SMARTERE TRENINGSKLOKKER

Garmin er kanskje mest kjent for sine GPSer og tradisjonelle pulsklokker, men på CES viste selskapet fram flere nye, smarte treningsklokker.

Publisert Sist oppdatert

De tradisjonelle pulsklokkeprodusentene vil også inn på smartutstyrsmarkedet, og Garmin kom med fire nye modeller under årets messe. Fenix 3, Epix, Vivoactive og Vivofit 2 har ulike bruksområder, og alle modellene kommer til Norge.

Smartarmbåndene tar over

Selv med generell vekst på hele treningsporteføljen, så selger vi allerede i 2014 flere aktivitetsbånd enn regulære treningsklokker i Norge

– Markedet for «wearables» har økt kraftig for vårt segment i 2014, og det forventes av alle aktører å utvikle seg eksponentielt i 2015. Norden og Norge er helt klart et svært viktig marked for Garmin i Europa, og alle modellene kommer til Norge i løpet av årets første kvartal, sier Trygve Lyby, salgssjef i Garmin Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvordan har smartutstyr-markedet påvirket Garmins treningsportefølje i Norge?

– Selv med generell vekst på hele treningsporteføljen, så selger vi allerede i 2014 flere aktivitetsbånd enn regulære treningsklokker i Norge. Men på grunn av prispunktene vil klokkene med all sannsynlighet fremdeles utgjøre den største omsetningen i de neste par årene. Treningsporteføljen har dreid over på «smart» allerede fra i fjor av, og dette vil bare forsterkes for relevante modeller i tiden fremover, sier Lyby.

Fire modeller for formtopp

Fenix 3 er selskapets toppmodell innen multisport. Klokken har GPS, og kan logge aktiviteter fra avansert fitness-trening til langrenn, snowboard, alpin-kjøring og klatring.

Du kan også laste ned flere apper som gir Fenix 3 enda mer smartklokkefunksjoner via Connect IQ, Garmins egne, åpne plattform som lar tredjepartsutviklere lage apper til selskapets produkter.

Fenix 3 kommer i tre utgave, sølv, grå og flaggskipet Sapphire, som har ripesikkert safir-glass.

Vivoactive er en lett og tynn GPS-smartklokke som logger aktiviteter som løping, sykling, golf og svømming via enhetes innebygde aktivitets- og livsstils-apper.

Den fungerer også som en smartklokke som gir deg meldinger om epost, SMSer og mer, og har utskiftbare reimer slik at du kan matche klokken til antrekket.

Fra friluftsliv til mosjonister

Epixskal ifølge Garmin være den første GPS-kart-klokken som er værbestandig, og er rettet mot friluftsentusiaster.

Klokken har en 1,4 tommer stor trykkfølsom skjerm, og kommer med et preprogrammert topografikart for Europa, ett års abonnement på BirdsEye Satellite Imagery og 8 GB innebygd minne for ekstra kart. Kartdetaljene inkluderer veinettverk, skog- og terrengkonturer, høydeinformasjon, innsjøer og punkter av interesse. 

Klokken er utstyrt med en barometrisk høydemåler og et elektronisk 3-akset kompass, og kalibrerer disse sensorene automatisk ved hjelp av GPS-mottakeren for å gi den mest nøyaktige informasjon til enhver tid.

Epix fungerer også som treningsklokke, og gir deg tilgang til Garmins treningsfunksjoner som restitusjonsrådgiver, løpsdynamikk og konkurransevarsel.

Vivofit 2 er mer et smartarmbånd enn en smartklokke, og skal ifølge Garmin hjelpe folk til å etablere livslange sunne vaner. Batterilevetiden er på over ett år, og armbåndet minner deg på å være aktiv med aktivitetsindikator og lydvarsel. Den lærer seg aktivitetsnivået ditt og foreslår et personlig tilpasset daglig mål, og viser skritt, kalorier, avstand og klokkeslett på den bakgrunnsbelyste skjermen. Vivofit 2 synkroniseres også automatisk med Garmin Connect for å lagre, planlegge og dele fremskrittene du gjør.

Powered by Labrador CMS