Olympus DM-7

Pressemelding fra Olympus 7. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

En perfekt assistent i arbeidet, studiene og på fritiden

Olympus DM-7 er en lineær PCM opptaker som henvender seg til forretningsfolk på farten og alle andre som vil ha hendene fri og behøver litt ekstra assistanse med taleinnspillingen. Eksepsjonell lydkvalitet kombineres med flere smarte funksjoner for synsskadede og personer med dysleksi. Trådløs oppkobling til smarttelefon og nettbrett, stemmeguide, stemmestyring og tekstopplesing er noen av funksjonene som gjør ting lettere.

Olympus har i flere tiår vært en av verdens absolutt fremste produsenter av profesjonelle dikteringsløsninger, diktafoner og smarte lydstudioer i lommeformat. Den nye modellen DM-7 setter en ny standard i funksjonalitet for personer med ekstra behov. DM-7 i klassisk hvit design blir levert fra april 2014 i prisnivået 2 599 kroner.

Gjør det mulig for flere å spille inn viktige hendelser

Med DM-7 gir Olympus flere mennesker muligheten til å spille inn viktige samtaler, intervjuer, notater, møter, forelesninger og andre betydningsfulle hendelser med meget høy lydkvalitet. I stedet for lange, vanskelig menyer som skal scrolles og leses, kan DM-7 enkelt styres med stemmen, og du guides også til alle funksjoner og innhold med stemmeguiding.

Dessuten leser DM-7 opp dine tekstfiler som er lagret som txt, doc, docx og html. Til og med bøker, magasiner og andre medier som er kompatible med Daisy 2.0 og 2.02 og som vanligvis bare finnes i trykt form blir tilgjengelige.

Intuitiv og brukervennlig

Menyene er velstrukturerte og hjemmeskjermen har lettforståelige, grafiske ikoner som vises med høy kontrast på den skarpe to-tommers fargeskjermen. I kombinasjon med taleguiding som tydelig leser opp ulike menyvalg og lagret innhold, forenkles bruken maksimalt. Ergonomisk design, dedikerte knapper for hjemmeskjerm og ulike forhåndsinnstilte lydsituasjoner (Sound Scenes) og programmerbare hurtigvalgsknapper gjør det lett å lære seg ulike funksjoner, selv om du overhodet ikke ser.

Koble til smarttelefonen og nettbrettet

DM-7 har innebygd Wi-FI og kan enkelt kobles sammen med en iPhone, iPad, Android smarttelefon eller nettbrett. Med gratisappen ”Olympus Audio Controller” leser du av QR-koden som opptakeren genererer og viser på skjermen. Enhetene parkobles og du kan starte og stoppe innspillingen trådløst. Uansett hvor du sitter kan du plassere opptakeren for best mulig innspilling. Du kan til og med dele innspilte filer direkte med andre eller for eksempel laste dem opp til din Dropbox via mobilens Internettkobling.

Wi-Fi-funksjonen lar deg også ta bilder med smarttelefonen din eller bruke bilder som deles med deg under for eksempel en presentasjon og tilføre dem i innspillingens tidslinje som en visuell indeks. Det finnes til og med ferdige symboler som markeringer (bokmerke, spørsmålstegn, viktig, nytt tema) for indeksering.

Perfekt lyd fra alle vinkler

Stereomikrofonen som er meget følsom og har ekstremt lite støy, gir en velbalansert, naturlig lyd med stor dybde fordi venstre og høyre del er rettet 90 grader i forhold til hverandre. Mikrofonens åpninger har fått større diameter, noe som gir en tydeligere faseforskjell mellom lyd som kommer forfra og bakfra.

DM-7 har en avansert zoomfunksjon som gjør det mulig å justere hvor rettet eller rundstrålende mikrofonen tar opp lyden. Dersom lydkilden er på litt lenger avstand fra mikrofonen kan forstyrrende omgivelseslyd effektivt kuttes bort.

Lydfilene lagres som MP3, WMA eller, for maksimal kvalitet, som 48kHz/16bit Lineær PCM som er bedre enn CD-kvalitet. I tillegg til det innebygde minnet på 4 GB finnes det plass for SD-kort på opptil 64 GB.

Hurtigfakta DM-7

>  Lineær PCM 48kHz/16bit opptaker.

>  Stemmestyring av hoved- og undermenyer, samt innstilling av dato og tid.

>  Funksjon for tekst til tale som håndterer filformatene txt, doc, docx og html.

>  Stemmeguide som leser opp menyer og filinformasjon.

>  Daisy Playback som leser opp tekstmedier som er kompatible med Daisy 2.0 og 2.02.

>  Utstyrt med Wi-Fi som via appen ”Olympus Audio Controller” for iOS og Android kobler opptakeren sammen med smarttelefonen eller nettbrettet.

>  Fjernstyr opptakeren via smarttelefonen eller nettbrettet og legg inn bilder for å indeksere innspillingene dine.

>  Høyfølsom stereomikrofon med lite støy og 90 graders geometri.

>  Zoomfunksjon for mikrofonen som forbedrer lyden når lydkilden er langt fra opptakeren.

>  Frekvensomfang 40-23 000 Hz (mikrofonkontakt).

>  Lineær PCM / MP3 / WMA filformat

>  Manuell innstilling av innspillingsvolumet.

>  To-tommers fargeskjerm (LCD) med ikonbasert hjemmeskjerm.

>  4 GB innebygd minne (ca. 850 timers innspilling), pluss plass for SD-kort (SD/SDHC/SDXC) opptil 64 GB.

>  Indeks med bilder som du tar med smarttelefonen og/eller visuelle markeringer (bokmerker, viktig, spørsmålstegn, nytt tema).

>  5 mapper med 999 filer per mappe og ytterligere 6000 musikkmapper.

>  Filterfunksjoner for å redusere forstyrrende omgivelseslyd og balansere stemmer som befinner seg på forskjellig avstand fra opptakeren (Noise Cancel, lavfrekvensfilter, stemmebalansering)

>  Variabel avspillingshastighet (50–200 %).

>  Fleksibel redigering og håndtering av filer.

>  Direkteknapp til hjemmeskjerm og forhåndsinnstilte lydsituasjoner (Scene Select), pluss tre programmerbare hurtigvalgsknapper.

>  Omtrent 29 timers batteritid ved innspilling i PCM 44,1 kHz / 16 bit kvalitet.

>  Ø 20 mm høyttalere med maks effekt 280 mW.

>  Mål (H x B x D): 115 x 51 x 17,9 mm.

>  Vekt: 105 g (inkl. batterier)

Tilbehør: LI-50B oppladbare batterier, A514 AC-adapter, Canal høretelefoner, USB-kabel, USB-adapter, bæreveske, bærerem, CD-Rom.

Powered by Labrador CMS