AKTIVE HØYTTALERE MED BLÅTANN

Scansonic fortsetter satsingen på danskproduserte høyttalere, og kommer med tre aktive modeller med blåtann.

Publisert Sist oppdatert

Som fagbladet Elektronikkbransjen tidligere har skrevet, er Raidho-grunnlegger Michael Børresen sterkt delaktig i produktutviklingen for Scansonic, som er Dantax’ varemerke for tradisjonelt audioutstyr som selges i kjedebutikkene.

– Scansonic er et gammelt høyttalermerke som John Jensen, som eier det meste av Dantax, tok med over til Dantax da han solgte firmaet Scanspeak på 70-tallet. Vi har tatt opp igjen høyttalerproduksjonen av Scansonic i Danmark, der vi leverer produkter av høy kvalitet i en lavere prisklasse, og drar nytte av kunnskapen vi har i Raidho. Tanken er at vi med Scansonic skal gi kundene eksepsjonell kvalitet for pengene, sier Børresen.

Han har vært med på å trimme filtrene i de nye modellene, og valgt enheter som gjør at lyden skal minne om Raidho. M BTL-serien består av bokhylleversjonen M-5 BTL til 6.000 kroner paret og de gulvstående modellene M-6 BTL til 12.000 kroner og M-9 BTL til 18.000 kroner paret. De to sistnevne er henholdsvis 2,5 og 3-veis.

Jeg spør meg også hvilken familie det er som har samme smak og vil høre den samme musikken i alle rom?

Multirom fint i teorien

– Man kan via blåtann APTX, som tillater overføring i full CD-kvalitet, og en app kople seg opp til høyttalerne, sier Børresen.

– Dette er ikke en multiromsløsning?

– Nei. Men det er så vidt jeg kjenner til ingen av løsningene på markedet som greier å spille musikken i takt i alle rom. I teorien er multirom fint, men i praksis fungerer det ikke. Jeg spør meg også hvilken familie det er som har samme smak og vil høre den samme musikken i alle rom? Den fornuftige og praktiske løsningen er at man kan spille sin egen musikk i rommet man befinner seg, sier Børresen.

Han legger vekt på at høyttalerne også enkelt kan koples til fjernsynet.

– Vi venter at etterspørselen i Norge vil være god etter disse aktive høyttalerne, også siden de har mulighet for å koples til fjernsynet via optisk eller coaxial kabel, sier administrerende direktør Lars Venning i Dantax.

Les også:

Dansk high end direkte til butikk

Powered by Labrador CMS