Nordisk direktør Morten Karlsrud viser frem Lenovos nye VR-brille og 180-graders kamera. Foto: Jan Røsholm
Nordisk direktør Morten Karlsrud viser frem Lenovos nye VR-brille og 180-graders kamera. Foto: Jan Røsholm

DIREKTE-VR HJEM TIL BRILLEN

VR-briller, 180-graders kamera og en rekke mobiltelefontilbehør var bare noe av det Lenovo lanserte på CES.

Publisert

Lenovo utvider samarbeidet med Google, og har integrert Googles Daydream VR-plattform i de nye VR-brillene Lenovo Mirage Solo. Når man kombinerer dette med et kamera som inneholder sim-kort, er man kommet et steg videre.

Uten telefon, med fjernkontroll

Den nye VR-brillen trenger ingen mobiltelefon for å fungere, og er således et frittstående produkt. Brillen er basert på Qualacomm Snapdragon 835 VR-plattformen, noe som i følge Lenovo skal gi bedre, høyverdige og intense VR-opplevelser. Det følger også med en trådløs Daydream-fjernkontroll. Denne kan fungere som et balltre, et ratt eller et annet redskap man trenger i et spill. Ønsker brukeren å se en film via Youtube, virker den som en vanlig musepeker. Lenovo lanserer samtidig et kamera. Lenovo Mirage VR189 er et kamera som kan ta bilder med 180 graders vinkel. Det inneholder også et sim-kort.

Det er første gang en Snapdragon prosessor blir brukt i et slikt produkt

– Du kan ha kameraet på magen i skibakken, og overføre VR-innhold direkte til de hjemme, som da sitter med brillen på. Noe nærmere opplevelsen kommer de ikke, sier Morten Karlsrud, nordisk direktør i Lenovo.

Både VR-brillen og kamera vil lanseres i løpet av første halvår.

Tyve timer uten lading

Miix 630 er en helt ny 2-i-1 fra Lenovo. Det betyr at det er en bærbar datamaskin med avtagbar skjerm, slik at den kan brukes som et nettbrett. Den er utstyrt med Windows 10S med Cortana, som gjør det mulig å bruke stemmen til å få tilgang til personlig assistent, samt bruke Windows Hello biometrisk ansiktsgjenkjenning. Dette skal gi en enklere og tryggere innlogging. Lenovo har puttet inn en Qualcomm Snapdragon prosessor i Miix 630, denne prosessoren er kjent fra mobiltelefonene.

– Det er første gang en Snapdragon prosessor blir brukt i et slikt produkt. Det unike er da at vi oppnår hele 20 timers brukstid. Du kan altså se film i 20 timer i et strekk om du ønsker, sier Karlsrud. Produktet vil bli tilgjengelig i løpet av våren.

Ikke bare mobiltelefon

Lenovo har som kjent Motorola mobiltelefoner. De har tidligere vist frem en utvidet batteripakke til å sette bak på telefonen. Nå kommer en rekke nye moduler som gir nye funksjoner til telefonen.

– Vi velger konsekvent de beste produsentene i sitt segment, derfor finner du foto optikk fra Hasselblad og bildeskrivere fra Polaroid, sier Karlsrud.

Produktene han sikter til er et zoom-objektiv fra Hasselblad og en skrivermodul som kan skrive ut bildene øyeblikkelig. I tillegg lanserte de en modul som gir telefonen et fullverdig tastatur.

– Dette er noe de som sverget til Blackberry-telefonene vil kjenne igjen, sier Karlsrud. En smarthøyttaler som støtter Amazon Alexa kan også tilkobles. Men den største nyheten innen mobiltilbehør var trolig den modulen som sjekker helsestatusen.

– Plasser fingeren inni i sensoren, og den måler pulsen, temperaturen din, blodtrykket og oksygen-nivået i blodet ditt. Nesten en fullverdig helsekontroll, sier Karlsrud. Senere vil også glukosemåling bli mulig. Brukeren kan få statistikk over helsetilstanden daglig, per uke eller per måned. Denne modulen lanseres i april, men ikke foreløpig i Europa.

 

Powered by Labrador CMS