android og Ios, som består av tre applikasjoner som gjør alt man trenger. Man kan for eksempel sette kamera og mobiltelefon opp slik at bildene automatisk overføres i original størrelse, slik at man enkelt kan dele dem.

Powered by Labrador CMS