KOMPLETT MOBIL PÅ ARMEN

– Burgs store fordel er at dette er den eneste smartklokka som har innebygd en komplett mobiltelefon.

Publisert Sist oppdatert

– Det skiller denne fra andre smartklokker som kun synkroniserer data mellom mobil og klokka. Dette vil vi bruke for alt det er verdt, sier salgssjef Roger Berg i Target.

Fredrikstad-firmaet viste på IFA-messen mobiltelefonklokker fra Burg.

– Dette er en smart liten dings som har vært under utvikling i fire-fem år. Bak står nederlenderen Hermen van den Burg, som har lagt ned mange millioner på å utvikle et armbåndsur med innebygd mobiltelefon. Dette er en fullverdig mobiltelefon du kan bære på armen, sier Berg.

Kundene har hørt om produktet, i flere år lest om det, nå er det endelig på markedet

– Hvilke ambisjoner og planer har dere for Burg?

– Vi kommer til å satse på elektronikkjedene og de store telekjedene. Vi har fått en fantastisk mottakelse så langt. Kundene har hørt om produktet, i flere år lest om det, nå er det endelig på markedet - og det til en fornuftig pris. Her har man en komplett smart-klokke til tale, tekstmeldinger, MMS, MP3-spiller med inntil 16 GB minne. Video- og stillkamera, stemmeopptaker, vekkeklokke, kalkulator og nettleser. Via blåtann kan man kople til et håndfrisett, men produktet er også toveis høyttalende slik at man kan snakke med noen uten ekstrautstyr, sier Berg.

Supplement

– Hvem kommer til å kjøpe dette produktet?

– Det har vi diskutert mye. De fleste har jo en god smarttelefon allerede. Burg-en er et supert supplement når man ikke ønsker å bære med seg en stor smartmobil i lomma. Skal man ut på byen, løpe en tur eller ut på annet, har man muligheten til å ringe med denne eller alltid være tilgjengelig. Prisen er 2.200 kroner for den mest avanserte modellen, men det finnes også enklere varianter ned mot tusenlappen. Man bruker gjerne et sim-tvillingkort i klokka, så det kan hende at noen av teleoperatørene ønsker å subsidiere klokka, sier Berg.

Traust

Sangean, som distribueres i Norge av Target, kommer med mange nye modeller på digitalradiosiden.

– Vi har sett at det som finnes i handelen i dag kanskje er litt traust og konservativt. Vi har tatt frem en del modeller med en mer ungdommelig og kvinnelig stil, i flere farger som passer inn både på kjøkken og bad. Disse vil komme i handelen før jul, sier Berg.

Han eier Target sammen med Oddvar Melleby og Alf Einar Nygård, sistnevnte  er daglig leder. Selskapet har redusert bemanningen med tre ansatte i løpet av det siste året, og er i dag sju ansatte pluss agentene rundt om i landet.

– Årsaken til nedbemanningen er at vi ønsker å stå sterkere rustet i en stadig tøffere hverdag. Marginene blir mindre og mindre, og det er tøft for butikkene, enten de driver en netthandel, er med i Coop, Euronics eller er en frittstående handler. Vi ser stadig handlere som forsvinner, faktisk hører om slike nesten hver uke, sier Nygård til fagbladet Elektronikkbransjen.

Omprioritering

– Dere er lite representert hos Elkjøp og Expert?

– Vi er sporadisk inne med enkeltprodukter fra tid til annen, og vi har i stedet valgt en strategi hvor vi satser på faghandlere og bestemte nisjer som caravan-, båt-, hytte og kjøkkenforhandlere for å nevne noen.

– Hvordan skal dere håndtere kundene når dere er blitt færre ansatte?

– Det aller viktigste er at vi må prioritere annerledes, men vi ser også viktigheten av å besøke våre forhandlere ute i distriktet. En god balanse mellom besøk hos sentrale innkjøpskontor og våre forhandlere er det vi satser på, sier Nygård.

Finlux er et av de viktigste varemerkene til Target. Nygård mener de er godt representert med disse, og sier de ligger blant de fem-seks som selger flest TVer i Norge i dag.

Småtommere fra Finlux

– Vi er snart alene om å ha små-modellene, og selger godt når det gjelder 19, 22 og 24 tommer. Vi har nettopp lansert og utvidet sortimentet med en 32-tommer som også går på 12 volt, så dette markedet er blitt viktig for oss.

Ankarsrum Assistent kjøkkenmaskin er også viktig for Target.

– Dette er de samme maskinene som tidligere gikk under navnet Assistent fra Electrolux, men som nå produseres i Sverige under navnet Ankarsrum, sier Nygård.

Andre leverandører på IFA Target representerer, er Lenco med lydprodukter med dab og blåtann, Remington med personlig pleie og skjønnhetsprodukter, samt Russell & Hobbs med småelektriske produkter for kjøkkenet. Sistnevnte blir stadig viktigere for oss. Markedet har tatt mot disse overraskende bra, faktisk bedre enn vi hadde håpet, sier Nygård.

Powered by Labrador CMS