Med Epsons nye LS100 kan du ha projektoren på benken foran veggen. Foto: Epson

120 TOMMER PÅ 30 CENTIMETER

Epson lanserer en rekke nye projektorer, blant annet en modell med ultrakort kastelengde som kan plasseres tett mot veggen.

Publisert

– Det vi lanserer i år er en oppdatering av entry-level-projektorene våre. Epson er verdens største merke på projektorer, og her på IFA har vi satt opp flere utstillinger med enheter fra 3-4.000 kroner, helt opp til 70.000 kroner, sier Tor Jørgen Westerby, salgssjef konsument i Epson Europe, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Ingen skygger og kabelkrøll

Tor Jørgen Westerby, salgssjef konsument i Epson Europe, demonstrerer den nye LS100-projektoren. Foto: Marte Ottemo.

Blant nyhetene er projektoren LS100, som er en laserprojektor med svært kort kastelengde. Det betyr at du kan sette projektoren tett inntil veggen eller lerretet, enten fordi stuen din er liten, eller for å eliminere kabel-snubling og skygger fra folk som passerer projektoren under filmen.

– LS100 er en «ultra short throw»-projektor. Det betyr at den fra 30 cm avstand kan vise et bilde på hele 120 tommer. Har du bare fem centimeter å gå på, kan den vise 70 tommer, sier Westerby.

Epson LS100 kommer på markedet i november og vil koste 29.000 kroner.

– Hvem er det som kjøper denne type produkt?

– LS100 er rettet moT de som gjerne vil ha hjemmekino, men som ikke vil ha installasjonen i taket. Du trenger bare dytte projektoren mot en  hvit vegg, så har du et ganske så heftig bilde, sier Westerby.

LS100 er en «ultra short throw»-projektor. Det betyr at den fra 30 cm avstand kan vise et bilde på hele 120 tommer. Foto: Epson.

– Hvordan er det norske projektormarkedet for konsumenter.

– Det har vært relativt stabilt, salget er jo litt avhengig om det skjer store sportshendelser som fotball-VM og OL. Epson har en markedsandel på rundt 45 prosent, og vi ar brukt ultra short throw mye i B2B- og skolemarkedet, så det er et veldig interessant segment, sier han.

Epson LS100 har en lysstyrke på 4000 lumens, mens kontrastforholdet ligger på 2.500.000:1. Projektoren skal ha en levetid på 10 år og er utstyrt med tre HDMI-porter.

– Hvor i verdikjeden selger dere projektorene?

– Vi er både i hifi- og retail-kjedene. Vi har produkter i mange ulike prisklasser, fra 4-5.000 kroner til den dyreste konsumentmodellen på 75.000 kroner. De dyreste selger vi naturligvis i hifi-kjedene, men mellomsegmentet er blitt veldig viktig. Prisene har blitt mer fornuftige, lampelevetiden har blitt bedre og lampene billigere – det fjerner noe av stigmaet ved å kjøpe projektor, sier han.

Prisene har blitt mer fornuftige, lampelevetiden har blitt bedre og lampene billigere – det fjerner noe av stigmaet ved å kjøpe projektor

Billigere utskrift med tank

Epson er også store på skrivermarkedet, og lanserer nye produkter i sin EcoTank-serie.

– Vi lanserte EcoTank som konsept for noen år siden, og markedet har tatt til seg disse produktene. Vi fjernet blekkpatronene og erstattet dem med blekk-tanker som du kan fylle på selv. Nå har vi tatt konseptet videre, og har fjernet muligheten til å søle – du klarer ikke helle ut blekket andre steder enn i tanken. Vi har nå også kommet med EcoTank i foto-segmentet, sier Westerby.

En flaske rommer 70 ml med blekk, mens en vanlig blekkpatron ligger på 3-10 ml. Det gjør at prisen per utskrift blir mye lavere, sier Epson selv.

– Hvordan er markedet for hjemmeutskrift på foto?

Med Epsons EcoTank-system skal fotoutskriftene bli betraktelig billigere. Her er selskapets nye modell 7700. Foto: Epson.

– Vi ønsker at folk skal skrive ut bildene sine, og mener at den enkleste måten å få det til å skje på, er at de skriver dem ut hjemme. Og med så lav kostnad per utskrift, gjør det ikke noe om guttungen skriver ut 20 bilder av hamsteren for eksempel, sier Westerby.  

Powered by Labrador CMS