KUN PINELL GO HOS TT MICRO

Oslo-bedriften TT Micro stiller ut for tredje gang på IFA. I år er hele utstillingen viet Pinell Go.

Publisert Sist oppdatert

– Tidligere har vi vist produkter du kunne se andre steder. Med Pinell Go har vi skapt noe det ikke finnes tilsvarende til, sier markedssjef og medeier Tom Vedvik til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvorfor viser dere ikke flere produkter?

– Vi føler dette er den nye og rette veien å gå for Pinell. Dette er det første produktet vi har konstruert helt fra bunnen; design, elektronikk og til og med brukergrensesnittet er helt annerledes enn det du ser på andre radioer i markedet, sier Vedvik.

Utfordringen er å bygge et ukjent og norsk varemerke i England, Tyskland og andre europeiske land

Han sier responsen på Pinell Go så langt har vært veldig god.

– I Norge har vi solgt en god del tusen radioer. Vi kommer nå med en blåtann-versjon (APTX), Go+, som også har vekkeklokke og mulighet til å forhåndsinnstille kanalene. Denne har allerede fått flere gode tester, og har slik sett hatt en god start hjemme. De utenlandske besøkende her på IFA synes radioen ser interessant ut. Utfordringen er å bygge et ukjent og norsk varemerke i England, Tyskland og andre europeiske land. Det tar tid, og du må finne de riktige distributørene.

42 tyske kanaler

– Hvor viktig er IFA for dere i denne sammenheng?

– Det er her vi treffer alle de europeiske distributørene. Det hjelper at Norge er dab-land nr. 1. Flere kommer til, og da er det IFA som gjelder, sier Vedvik.

TT Micro stiller på IFA med tre medarbeidere. De hadde dessuten bedt inn norske operasolister som holder en konsert på standen, og forteller at dette var populært blant de besøkende.

– Er dere fornøyd med beliggenheten i hall 25?

– Vi synes det. Vi har en nabo med et kjent varemerke som er store på høyttalere, og synes vi ligger bra til i hallen. Vi har lagt vekt på at det skal være en viss ro her for dem som besøker oss, med bilde av en norsk skog på bakveggen og kun Pinell Go i ulike farger utstilt.

– Dere har nok tyske dab-kanaler til å demonstrere radioen?

– Vi har dradd inn alle de 42 tyske dab-kanalene, innendørs uten å dra opp antennen, sier Vedvik.

Venter stort dab-salg

Han forteller at Pinell selges i Sveits, Danmark og Norge.

– Vi har solgt noen få eksempar i England, men har nok hatt feil distributør der. I Norge er det i år ventet et dab-salg på 600.000 radioer, i Tyskland 900.000 og i Storbritannia 1,9 millioner radioer. I Sveits er det ventet et salg på 400.000 radioer og Australia 100.000. Dette er tall som sier oss at det er et bra marked å gå etter. I tillegg kommer nye markeder, som Nederland, Italia, Frankrike, Belgia, Sverige, Tsjekkoslovakia og Polen. Når Norge får skrudd av FM-nettet har vi tro på at de andre landene se hvor bra det er gått i Norge - og vi venter de kommer etter, sier Vedvik.

Powered by Labrador CMS