TRÅDLØSE HØYTTALERE OG HODETELEFONER

– Hodetelefoner og trådløse høyttalere er de viktigste produktene for Creative. Vi er overbevist om at disse produktkategoriene representerer fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Klas Kirsebom i Intelligent Minds, som representerer Creative i Norden. På IFA la Creative vekt på sine nye spillhodetelefoner Rage, samt de tre frittstående og trådløse høyttalermodellene i serien Soundblaster Axx, som er på tur ut i butikkene til en pris på 850, 1.250 og 1.550 kroner.

– Produktene vil dels brukes hjemme, men siden de enkelt kan koples til telefonen er de også en utmerket konferanseløsning for bedrifter, sier Kirsebom.

Alle plattformer

For første gang har vi skapt et Soundblaster-produkt som ikke bare produserer fantastisk lyd, men som rent faktisk lytter til deg

Phil O’Shaugnessy er visepresident ved kommunikasjonsavdelingen i Creative Labs. Han sier selskapet fortsatt er innovative på en rekke områder.

– Vår Soundblaster-linje, som startet med lydkort, har beveget seg til spill-hodetelefoner. I sommer lanserte vi Soundblaster Axx, som gir god lyd uavhengig av plattform; nettbrett, datamaskin, smarttelefon med Android eller Ios. Dette er en trådløs blåtann-høyttaler med et Soundblaster-lydkort som virker både på lyden man spiller, men også på de innebygde mikrofonene. Selvsagt har vi en applikasjon både for Android og Ios. Om du spiller på nettbrettet eller spiller inn musikken på datamaskinen trenger du ikke kompromisse på lydkvaliteten, sier O’Shaugnessy til fagbladet Elektronikkbransjen.

Virtuell flerkanal

Soundblaster Axx er en frittstående enhet med to stereohøyttalere. Enheten er sekskantet, og høyttalerne er rettet til hver sin side slik at de skal fylle hele rommet med stereolyd.

– Med vår SBX Pro Studio Surround-teknologi kan man skape en virtuell flerkanalsopplevelse, tilpasset rommet enheten står i. På baksiden er det plassert en basshøyttaler, slik at man seg uten en dypbasshøyttaler i tillegg, sier O’Shaugnessy.

Creatives styreleder og administrerende direktør Sim Wong Hoo er skaperen av Soundblaster. I en pressemelding sier han at han etter 400 millioner solgte Soundblaster lydkort ble oppmerksom på ironien i at ikke alle lager lyd lenger.

Kan endre stemmen

– I dag står vi ovenfor en helt ny generasjon av brukere, som har en travel og effektiv livsstil. De krever elegante, enkle og problemfrie løsninger. For første gang har vi skapt et Soundblaster-produkt som ikke bare produserer fantastisk lyd, men som rent faktisk lytter til deg og ditt lydmiljø, sier Hoo.

Han legger vekt på at Axx er designet for å levere god lydkvalitet på smarttelefoner og Skype-samtaler, ved at de kan luke ute støy fra omgivelsene og fokusere mikrofonen til nøyaktig opptak av stemmen.

– Hvis du vil kan du endre stemme når du ringer til andre. Installasjonen er like enkel som å stikke inn en USB-dongle, og det kreves nesten ikke strøm. Faktisk har jeg utelukket den tunge strømforsyningen med kabel og stikk, sier Hoo i meldingen.

Spillhodetelefoner

Axx er drevet av den nye SB-Axx1 TM (Soundblaster "Axxelerated" multi-core audio processor chip), som skal ha arvet de ønskede funksjonene og teknologien fra Sound Blaster-lydkortene. Creative er basert i Singapore. Forskning og utvikling foregår her og i California.

De nye spillhodetelefonene Sound Blaster Rage Tacktic 3D kommer i både USB og trådløse modeller. Den trådløse modellen koster 900 kroner.

– Med vår programvare SBX Pro Studio Suite er det mulig å finstille spillopplevelsen helt etter eget ønske. Dette er unikt; du kan foreta ulike innstillinger til ulike spill, lagre dem og dele dem med vennene dine. Du kan også laste ned innstillinger som profesjonelle spillere har satt opp. En annen mulighet er det vi kaller Crystal Voice, som gjør det mulig å redusere støyen rundt deg. Du kan også endre stemmen din, slik at du låter som en spillfigur. Det er også mulig å endre det fysiske utseendet på hodetelefonen, der du velger fargen på lysdiodene som sitter i dem, sier O’Shaugnessy til fagbladet Elektronikkbransjen.

DX5 og DX3

Creative fortsetter også utviklingen av sin linje trådløse høyttalere i et flerkanalssystem, DX5 og DX3.

– Og, ærlig talt, det er ingen tilsvarende produkter på markedet i dag, sier O’Shaugnessy.

På IFA viste Creative sine nyeste lydkort; Soundblaster Z, ZX og ZXR.

– De gir en enestående lydkvalitet. For eksempel gir ZXR bokstavelig talt studiokvalitet på opptakene, den beste lydkvaliteten tilgjengelig i datamaskinen. Målgruppen er spillere, audiofile og dem som skaper lyd eller video. For eksempel er de godt egnet for dem som ønsker den beste lyden til Youtube-videoene sine, sier O’Shaugnessy.

Powered by Labrador CMS