BÆRBAR OG BRUKBAR

Geneva går bort fra dokking og satser i stedet på blåtann og dab+. Neby Hifi Concept AS tror World Radio blir deres nye radioeventyr.

Publisert Sist oppdatert

Den viktigste leverandøren for Neby Hifi Concept AS på CES-messen i Las Vegas er Geneva. Merket er ikke blitt mindre viktig for selskapet etter at Tivoli Audio, som Neby har hatt en eventyrlig radiosuksess med, etablerte seg med eget kontor i Norge. Det viktigste produktet fra Geneva nå er World Radio, forteller Lars Christian Reinsborg i Neby Hifi Concept AS.

– World Radio ble lansert i høst. Kombinasjonen av en god og oppladbar radio med trådløs blåtann gir et svært brukervennlig produkt; både for reise, kjøkkenbenken og som et lite stereoanlegg. Salget har vært bra og mottakelsen fantastisk, vi har til nå hatt problemer med å levere nok produkter - men det vil bedre seg. Vi har store forventninger til World Radio i det norske markedet, sier Reinsborg til fagbladet Elektronikkbransjen.

Lydmøbler

Geneva vil fortsatt ha modeller med sitt ikoniske design, i størrelsene S, M, L og XL, men selvsagt utvikle teknologien videre med trådløs tilkopling og dab+

Han karakteriserer den øvrige porteføljen fra Geneva som lydmøbler.

– De ulike størrelsene har et likt design, til nå er det den miste XS-modellen som nærmest ser ut som et barbermaskinfutteral som har skilt seg ut. World Radio representerer en ny formfaktor. Betyr dette at Geneva er på tur bort fra sitt klassiske design?

– Geneva vil fortsatt ha modeller med sitt ikoniske design, i størrelsene S, M, L og XL, men selvsagt utvikle teknologien videre med trådløs tilkopling og dab+.

– XXL viser dere ikke her i Genevas suite på high end-hotellet Venetian?

– Her kommer de med en ny utgave før sommeren, som er litt mindre og dessuten rimeligere enn forgjengeren. Den får dab+, blåtann, Airplay, to HDMI-innganger og én utgang for enkel tilkopling til TVen. Denne ble vist på IFA i september, men er blitt forsinket fordi Geneva ønsker å ha den seneste teknologien innebygd, sier Reinsborg.

Vil ikke ekskludere

Som den første av de klassiske Geneva-modellene kommer modell S med blåtann. Blåtann finnes i tillegg i XS og World Radio.

– Geneva ønsker å profilere seg med god lyd. Er det god nok kvalitet på blåtannoverføringen for dem?

– Definitivt. På denne type produkter låter siste generasjon blåtann veldig bra. Geneva har valgt å holde seg til denne plattformen, for ikke å ekskludere noen av kundene. Enkelheten med oppkobling til blåtann er også veldig viktig. Hva som skjer med de større modellene som kommer vet vi ennå ikke, for eksempel kommer XXL også med Apples Airplay, sier Reinsborg.

Modell S kommer uten dokking, og Reinsborg sier basestasjonen vil forsvinne også fra de større modellene når de kommer i nye utgaver mot slutten av året.

Markedet skriker

– Tidligere var Geneva tett knyttet til Apples kunder. Nå ønsker de å være en åpen plattform som kan brukes sammen med alle typer mobiltelefoner og nettbrett. Dette er vi i Neby Hifi Concept veldig fornøyd med.

Til våren kommer modell XS med dab+, og den digitale radiostandarden vil etter hvert bli å finne i alle modeller.

– Du sa innledningsvis at dere har store forventninger til World Radio. Kan dette bli et nytt Tivoli-eventyr for Neby?

– Absolutt. Vi ser allerede at salget er fantastisk, og markedet skriker etter produkter. Dette kan definitivt bli en ny suksesshistorie for oss.

– Hva er det med World Radio som appellerer til kundene?

– Retro-designet med en moderne formfaktor treffer en ny målgruppe, både for hjemmebruk og på reise. Det er en flott radio med alt av det siste innen teknologi, ekte materialfølelse i aluminium og ikke minst fantastisk lyd. At den har oppladbart batteri innebygd og er bærbar er et pluss, sier Reinsborg.

Batteritiden på World Radio er cirka seks timer.

Fortsatt Tivoli

– Hva vil dere gjøre for å styrke posisjonen til Geneva i markedet?

– Geneva er blitt det største merket vårt. Med de nye modellene og allsidigheten i porteføljen vil bidra til at salget øker betraktelig i tiden fremover.

– Selv om Tivoli Audio etablerer seg med egen avdeling i Norge vil dere fortsatt ha merket i sortimentet?

– Vi er det offisielle servicesenteret for Tivoli, det er varer på vei over havet og vi har fortsatt rikelig med radioer på lager som gjør at vi i lang tid også vil være Tivoli-leverandør, sier Reinsborg.

På CES har Neby Hifi Concept to andre leverandører; amerikanske Macintosch er en av de store leverandørene deres innen hifi-systemer. Innen dypbasshøyttalere (subwoofere) har de Velodyne.

Powered by Labrador CMS