Tom Vedvik i TT Micro med Pinell Supersound 901, til 10.000 kroner. Foto: Stian Sønsteng

STORT OG SMÅTT FRA TT MICRO

TT Micro viser på IFA en stor og en liten nyhet; audiosystemet Pinell Supersound 901 til 10.000 kroner, og lommeradioen Micro til 500 kroner.

Publisert

– De nye modellene er direkte resultat av etterspørselen vi har hatt fra våre europeiske kunder, sier Tom Vedvik i TT Micro.

I sommer ble selskapet kjøpt av Modino AS, som er en nordisk distributør av mobiltelefoner og -tilbehør.

– Dette gjør oss blant annet i stand til å opprette et europeisk lager for våre eksportkunder, sier Vedvik.

Når fagbladet Elektronikkbransjen i september møter ham på IFA-messen i Berlin, kommer en større delegasjon med hans nye kolleger i Modino innom på besøk.

– Vi kommer nok også til å bytte navn fra TT Micro til Modino, og for dem medfører oppkjøpet nye satsingsområder. I tillegg til radioene har vi med oss mobiltilbehør og flere andre produktkategorier inn i selskapet, samt kundene våre innen kiosk og bensinstasjon, der vi er store. Også her vil porteføljen utvides, og vi vil arbeide for å komme inn i enda flere kanaler, som i dagligvare, sier Vedvik.

Gøsta Morin (f. v.), Sophie Lindvik, Bjørn Egil Brekke, Daniel Karlsson, Sondre Skarpmoen, Lasse Lie, Tore Vedvik, Ole-Hermann Berthelsen og Tom Vedvik. Foto: Stian Sønsteng

 

Entusiasme og glød

TT Micro har tolv ansatte, som alle er tilbudt å bli med videre. I løpet av høsten flytter TT Micro fra lokalene sine på Skullerud i Oslo, til Modinos hovedkontor på Skedsmokorset.

– Jeg er personlig veldig positiv til dette. Vi som har vært inne på eiersiden begynner å bli voksne menn, og da er det veldig greit å slippe den økonomiske byrden. Nå har vi ikke lenger aksjer i selskapet, men vi er drevet av entusiasme og glød, og selvsagt også lønnen vi får, smiler Vedvik.

Når vi utvider porteføljen er det fordi kundene ønsker at vi skal dekke hele spekteret

Han bygde selv stereoanlegg og høyttalere da han var unggutt, og begynte i bransjen i 1986 da han etablerte firmaet Dennis Bergström i Norge. Lillebroren Tore var den første han ansatte, og i 1989 etablerte de EET på loftet hjemme hos Tore på Lambertseter. Etter at de i 1997 solgte de seg ut, ble de med videre i EET i tre år, inntil de etablerte TT Micro. I starten drev de med promilletester, noe de fortsatt har i porteføljen, og parallelt solgte de bærbare datamaskiner gjennom selskapet Zepto Computer, som de i 2004-2005 solgte til Netshop. I 2008 lanserte TT Micro sin første radio, Pinell Supersound. Navnet Pinell er hentet fra den karibiske øya Tom og kona besøkte på bryllupsreisen, og det lever videre i de to radionyhetene selskapet viser på IFA i 2023.

 

Pinell Supersound Micro koster 500 kroner. Foto: Stian Sønsteng

Micro og 901

I mars kom Pinell Supersound Mini, til 700 kroner, og nå kommer Micro.

– Dette er den minste radioen vi har laget, og den får plass i skjortelommen. I den andre enden av skalaen har vi Supersound 901, som er et ordentlig system du kan plassere i stuen, og gjerne kople til TVen. Du trenger ikke noe annet anlegg enn dette. Markedet er ikke kjempestort, men våre kunder i Tyskland og Nederland har ønsket kraftigere modeller. Den eksisterende Supersound 701, som koster 6.000 kroner, er blitt en kjempesuksess nedover i Europa, så det er tydelig at dyrere produkter i høy kvalitet med bra utførelse og fint design selger godt, sier Vedvik.

Alle Pinell-modellene kan styres med den samme appen.

– Når vi utvider porteføljen er det fordi kundene ønsker at vi skal dekke hele spekteret. Dette vil styrke og markere Pinell som radioleverandør, sier Vedvik.

I Modino vil brødrene Vedvik ha ansvaret for radioer og elektronikk, og sammen med salgsagent Gøsta Morin skal de sørge for å finne frem til nye kunder.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

 

Powered by Labrador CMS