Olympus DM-901

Pressemelding fra Olympus 7. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nye kontaktmuligheter for mer effektive forretninger

Olympus DM-901 er en diktafon i toppklassen. En lineær PCM-opptaker med innebygd Wi-Fi som gjør det enkelt å koble diktafonen sammen med din smarttelefon eller nettbrett. Fjernstyr innspillingen, legg inn bilder som indeksmarkeringer i tidslinjen, del direkte eller last opp lydfiler til din Dropbox. Alt i en lydkvalitet som er i klasse med profesjonelle opptakere.

Olympus har i flere tiår vært en av verdens absolutt fremste produsenter av profesjonelle dikteringsløsninger, diktafoner og smarte lydstudioer i lommeformat. Den nye modellen DM-901 bygger videre på selskapets beste diktafoner for media- og forretningsverdenen. DM-901 i klassisk svart design blir levert fra april 2014 i prisnivået 1 699 kroner.

Tenk i nye baner når du spiller inn

Med Olympus DM-901 endres alt. Nå får du helt nye muligheter til å dokumentere viktige møter, intervjuer og andre hendelser. Du kobler raskt opptakeren til din iPhone, iPad, Android smarttelefon eller nettbrett. Det er bare å lese av QR-koden som opptakeren genererer og viser på skjermen.

Uansett hvor du sitter i rommet kan du plassere diktafonen der den fanger lyden best, og deretter styre den med appen "Olympus Audio Controller". Du kan starte og stoppe innspillingen, dele og laste opp filer slik at dine kolleger direkte kan følge med på hva som hender.

Ta bilder og skap bildeindeks i innspillingen

Ved å ta bilder med din smarttelefon eller nettbrett og legge inn i innspillingens tidslinje kan du skape en visuell indeks til innspillingen din. Viktige deler i innspillingen blir raskt søkbare når du ser de ulike avsnittene i bilder. Du kan også indeksere lydfilene dine med andre visuelle markeringer som "bokmerker", "viktig", "spørsmålstegn" og "nytt tema" for å gjøre det lettere å søke og indeksere.

Brukervennlig og smart

En ny, høyoppløst to-tommers fargeskjerm og tydelige, grafiske ikoner gjør det enkelt å bruke opptakeren. Velplasserte kontroller, inklusive dedikerte knapper for hjemmeskjerm (Home Screen), forprogrammerte innspillingssituasjoner (Sound Scenes) og volumkontroll gjør bruken bekvem og enda mer intuitiv. Dessuten finnes tre hurtigvalgsknapper direkte under skjermen som du kan skreddersy funksjonen for.

Ren og krystallklar lyd

Den høyfølsomme stereomikrofonen med lite støy gir en velbalansert, naturlig lyd med stor dybde, fordi venstre og høyre del er rettet 90 grader i forhold til hverandre. Mikrofonens åpninger har fått større diameter, noe som gir en tydeligere faseforskjell mellom lyd som kommer forfra og bakfra.

En zoomfunksjon lar deg digitalt rette mikrofonen mot lydkilden og redusere forstyrrende omgivelseslyd som ellers ville komme med på innspillingen. Perfekt i støyfylte miljøer og når du har lang avstand til lydkilden. Du kan naturligvis styre alle lydkontroller manuelt om du vil maksimere det dynamiske omfanget i hver situasjon.

Lydfilene lagres som MP3, WMA eller som 48 kHz / 16 bits Lineær PCM for maksimal kvalitet. I tillegg til det innebygde minnet på 4 GB finnes det plass for SD-kort på opptil 64 GB.

Hurtigfakta DM-901

>  Lineær PCM 48kHz/16bit opptaker.

>  Lineær PCM / MP3 / WMA filformat

>  Utstyrt med Wi-Fi som via appen ”Olympus Audio Controller” for iOS og Android kobler opptakeren sammen med smarttelefonen eller nettbrettet.

>  Fjernstyr opptakeren via smarttelefonen eller nettbrettet og legg inn bilder for å indeksere innspillingene dine.

>  Høyfølsom stereomikrofon med lite støy og 90 graders geometri.

>  Zoomfunksjon for mikrofonen som forbedrer lyden når lydkilden er langt fra opptakeren.

>  Frekvensomfang 40-23 000 Hz (mikrofonkontakt).

>  Manuell innstilling av innspillingsvolumet.

>  To-tommers fargeskjerm (LCD) med ikonbasert hjemmeskjerm.

>  4 GB innebygd minne (ca. 850 timers innspilling), pluss plass for SD-kort (SD/SDHC/SDXC) opptil 64 GB.

>  Indeks med bilder som du tar med smarttelefonen og/eller visuelle markeringer (bokmerker, viktig, spørsmålstegn, nytt tema).

>  Stemmeguide for menyer og filer.

>  5 mapper med 999 filer per mappe og ytterligere 6000 musikkmapper.

>  Filterfunksjoner for å redusere forstyrrende omgivelseslyd og balansere stemmer som befinner seg på forskjellig avstand fra opptakeren (Noise Cancel, lavfrekvensfilter, stemmebalansering)

>  Variabel avspillingshastighet (50–200 %).

>  Fleksibel redigering og håndtering av filer.

>  Direkteknapp til hjemmeskjerm og forhåndsinnstilte lydsituasjoner (Scene Select), pluss tre programmerbare hurtigvalgsknapper.

>  Omtrent 29 timers batteritid ved innspilling i PCM 44,1 kHz / 16 bit kvalitet.

>  Ø 20 mm høyttalere med maks effekt 280 mW.

>  Mål (H x B x D): 115 x 51 x 17,9 mm.

>  Vekt: 105 g (inkl. batterier)

Tilbehør: LI-50B oppladbare batterier, A514 AC-adapter, Canal høretelefoner, USB-kabel, CD-Rom.

Powered by Labrador CMS