Kristopher Martinez viser frem den krypterte harddisken Ironkey Vault Privacy 80 fra Kingston. Foto: Jan Røsholm

KINGSTON SIKRER DATA

– Med stadig større trussel rundt cyberkriminalitet, er det viktig å sikre bærbare data, sier Kristopher Martinez i Kingston Technology.

Publisert

Behovet for å sikre data, og kunne ta med seg disse uten å sende de via digitale tjenester, øker sterkt. Kingston legger vekt på at brukerens data er både sikret og kryptert. Samtidig øker lagringskapasiteten kraftig.

Lagringsenhetene i Ironkey-serien er både passord beskyttet og kryptert. Foto: Jan Røsholm

Med og uten tastatur

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer Kristopher Martinez i Kingston Technology på CES-messen i Las Vegas i begynnelsen av januar. Her viser han frem to nye USB-enheter, og en større bærbar harddisk. Av de to USB-enhetene er det en med tastatur, og en uten.

– Kunden kan velge et passord på mellom 8 og 16 tegn. For enheten uten tastatur, må passordet skrives inn via datamaskin, sier Martinez.

Med stadig større trussel rundt cyberkriminalitet, er det viktig å sikre bærbare data

Kingston Ironkey kan lagre opp til 128 gigabyte med data. Lesehastigheten er 145 Mb/s, mens den mottar data med en hastighet på 115 Mb/s. Begge enhetene har et innebygget batteri som lades opp via USB-inngangen. USB-enhetene er vanntette, og har IP-grad IP57.

– Husk at hetten må sitte på USB-enheten for at den skal være vanntett, sier Martinez.

Den store enheten fra Kingston er utstyrt med en 256-bits kryptering, og har en lagringskapasitet på 1920 gigabyte. Den har en lese- og skrivehastighet på 250 Mb/s.

Minnepinnene fra Kingston er vanntette, men da må hetten være på. Foto: Jan Røsholm

Husk passord

Alle enhetene settes opp med to ulike valgfrie passord, hvor det ene er tenkt som en «masterkode».

– Vi er veldig opptatt av å sikre dataene til våre kunder. Det betyr at dersom du glemmer begge de to forhåndsdefinerte passordene, vil du aldri få tilgang til dataene dine, sier Martinez.

Prisen på Kingston Ironkey USB-enhet er på rundt 1.800 kroner, mens storebror Ironkey Vault Privacy 80 koster rundt 6.000 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2023, som ble distribuert uke 8. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS