Nikon D3300

Pressemelding fra Nikon 7. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon D3300

Den beste bildekvaliteten noensinne i konsumentklassen

Nikon lanserer D3300. Et nytt, lett og brukervennlig speilreflekskamera for fotografer på alle nivåer. Et speilreflekskamera som gjør det enkelt å ta gode bilder.

Nikons anerkjente Guide-funksjon betyr i praksis at du ikke trenger å gjette deg frem til hvordan du skal bruke kameraet. Det er overraskende lett å ta svært gode bilder og spille inn film i høy kvalitet. Kameraet har et imponerende antall funksjoner som lar deg forevige livets viktigste øyeblikk i form av detaljerte og klare bilder. Kameraet har gode egenskaper i mørke omgivelser ved bruk av høy ISO.

Bedre enn forgjengeren

Noen av forbedringene fra forgjengeren er blant annet CMOS-bildebrikken på 24,2 megapiksler som nå er laget uten optisk lavpassfilter (OLPF), et større ISO-område (opptil ISO 12800) og Nikons kraftige nye EXPEED 4-bildebehandlingsmotor, samt raskere serieopptak på opptil fem bilder per sekund.

Del kvalitetsbilder på sosiale medier

Det medfølgende NIKKOR-objektivet er påfallende lite, noe som gjør kameraet mer mobilt en forgjengeren. Med Nikons trådløse mobiladapter kan du enkelt dele bilder som skiller seg ut fra mobiltelefonbilder på sosiale nettverk som Instagram og Facebook. Bilder kan sendes direkte fra kameraet til en smartenhet som et nettbrett eller en smarttelefon. Hvilket betyr at du enkelt kan dele bildene på sosiale medier. WiFi-funksjonen er også nyttig når du tar bilder fra en ekstern enhet til å forhåndsvise bilder eller bruke den som en fjernkontroll.

Allsidig og brukervennlig

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier Nikon D3300 er et perfekt valg for alle som ønsker et brukervennlig og allsidig speilreflekskamera.

– Kameraet er ekstremt brukervennlig. Kombinasjonen av en bildebrikke med høy oppløsning og lysfølsomhet sikrer bildekvalitet som er langt bedre enn du får med et mindre kraftig kamera. Det i kombinasjon med muligheten til å dele bilder via mobiladapteren gjør dette til et kamera for folk flest. I hvert fall de som er opptatt av kvalitet og fleksibilitet, sier han.

God bildekvalitet

Bildebrikken på 24,2 megapiksler er utviklet uten optisk lavpassfilter. Noe som betyr at du kan forevige de fineste detaljer og teksturer med utrolig skarphet. Den nye og kraftige EXPEED 4-bildebehandlingsmotoren og høy ISO (opptil 12800 og utvidbar til 25600) lar deg ta fargerike og klare bilder selv i dårlig belysning. Raske bevegelser foreviges i akkurat riktig øyeblikk takket være muligheten til å ta 5 bilder per sekund. Et 11-punkters AF-system med kryss-sensor i midten gir presis fokusering.

Trinnvis veiledning

Nevnte Guide-funksjon gir deg tydelige og trinnvise forklaringer med eksempelbilder. Perfekt for nybegynnere som ønsker å lære å ta gode bilder. Guide-funksjonen som er lett tilgjengelig via funksjonsvelgeren på toppen av kameraet viser deg blant annet hvordan du endrer innstillinger, fotograferer, viser, sletter og retusjerer. Du lærer også hvordan du kan ta portretter med uskarp bakgrunn, fryse bevegelser eller ta klare bilder i svakt lys.

Spesialeffekter

Den nye funksjonen ”Spesialeffekter” med hele 13 ulike effekter gjør det enkelt å sette særpreg på filmer og bilder. Noen eksempler er funksjonen ”Pop” som gjør fargene klarere ved å øke metningen, ”Leketøyskamera” som skaper en retroeffekt og ”Lettvint panorama” som skaper vakre panoramabilder av vidstrakte landskaper. Effektene er enkle å bruke, og kan forhåndsvises i sanntid på den store LCD-skjermen under opptak.

Filmopptak i full HD-kvalitet

Nikon D3300 lar deg ta opp filmer i full HD-kvalitet ved bildefrekvenser på opptil 50p/60p med kontinuerlig autofokus via kameraets D-filmfunksjon. Dette betyr at du får filmopptak av selv raske bevegelser med god flyt, skarphet og klarhet. Filmopptak settes i gang med et enkelt knappetrykk, og den integrerte mikrofonen gir god lydkvalitet. Kameraet er også kompatibelt med Nikons stereomikrofon ME-1.

Smart og intuitivt

God ergonomi, tydelige menyer og egne knapper for ofte brukte funksjoner som D-film og Live View gjør betjeningen rask og intuitiv. En 3 tommers LCD-skjerm med stor innsynsvinkel og hele 921 000 punkters oppløsning sikrer skarp bildevisning. En ny ”i-knapp” som er plassert på baksiden av kameraet lar deg omgå hovedmenyen for å endre innstillingene raskt under opptak. En klar og stor optisk søker (95 prosent motivdekning og 0,85 ganger forstørrelse) lar deg ta bilder i riktig øyeblikk– spesielt når du tar bilder av raske bevegelser. En annen nyhet er at du ved opptak via skjermen kan velge mellom et klassisk grensesnitt eller et grafisk grensesnitt som animerer innstillingene for mer intuitiv betjening.

Liten men stor

D3300 er lite i størrelse, men stort når det gjelder bildekvalitet. Det nye innfellbare objektivet NIKKOR 18-55mm VR gjør kameraet til et mer kompakt system å ta med på tur enn mange andre speilreflekskameraer. Kamerahuset veier kun 410 gram uten minnekort og batteri, og er tilgjengelig i svart, rød og grå.

Blits og systemkompatibilitet

En av de største fordelene med Nikon er utvalget av NIKKOR-objektiver og annet brukervennlig tilbehør. Nikon D3300 er kompatibel med hele utvalget av objektiver i DX-format. Det finnes et objektiv for enhver situasjon. Uansett hva du velger kan du benytte presisjonen og fleksibiliteten for å få mest mulig ut av kameraets 24,2 megapikslers oppløsning for å ta bilder med klare farger og gode kontraster. I tillegg til objektiver er blitsen Nikon SB-300 en kompakt og ekstern blits som gjør det enkelt for nybegynnere og ta gode belyste bilder.

Nøkkelfunksjoner

Nikon D3300 er tilgjengelig i KIT med 18-55 VR II til en veiledende pris på 5 790,-

Powered by Labrador CMS