TERMISK KAMERA TIL MOBILEN

Flir er en av de ledene produsentene av varmesøkende kamera for profesjonell bruk. Nå kommer rimelige varianter til å sette på mobilen.

Publisert Sist oppdatert

Varmesøkende kamera brukes aktivt i søk og redningstjenesten i Norge. Både politihelikopter, redningsskøyter og Sea King redningshelikopter er utstyrt med avanserte Flir-kamera. Disse har en pris opp mot én million kroner, og er derfor uaktuelle for en vanlig forbruker. Det har imidlertid vært rimeligere varianter tilgjengelig, dedikerte kamera som brukes eksempelvis av håndverkere til å finne lekkasjer i rør. Nå kommer det løsninger for mobiltelefonen. Da reduseres både pris og størrelse.

Både film og stillbilder

Det er veldig moro å bruke et slikt kamera når jeg leker mørkgjemsel i skogen med barna mine, selv om de synes jeg jukser

– Flir lanserer nå et andregenerasjons termisk kamera tilpasset både Iphone- og Android-telefoner. Det kan både filme og ta stillbilder, sier Keith Metz-Porozni, som er pressetalsmann hos Flir.

Kameraet har innebygd oppladbart batteri, og vil således ikke redusere telefonens batteritid.

– Vi har en egen app til kameraet, hvor du kan redigere opptaket, samt også fjernstyre det, sier Metz-Porozni.

Han forteller videre at målgruppen er hobby-håndverkeren, men at størrelsen sammenlignet med pris og en god kvalitet også bør tiltale profesjonelle aktører. Kameraet har flere innstillingsnivå og fargevalg på presentasjonen av det som filmes. Det mest brukte er svart/hvitt, hvor bildet blir lysere jo varmere objektet som filmes er. Ønskes farger, så er de varme objektene røde, mens de kaldere er blå.

– Det er veldig moro å bruke et slikt kamera når jeg leker mørkgjemsel i skogen med barna mine, selv om de synes jeg jukser, smiler pressetalsmannen.

Produktet lanseres før sommeren og vil ha en pris i underkant av 1.900 kroner.

Powered by Labrador CMS