Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net, vil gi kortterminaler ekstra sikkerhet for oppetid.

NULL VEKST VED KABELTULL

Norsk handelsvirksomhet taper årlig millioner av kroner i omsetning grunnet brudd på bredbåndslinjer som drifter betalingsterminaler i butikk.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver bredbåndsselskapet ice.net i en pressemelding. Selskapet melder at de nå har utviklet et produkt som sikrer automatisk back-up for kortterminalen, uavhengig av hvilket selskap som leverer fastlinje-bredbåndet.

Norge er i verdenstoppen når det gjelder kortbetaling. I følge Norges Bank utgjorde kontanter bare seks prosent av totalverdien på betalingsmidlene i 2011.

– Dette er enkel matematikk; kombinasjonen av to bredbåndsnett vil alltid vil være mer robust enn bare ett. Å ikke ha en effektiv back-up for drift av betalingsterminaler er økonomisk risikosport, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

Vi har sett flere eksempler på virksomheter som har tapt titusenvis av kroner i omsetning fordi de har opplevd kabelbrudd

Første kunde på plass

Selskapet Point Transaction Systems AS (Point), som i dag har omtrent 50.000 betalingsterminaler hos norske handelsvirksomheter, er den første aktøren tar ice.nets nye back-up løsning for kortterminaler i bruk.

– Vi har sett flere eksempler på virksomheter som har tapt titusenvis av kroner i omsetning fordi de har opplevd kabelbrudd på bredbåndstilførselen. Kortterminalers reserveløsning, som personalet delvis må fylle ut manuelt, er altfor tidkrevende for en moderne, travel virksomhet. Derfor tilbyr vi nå en automatisk back-up fra ice.net med våre betalingsterminaler, sier Per Kristian Nauste, administrerende direktør i Point Transaction Systems.

Uavhengig av leverandør

Den nye back-up løsningen, R90, fra ice.net kan brukes i kombinasjon med alle bredbåndleverandører.

Bredbåndskabelen for fastlinjeleverandøren kobles inn i ice.nets R90 bredbåndsruter, og ved bortfall av den primære fastlinjeforbindelsen vil ice.nets bredbåndsruter automatisk overta, slik at kortterminaler og kassasystemer fortsetter å fungere. 

Ice.net har bredbåndsdekning i 75 prosent av Norges totale landareal.

Powered by Labrador CMS