Pat Kennedy med Rolands nye digitaltrommesett TD-02KV, til 6.500 kroner. I bakgrunnen Aerophone-musiker Keith McKelley. Foto: Stian Sønsteng

TOPPLYD I RIMELIGE TROMMESETT

Roland har produsert digitale trommer i 25 år, og lanserer på CES sin TD-02-serie, med lyder de har hentet fra sine dyrere modeller.

Publisert Sist oppdatert

– Modulen er helt ny, og vi har med denne tatt mange av de samme lydene vi kjenner fra TD-07 og TD-17 ned til innstegsmarkedet, sier produktsjef Pat Kennedy, når fagbladet Elektronikkbransjen i januar møter ham på Las Vegas-messen.

Siden tammene kan plasseres svært lavt, er de et godt valg til barn

– Hovedforskjellen mellom TD-02KV og TD-02K, er at KV har en større skarptrommepad, bedre pader og et større stativ, som for eksempel gjøre det mulig å legge til en ekstra pedal. De to pedalene, til både hi-hat og basstromme, er elektroniske, noe som gjør dem nærmest lydløse og godt egnet for å spille på i en leilighet. Dette er også med på å gjøre hele trommesettet rimeligere, sier Kennedy.

TD-02KV koster 6.500 og TD-02K 4.300 kroner, og består begge av fem digitaltrommer. KV-stativet har fire ben, mens K-versjonen har tre, men med samme dimensjoner og ifølge Kennedy en like solid utførelse.

– Den trekantede formen gjør det enkelt å plassere trommesettet i et hjørne, og siden tammene kan plasseres svært lavt, er de et godt valg til barn, sier Kennedy.

Stativet på Roland TD-02K har tre ben. Pris: 4.300 kroner. Foto:Stian Sønsteng

DW Drums

TD-02KV og TD-02K er forbedrede versjoner av TD-1-settene.

– En nyhet med TD-02 er at du selv kan velge hvilke lyder som spilles på de ulike trommepadene. Med Boss Bluetooth Audio MIDI Dual-adapter som tilleggsutstyr kan man dessuten legge trådløs lyd- og midi-strømming til modulen, slik at man kan spille sammen med den musikken man ønsker, sier Kennedy.

Roland lanserte sine V-Drums i 1997, og har nettopp feiret 25 års-jubileet for disse.

Roland viser på CES dette konseptpianoet, laget i forbindelse med deres 50 års-jubileum. Foto: Stian Sønsteng

– Roland som selskap er 50 år, og vårt første produkt var faktisk en trommemaskin. Du kan trygt si trommer er nært og kjært for oss, sier Kennedy, som er produktsjef for trommer og perkusjon i Roland Americas, som dekker både Nord- og Sør-Amerika.

– Hvor viktig er digitaltrommer for Roland i dag?

– De er en av våre største produktkategorier, og vi er et av verdens største trommeselskap. For ikke lenge siden kjøpte vi opp DW Drums, og nå er vi spente på hva dette vil si for den videre produktutviklingen, sier Kennedy.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2023, som ble distribuert uke 8. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS