SONY SAMMEN

– Det er naturlig at Sony-selskapene i Norge flytter sammen, samtidig kommuniserer produktene våre bedre enn noen sinne.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Erik Sandsmark og Dag Henning Kleven, som leder salgsavdelingene for henholdsvis Sony Mobile og Sony Electronics i Norge. Sony Electronics og Sony Professional har flyttet fra Fornebu til Billingstad i Asker utenfor Oslo, i samme lokaler som Sony Mobile har holdt til i snart halvannet år.

– Vi har det største økosystemet av forbrukerelektronikk som snakker sammen via blant annet NFC, og er snart oppe i 60 produkter. For mindre enn et år siden var antallet rundt 30, sier Sandsmark og Kleven til fagbladet Elektronikkbransjen.

Totalt har de tre selskapene 29 medarbeidere, og samlokaliseringen resulterer naturlig nok i stordriftsfordeler som felles resepsjon og støttefunksjoner.

Vi har det største økosystemet av forbrukerelektronikk som snakker sammen via blant annet NFC, og er snart oppe i 60 produkter

Først i Norge

– For et års tid siden ble vi heleid av Sony, og vi etablerte ganske snart en dialog med Electronics og Professional. Vi tok initiativ til å flytte sammen, sier Sandsmark.

Kleven supplerer:

– Vi mener denne løsningen er det beste i et lite land som Norge, og kjørte prosessen i hver våre selskap. Vi er blant de første som gjør dette i Europa. Også i Danmark er Sony-selskapene flyttet sammen, Sverige kommer etter til sommeren.

Sonys nye toppsjef er opptatt av at Sony skal fremstå som ett selskap.

– Dette vil gjøre oss mer synlige, sier Kleven.

– Hva sier kundene?

– At det er på tide. De er veldig fornøyd med dette, selv om også de er oppdelt i kategorier, sier Kleven.

Mobil på TV-kjøpet

Sandsmark betegner organisasjonen med 29 ansatte som spisset.

– Det interessante er at vi fra å vært segregerte nå arbeider tett sammen, slik som produktene våre også gjør. Alt du har på telefonen kan deles med de ulike produktene til Sony Electronics. En del telekomkunder har begynt å kjøpe actionkamera, som også fungerer glimrende med våre telefoner - for eksempel kan man bruke telefonen som søker og fjernkontroll, sier mobilsjefen.

Også på markedsføringssiden vil kundene oppleve samarbeidet mellom Sony-divisjonene.

– Fra slutten av mai får kundene som kjøper toppmodellene våre på TV-siden, W8 og W9, med mobiltelefonene Xperia Z eller Xperia L på kjøpet, sier Kleven.

One Touch er enkelt

Sandsmark innrømmer at han har vært en del av et organiasjonsmessig stort mobilselskap, som med årene er blitt betydelig mindre.

– Jeg har kjent en tilhørighet til Sony lenge, siden Sony Ericsson ble etablert i 2001. Nå er vi kun Sony, et av verdens absolutt sterkeste varemerker. I løpet av det seneste året har kvaliteten på mobiltelefonene og nettbrettene våre blitt enormt god. Vi vinner tester stadig vekk, og produktene er til de grader på plass. At mobiltelefonene våre kan koples til TVer og ulike lydsystemer fra Sony Electronics med kun én berøring, via NFC og ulike overføringsteknologier, er enormt viktig. Tidligere var det kun oss i bransjen og spesielt interesserte som benyttet denne typen teknologi, men med vår One Touch-teknologi er det blitt så enkelt at selv min mor på 84 år bruke dette, sier Sandsmark.

Selv om Sony Mobile, Electronics og Professional er samlet i Asker, er det andre Sony-selskap som holder til andre steder.

Sony Music og Pictures

– Sony Music og Pictures sitter Nydalen, men vi er i tett dialog med dem også. Playstation-produktene selges fortsatt av Nordisk Film, sier Kleven.

Sandsmark forteller at han i 2009 holdt en presentasjon for medlemmene i Fotorådet, som representerer fotoaktørene i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

– Tema var hvem som kom til å ta eierskap til lomma til folk. At vi er havnet der at smarttelefonen er blitt både kamera, lommebok, navigasjon, musikkspiller og alt annet er ikke overraskende. Teknologien har vært her lenge, nå skjer det en revolusjon fordi brukervennligheten og standardene er på plass. Sony er den leverandøren som har flest produkter som snakker sammen, med mest NFC-tilbehør i sortimentet.

Powered by Labrador CMS