ICE.NET PÅ HURTIGRUTEN

Ice.net har inngått en treårs kontrakt med Hurtigruten ASA om leveranse av datakommunikasjon og mobile bredbåndsløsninger til hurtigruteskipene.

Publisert Sist oppdatert

Avhengig av trafikk vil avtalen kunne ha en verdi på inntil 10 millioner kroner. I en pressemelding heter det at Hurtigruten har valgt Ice.net som primærbærer for løsningen med bakgrunn i den unike kystdekning som strekker seg langs hele kysten og 12 mil til havs. Parallelt samarbeider Hurtigruten med Telenor og NetCom, i tillegg til at de benytter en satellittbasert løsning. Med ny bredbåndsløsning øker Hurtigruten nettdekning på skipene fra 40 prosent til så godt som 100 prosent dekning på alle rutene.

– Med Ice.net på laget får vi et nett som er tilrettelagt for passasjerer, gjester og medarbeidere, samt en løsning til mannskapet for bruk til bedriftsinterne applikasjoner som innkjøp, logistikk, betalingsterminaler og informasjonsskjermer. Ved å ha flere leverandører blir nettforbindelse robust og rask. Tilbakemeldingene er svært positive både når det gjelder hastighet og dekning, sier Dag-Arne Wensel, direktør i Hurtigruten, i pressemeldingen.

Ice.net har fra før Fjord1 og Color Line som kunder av mobilt bredbånd til sjøs.

Avtalen med Hurtigruten er et bevis på at Ice.net har kapasitet og kompetanse til å levere løsninger både til små og store aktører til sjøs

Satser til sjøs

– Etterspørselen er økende, stadig flere aktører innen sjøfart og olje- og gassindustrien fatter interesse for hvordan våre løsninger for nettdekning kan tilpasses varierte bruksområder, enten du er fisker, arbeider for leverandørindustrien eller på skip. Avtalen med Hurtigruten er et bevis på at Ice.net har kapasitet og kompetanse til å levere løsninger både til små og store aktører til sjøs, sier administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice.net i pressemeldingen.

Ice.net tilbyr mobilt bredbånd basert på CDMA2000 3G-teknologi med radiooverføring på frekvensbåndet 450 MHz. Ice.net dekker over 75 prosent av Norges areal. Kystdekningen skal være så godt som sammenhengende, og når opp mot 12 mil til havs. Selskapet eies av Access Industries, et privateid amerikansk industrikonsern etablert i 1986 av styrelederen Len Blavatnik.

Powered by Labrador CMS